Japon Sevdası - Yeni Fotolar Sayfa 11 ve 21 de


kralexxxÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5158
kralexxxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 12:41
Benim balık alıp almamam ne çok enterese etmiş sizi, aldıklarımın hepsi ölüyormu kameramı koydunuz akvaryumuma ??
sıcaklık sadece beyaz benekte yükseltilir, oda balığın üzerindeki parazitler sıcaklıkta hızlı gelişsin ve biran önce patlayıp dökülsünler diye.
boş konusmanın anlamı yok, bir makale falan bul orda desinki ithal balıklar 28 derecede bakılır, bizde diyelimki eyv saygı duyduk.. kendi kafandan uzmanlar söyle uzmanlar böyle sallıyorsun.
mantar sıcaklıkta hızla ürer sıcaklığı arttır demendeki mantık nedir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 12:56
Mustafa bey, Tolga bey, Nerede buldunuz bu ortalama sıcaklık değerini ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum Kaynak neresi ?

Benim okuduğum tüm makalelerde Japon balıkları için 68-74F ya da 20-23 derece tavsiye ediliyor. Okuduğunuz, gördüğünüz yeri söyleyebilir misiniz ? Ben de okumak istiyorum.

Bu çinli üreticilere nasıl ulaştınız, ben nasıl ulaşırım?

Eğer bir yanlış yapıyor ve olması gerekenden daha soğuk suda bakıyorsak hemen telafi edelim.

Diğer yandan, Mantar sıcaklıkta daha iyi üreyen bir hastalık tipi, Fakat Düşük sıcaklıklarda yaşayan balıkların üzerine yapışması, daha kolay oluyormuş diye okudum.

Isı arttırmanın daha kötü hale geleceğini söylüyor.

Sıcaklığı arttırmanın Fungus'un hayat döngüsünü daha hızlı tamamladığını söylüyor, ayrıca bu konuda anlaşmazlık olduğunu da.

Isıyı arttırarak Çözün diyor. fakat sadece mantar ve beyaz benek aynı anda mevcutsa.
YunusEmreYUCE2014-01-13 12:59:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 13:46
Yurtdışında Çok fazla Singapur,Tayland,Çin,Amerika üretici,klup,satıcı,forum siteleri var.. Ben 1 liste halinde foruma koymuştum dünyadan Goldfish Siteleri diye.. Google'dan arayınca siteler çıkıyor.
finmood.com
Singapur,Taylandlı üretici,hobicile var.. Ben kendilerine de sordum.O bölge sıcak bölge oldugu için 26-28 derece bizim sular diyorlar. Ama siz bu sıcaklıkta besleyen derler mi bilmiyorum.
Süslü türlerin biraz daha sıcak sularda bakılması ortak görüştür denilebilir.

Çinli üretici sitesi.  Su şartları,bakım,besleme,saglık,türlerle ilgili makaleler var.
http://www.oufish.com/en/article/view/10085.html

Yumuşak su sertligi ve hafif asidik su
PH 6,5-,75, DH: 3-12
Sıcaklık 24-28 derece. Ortalama 25 derece.
Suda nitrat,klor olmamalı.
If you have been using bio-filter it is best to allow water to reach PH value 6-7
( Eger bio-filtre kullanıyorsan, PH 6-7 iyidir.)
Amonyak leveli  0,1 ppm/mg'yi aşmamalı.
Haftalık PH testleri ve sudaki zehirli gazları test ediniz.
Su sıcaklıgı ve PH degişmeleri balıkları öldürür.
1,5 metre*50*70'lik akvaryum ölçüleri
Balıklar çekirge,kurbaga,kurt,pire,karides,balık ne bulsa yiyorlar.
Olabildigince az balık koyulmalı akvaryumlara. Balık yogunlugunu azalt.
Nisan-Ekim ayları arası hastalıklar artar.

Çin çok büyük ülke oldugundan 15-20  derecede sokakta da balık besleye var. Çin'de her şey  degişken.
Singapur 26-28 derece ve Singapur'un suyu da Türkiye'ye göre yumuşak.Tayland'da Singapur'a benzer.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 13:50
Simdi goldfishub dan bir makale daha okudum. Orda da sicakligi 30c ye kadar cikarin. Boylece mantar hastaligi hayat dongusunu daha hizli tamamlayarak ölür diyor. Kullandigimiz ilaclar ise mantarin cogalmasini engeller diyorlar. Ilac kullanmadan mantari yenmek biraz zor gibi. Ayrica tabandaki kumun arasinda da yasadiklari icin taban kumunu da alinmasini tavsiye ediyorlar. Ilac kullanmadan once % 90 su degisimi yapilmaliymis. Fakat hala 26-28 derecede bakilmasi gerektigine dair bir veri bulamadim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erden60Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2013
İl: Denizli
Mesaj: 144
erden60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 13:54
şöyle açıklayım parizit başka bişey bakteri başka bişey.Parazitler bildiğimiz mantar hastağıdır sıcaklıkla çok hızlı çoğaldığı kesindir.Bakteri ise iç parazit bloat gibi bakterin çoğalması ile bulaşan hastalıklardır.Şimdi parazit ile mucadele çok kolaydır sudaki hafif tuz oranı zaten paraziti öldüreceğinden suyun sıcakda olsa üreyemez .genelde parazit balıkta ani ölümlerde yapmaz.Ama bakteri hastalıkları ile mucadele çok zordur ,ilaç atarsın suyun bakteri kültürü çöker ayrı tedavi etmeye çalışırsın ilaç balığın iç organlarına etki edene kadar kurtaramazsın.sudaki zararlı bakterilerin çoğu 26-28 derece arasın zaten öleceği için ilaca gerek kalmıyor, bazı zararlı bakterileri ise suyun içindeki faydalı bakteriler sayesinde dengelenir. Bu iş biraz deneme yanılma yöntemidir ayarı sen vereceksin. Ben şahsen bakterileri önemli tehtit olarak gördüğüm için suyun sıcak tutuyorum, paraziti bişeyilde hallederim ,parazit yeni balık eklemediğin sürece kolay kolay bulaşmaz.Bu yüzden sıcaklığın 26 derece kalması 21 derecekinden daha mantıklı çünkü 19-23 derece bakteri çok kolay yayılır akvaryuma .Karar sizin ebn böle yapıyorum balıkların sağlık allaha şükür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 14:16
Makaleler hep farklı şeyler söylüyor. Kimi ısıyı artır der kimi ısıyı düşür der.Bende çok okudum ama

Etkili bir ilaçla geçer. Olmazsa Permasol banyosu da yaptırırsın kısa süreli
Taban kumu genelde koymuyorlar veya 1-2 avuç koyuyorlar.. Japonda mantar çok sık görülüyor.
Amerikalıların sitesi var
goldfishkeepers.com


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 14:16
[QUOTE=YunusEmreYUCE][QUOTE=tlgtck]Yurtdışında Çok fazla Singapur,Tayland,Çin,Amerika üretici,klup,satıcı,forum siteleri var.. Ben 1 liste halinde foruma koymuştum dünyadan Goldfish Siteleri diye.. Google'dan arayınca siteler çıkıyor. 
finmood.com
Singapur,Taylandlı üretici,hobicile var.. Ben kendilerine de sordum.O bölge sıcak bölge oldugu için 26-28 derece bizim sular diyorlar. Ama siz bu sıcaklıkta besleyen derler mi bilmiyorum.
Süslü türlerin biraz daha sıcak sularda bakılması ortak görüştür denilebilir.

Çinli üretici sitesi.  Su şartları,bakım,besleme,saglık,türlerle ilgili makaleler var.
http://www.oufish.com/en/article/view/10085.html

Yumuşak su sertligi ve hafif asidik su
PH 6,5-,75, DH: 3-12
Sıcaklık 24-28 derece. Ortalama 25 derece.
Suda nitrat,klor olmamalı.
If you have been using bio-filter it is best to allow water to reach PH value 6-7
( Eger bio-filtre kullanıyorsan, PH 6-7 iyidir.)
Amonyak leveli  0,1 ppm/mg'yi aşmamalı.
Haftalık PH testleri ve sudaki zehirli gazları test ediniz.
Su sıcaklıgı ve PH degişmeleri balıkları öldürür.
1,5 metre*50*70'lik akvaryum ölçüleri
Balıklar çekirge,kurbaga,kurt,pire,karides,balık ne bulsa yiyorlar.
Olabildigince az balık koyulmalı akvaryumlara. Balık yogunlugunu azalt.
Nisan-Ekim ayları arası hastalıklar artar.

Çin çok büyük ülke oldugundan 15-20  derecede sokakta da balık besleye var. Çin'de her şey  degişken.
Singapur 26-28 derece ve Singapur'un suyu da Türkiye'ye göre yumuşak.Tayland'da Singapur'a benzer.

 [/QUOTE]

Tolga hocam, Gönderdiğin link Arowana için yazılmış bir makale. Red Tail Golden Dragon yazarak arama yaparsanız google'da bahsettiği türü görebilirsiniz. Japon balıkları o kadar derin akvaryumlardan hoşlanmaz diye biliyorum, En kaliteli üretim yapanlar su yüksekliğini 10" yaklaşık 25 cm tutuyorlar. 70cm japon için ciddi bir derinlik en azından üreticisi için.
YunusEmreYUCE2014-01-13 14:18:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erden60Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2013
İl: Denizli
Mesaj: 144
erden60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 15:17
  Bir de şöyle bir durum var yurt dışı bakteri kültürü Türkiye deki ile aynı değil, bu yüzden yurt dışını baz almanızda saçma.sıcaklık etkeninin bakteriler üzerindeki etkisini anlamalıyız , ilkönce neden sıcaklık?Çünkü sıcaklık faktörü bakterilere uygun ortam sağlar kimi bakteriyi öldürür veya endospor oluşumuna neden olur.
Alıntı :Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Endospor, bir bakterinin uygun olmayan koşullar altında Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Bazıları hastalık yapıcı, bazıları zararsızdır; bazı bakteriler ise, faydalıdırlar: Örneğin, toprağın nitrojen yapıcı bakterileri. Bakteriler, şekillerine göre sınıflandırılabilirler: Coccus'lar yuvarlak, bacillus'lar çubuksu, vibrio'lar virgül şeklinde, spirillum'lar dalgalıdır.

Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/245019-bakterilerde-endospor-ve-mezozomun-gorevi-nedir.html#ixzz2qHaUf7Zv

neyse konuya dönelim yurt dışından gelen balık üzrindeki bakteri uygun ortam bulamadığında endospor oluşturur(aynen benim yaptığım gibi 26 derecede baktere endospor oluştutturuyorum) ve zararsız hale geçer.Uygun olduğu ortamı yakaladımı tekrar canlanırlar ve hastalıklar oluşmaya başlar.
    Yurt dışında sıcaklığı 21 derecede yapsalar artık bizi orası bağlamıyor çünkü 21 derece  paydalı(zararlı bakteri yiyen bakteri) bakterinin akvaryumunda olduğunu nereden biliyorsun? Sen bu şekilde yalnızca zararlı bakterilere ortam hazırlıyorsun  buşekilde bakteri balığı yiyip bitiriyor.Yurtdışındaki yani Çin ,Singapur daki bakteri kültürünü getir aşıla akvaryumunu ozaman 21 dereceye getir anlarım.Bizim ülkemizde malesef 26-28 derce bakteri kültürü dengeleniyor.bunun sebebide bakteri kültürü farlılığından kaynaklı.
Arkadaş bilgi vermiş yukarda çeşit ülkedeki su kültürlerini mesela demiş Çin soğuk olur 15-20 derece demiş. doğru demiş çünkü istediğiniz derecede su kültürü oluştura bilirsiniz uygun bakteri lazım buna , labratuar ortamında oluşturursunuz 15-20 dereceye dayanıklı faydalı bakteri kültürü japon balığı yaşar gider. Burada bir kural yok sıcaklık konusunda .Her ülke su kültürünü kendisi yapar Singapur istesede 19 derece suyu bulamayacağı için 28 derecede kültür oluşturmuş mühendislerine.Türkiye akvaryum balığını ihraç etmediği için su kültürü oluşturmamış, gidersin Su ürünlerine oradan tatlısu kültürü istersin, onlar oluşturu size hatta sıcaklığı siz belirlersimiz, söyleyin ziraat mühendisine kardeşim bana 25 derece ülke şartlarına uygun  tatlı su balığı kültürü oluştur dersin , parası neysse ödersin olurbiter.Şimdi kralexxx ezbere iş yapıyorsun sen, bu yüzden konuşma az yazılanları oku.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 15:25
http://jeb.biologists.org/content/208/6/1109.short

Japon balıklarını 7.5 10 15 20 ve 25 derecelerde incelemişler. 25 derecede oksijen yetmezliği(hipoxi) ile karşılaştıklarını söylemişler. Aynı testi Koi'ler için yaptıklarında Koi'lerin 20 derecede hipoxi ye başladığını da söylemişler.


bir de şöyle bir çalışma var.
http://evols.library.manoa.hawaii.edu/bitstream/handle/10524/19053/54_3_Mohanta.pdf?sequence=1

Burda da 26+-2 sıcaklığın büyüme için ideal olduğunu yazmışlar.

Ayrıca soğuk sudan sıcak suya geçiş yapan japon balığının daha fazla oksijen alabilmek için solungaçlarını büyüttüğü de söyleniyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 15:25
Biz sıcaklıgı 26-27 dereceye çıkarsak bile esas sorun İthalatçı-Akvaryumcuda. Zaten balıklar orada hastalnıyor. Çok farklı sulara çok farklı mikroplu sulara giriyorlar..
Bunun en garanti yolu kendi balıgını kendin getirtmen. Böylece balık  İthalatçı-akvaryumcu suyuna girmemiş olur..
Balıgı getirirkendeÜreticinin su sıcaklıgını ögrenirsin.. En garanti yol bu..Poşete az sayıda balık koydurursun..
Türkiye'deki bu İthalat anlayışı ve  balıga fazla para veremeyişimizden hep bu sorunlar çıkıyor.





Japon İÇin KBL ÜRÜNÜ BAKTERİ KÜLTÜRÜ. Bunlar gerçekten işe yarıyor mudur? Kimisi gereksiz diyor

http://www.webdenal.com/jbl-japon-baliklari-icin-bakteri-kulturu-10ml_556335.html

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 16:03
Tolga hocam ben önceki akvaryumum da kullanmıştım.  Bunlar 30 Litre için. benim akvaryumum 600 litre olduğunu düşünürsek 20 tane almam lazımdı, bu akvaryuma alamadım.

Önceki akvaryumumdaki filtre malzemeleri ile buna aşılama yaptığımı sanıyorum.

Mutlaka işe yarıyordur, ama bunu kullandığınız zaman, hiçbir balığınız hasta olmayacak, hasta balık iyileşecek gibi bir beklenti içinde olmamak lazım.

Sadece yeni tank sendromundan kurtarıyor diye biliyorum. 1-2 ay da oluşacak bakerileri 1-2 günde toparlıyor. Oturmuş bir akvaryuma ilavesi nasıl sonuçlar doğurur bilemiyorum. Suyunuzu bulandırabilir de.


Şu makaleyi de okumadıysanız, mutlaka okumalısınız.
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=3119

[QUOTE=erden60]  Bir de şöyle bir durum var yurt dışı bakteri kültürü Türkiye deki ile aynı değil, bu yüzden yurt dışını baz almanızda saçma.sıcaklık etkeninin bakteriler üzerindeki etkisini anlamalıyız , ilkönce neden sıcaklık?Çünkü sıcaklık faktörü bakterilere uygun ortam sağlar kimi bakteriyi öldürür veya endospor oluşumuna neden olur.
Alıntı :Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Endospor, bir bakterinin uygun olmayan koşullar altında Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Bazıları hastalık yapıcı, bazıları zararsızdır; bazı bakteriler ise, faydalıdırlar: Örneğin, toprağın nitrojen yapıcı bakterileri. Bakteriler, şekillerine göre sınıflandırılabilirler: Coccus'lar yuvarlak, bacillus'lar çubuksu, vibrio'lar virgül şeklinde, spirillum'lar dalgalıdır.

Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/245019-bakterilerde-endospor-ve-mezozomun-gorevi-nedir.html#ixzz2qHaUf7Zv

neyse konuya dönelim yurt dışından gelen balık üzrindeki bakteri uygun ortam bulamadığında endospor oluşturur(aynen benim yaptığım gibi 26 derecede baktere endospor oluştutturuyorum) ve zararsız hale geçer.Uygun olduğu ortamı yakaladımı tekrar canlanırlar ve hastalıklar oluşmaya başlar.
    Yurt dışında sıcaklığı 21 derecede yapsalar artık bizi orası bağlamıyor çünkü 21 derece  paydalı(zararlı bakteri yiyen bakteri) bakterinin akvaryumunda olduğunu nereden biliyorsun? Sen bu şekilde yalnızca zararlı bakterilere ortam hazırlıyorsun  buşekilde bakteri balığı yiyip bitiriyor.Yurtdışındaki yani Çin ,Singapur daki bakteri kültürünü getir aşıla akvaryumunu ozaman 21 dereceye getir anlarım.Bizim ülkemizde malesef 26-28 derce bakteri kültürü dengeleniyor.bunun sebebide bakteri kültürü farlılığından kaynaklı.
Arkadaş bilgi vermiş yukarda çeşit ülkedeki su kültürlerini mesela demiş Çin soğuk olur 15-20 derece demiş. doğru demiş çünkü istediğiniz derecede su kültürü oluştura bilirsiniz uygun bakteri lazım buna , labratuar ortamında oluşturursunuz 15-20 dereceye dayanıklı faydalı bakteri kültürü japon balığı yaşar gider. Burada bir kural yok sıcaklık konusunda .Her ülke su kültürünü kendisi yapar Singapur istesede 19 derece suyu bulamayacağı için 28 derecede kültür oluşturmuş mühendislerine.Türkiye akvaryum balığını ihraç etmediği için su kültürü oluşturmamış, gidersin Su ürünlerine oradan tatlısu kültürü istersin, onlar oluşturu size hatta sıcaklığı siz belirlersimiz, söyleyin ziraat mühendisine kardeşim bana 25 derece ülke şartlarına uygun  tatlı su balığı kültürü oluştur dersin , parası neysse ödersin olurbiter.Şimdi kralexxx ezbere iş yapıyorsun sen, bu yüzden konuşma az yazılanları oku.
[/QUOTE]

Mustafa bey yazdıklarınızın bir kanıtı var mı? Yoksa sadece kişisel bilgilerinizden yola çıkarak mı yazdınız bunları ?
Biyoloji ve kimyadan anlamam ama yukarıdaki adreste American Mikrobiyoloji cemiyetinin yayınladığı akademik bir çalışma mevcut.

Dediklerine göre bir bakterinin Endospore olup içine kapanması için 65C de 24 saat ya da 35C de 48 saat kalması gerekiyormuş. Kaç derecede endospor olursa olsun. 28 derecenin altındaki sıcaklıklarda (4 derecenin altında da endospor olurmuş)da endospor oluşum süreci tersine işliyormuş. Anladığım kadarıyla bu endospor olayı, sadece zararlı bakterileri kapsamıyor, yararlı bakteriler de endospor oluyor.

Yukarıdaki makaleyi tam okuma fırsatım olmadı ama ilk fırsatta detaylı okuyacağım.

Bize bir açıklamasını yapar mısınız 26C de nasıl endospor yaptıttırıyorsunuz ? Ya da sadece zararlı bakterileri endospor yaptırmayı nasıl başarıyorsunuz ? 

Gerçekten öğrenmek istiyorum, eğer elinizde faydalı bir doküman varsa çok hayra dokunacak. Sizin verdiğiniz linkteki tarz sitelere pek güvenmiyorum, Kopyala yapıştır yapıyorlar genelde bu tip siteler. yazarı da belli değil. Kaynak lazım ki. Balıklarımı riske atıp deneyeyim.

Teşekkür ederim.

YunusEmreYUCE2014-01-13 18:20:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erden60Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2013
İl: Denizli
Mesaj: 144
erden60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 18:37
size iletecem kaynağı...milyon çeşit bakteri var 30 derecenin üstünde bile ölmeyen bakteriler, bizi bu bakteriler ilglendirmiyor bizim akvaryumumuzdaki bakteriler onlardan değil o gönderdiğim genel bakteri bilgisi.25 derceden sonra ya ölür yada endospor oluşturur.şurası doğru 24 derecenin üstü balığı yorar, yağlanmaz kafa yapmaz ama çare yok,türkiyede 20-24 derecede yaşayan yararlı bakteri kültürü yok,gidip Çinden getirmek gerekecek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 20:35
Mustafa bey 30 derece olmeyen bir cok bakteri oldugunu biliyorum. Bunun kaynagini iletmek icin ugrasmaniza gerek yok.hatta endospor olan bakteriler 1000c derece gibi sicaklarda bile ölmuyor. Benim merak ettigim sey endospor un 26-28 c gibi basladigi. Ve akvaryuma faydali oldugu. Bu meanda bir kaynak bulabilirseniz okumayi cok isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erden60Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2013
İl: Denizli
Mesaj: 144
erden60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 00:00
26-28 derece uygun ortam değilse bakteri endospor oluşturur zaten,  sen niye böle didikledim benim dediklerimi bu forumda yazanlar tecrübe ile sabit değilmi.ozaman kendi bildiğini yapmakta özgürsün zaten, yok kaynak nerden aldın bilgiyi gibi konuşuyorsun 20 derceye sabitleyenler nerden almış kaynağı sordum mu?
alın altın akvaryum cikletler için konuşmuş ama hastalıktan kurtulma için kullandığı cümle çok önemli
http://www.youtube.com/watch?v=aug_m2jLWqE

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir