JAPON BALIKLARINDA DİBE ÇÖKME


ahdevefaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2008
İl: Konya
Mesaj: 22
ahdevefaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 22:22
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yemlenme haricinde hareketsiz olarak dibe çökme

Akvaryum Kapasitesi (litre):120

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Diğer japonlar,melek,çöpçü,vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26-28 C

Filitrasyon:dolphin dış filtre+iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Sera baktopur+costapur bunlara ilaveten sarmısaklı yem

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Hemen hemen 5-6 senedir japon balığı beslerim.Bu balıkları alalı 20 gün kadar oldu.Red cap orandolarımın yanına ilave edip damızlık yapmak amacıyla akvaryumcuda gayet sağlıklı gördüğüm orandoları eve getirdim ertesi gün balıkların üzerinde balık biti olduğunu farkettim elle  temizledim ama balıklarda da anormal durumlar vardı.Akvaryumun dibine çöküp hareketsiz şekilde saatlerce bekliyorlar.Bu balıklarda kabızlık sorununu biliyorum ama bunun ne olduğunu anlayamadım.İlaçlardan da bir fayda görmedim.büyük ihtimalle sindirim sistemi ile alakallı bir durum diye tahmin ediyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JobajoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 25
JobajoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2012 11:22
Arada sırada haşlanmış ıspanak ver japon balıklarına.Benimkilerde kabız olduklarında dibe çöküylardı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2012 12:13
Öncelikle çok geçmiş olsun... Ben sorunun kabızlık olduğunu tahmin ediyorum. Balıklarınıza hergün 1 öğün haşlanmış bezelye verin, ben öyle yapıyorum. Hem severek yiyorlar, hem de bu sayede kabızlık problemi ortaya çıkmıyor.

Annem yazın alınan taze bezelyeleri ayıklayıp, bezelye tanelerini ufak şeffaf poşetlere koyduktan sonra, tüm kış boyunca saklamak üzere buzluğa/derin dondurucuya atıyor. Bezelyeye hiç bir şey olmuyor, bu şekilde hiç bozulmadan kış boyunca kullanabilirsiniz. Sonra ben haftalık olarak, o bezelye tanelerinden 13-14 tanesini bir cezvede haşlıyorum ve her gün balık başına 1 bezelye tanesi düşecek şekilde, bezelyelerin kabuğunu soyup, içini hafifçe ezerek balıklarıma veriyorum. Siz de öyle yapabilirsiniz. Geçen haftada pazarda taze bezelye gördüm, biraz pahalıydı ama vardı yani... Bir de eğer isterseniz marketlerde donmuş ürün reyonlarında bezelyeler satılıyor, onları da haşlayarak kullanabilirsiniz. Ama konserve bezelye almayın, onlar tuzlu oluyor.

Bezelye, japonlar için hayat kurtarıcıdır. Balıklarınız hasta olmasalar bile mutlaka verin sık sık...

Bir de size başka önerilerim de olacak. Öncelikle japon akvaryumunda melek beslemeniz doğru değil. Bu balıkların ortamı farklıdır, melekler cichlid türüdür. Bir an önce melekleri başka birine vermenizi tavsiye ederim. Ayrıca suyunuzun sıcaklığı japonlar için çok yüksek. Anlıyorum, melek beslediğiniz için bu şekilde ayarlıyorsunuz ama, işte dediğim gibi, bu hayvanların habitatları ve ihtiyaçları çok farklı. Birbirlerine saldırmayacaklarını düşünsek bile (ki melekler japonlara saldırabilir), sırf bu sıcaklık meselesi yüzünden bile (ki çok önemli) japonlarla meleklere aynı ortamda bakmamalısınız. Japonlar soğuk su balıklarıdır, onlar için uygun sıcaklık 20-23 derece arasıdır. Ayrıca akvaryum hacminize göre japon sayınızı ayarlamayı da ihmal etmeyin. 120 litrelik akvaryumunuzda 6-7 tane japon beslemelisiniz. Daha fazlası, akvaryumun aşırı kirlenmesine, nitrat yükselmesine ve bunun sonucunda da çeşitli sorunların baş göstermesine neden olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sungur 13Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 212
sungur 13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 01:18
Peki bu bezelye japon balığı dışındaki balıklarda örneğin siyah tetra ve guramilerde de kullanılabilir mi?
Bir de haşlanmış ıspanak verdiğimde guramilerimiz hepsini kaybetmiştim. Bu haşlanmış ıspanak nasıl verillmeli balıklara?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir