Japon Balıklarında Kararma


NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 00:10

Arkadaşlar benim kafama bir şey daha takıldı sormadan edemicem. Bazı durumlarda japon balıklarının vücudlarının belli başlı yerlerinde kararmalar gözüküyor. Benim birkaç balğımda oldu. Birtanesini kaybettim diğeri ise zamanla geçti. Hele bir japonum komple karardı ama şimdi durumu çok iyi. Sizcde bunun sebebi ne olabilir? Bir hastalıkmıdır yoksa belli zamanlarda olan normal bir durummudur?Sikkin

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 00:15
Japonlarda kararma aksi bir durum olmadığı sürece büyüme belirtisi olarak kabul edilir, balıkların yem yemesinde ve hareketlerinde bir olumsuzluk yoksa endişe etmenize gerek yok. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 00:18
Teşekkür ederim. İlk kararma gösteren balığım yaklaşık 2 seneden beri benimle. Karardığı zaman hareketlerinde olumsuz bi değişiklik görememiştim ama diğer kararan balığım nedense ölmüştü. Bu bi büyüme belirtisi ise ozaman durum normal diyosunuz.
Bu arada japon balıkları ne sıklıkla büyürler yani büyüme hızları nasıl olur? Büyümesi için su değişimleri veya yemleme stilleri ne olmalıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 00:22
Düzenli dip çekimi ile birlikte az ve sık su değişimi tüm yavruların boylanmasında önemli bir unsurdur, yem konusuna gelince japonlar yapıları itibarıyla kabızlığa çok yatkındır, büyüteyim derken kabız edebilirsiniz bu yüzden haftanın bir kaç günü bitkisel yemleme yapmalısınız (Özellikle haşlanmış ıspanak ve bezelye).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 00:49

Haşlanmış konserve mısırda olabilir dimi? Ispanak ve bezelye olayında yapmam gerekenler nelerdir? Hazırlanışı ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 00:57
Mısır konusunda bir fikrim yok, diğerlerini haşlayıp verdiğinizde rahatlıkla yiyeceklerdir bezelyeyi bölmeniz iyi olur, ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir