Japon Ve Cüce Vatoz Yaşar Mı?


DenizzozÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 122
DenizzozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2018 15:39
Biliyorum bununla ilgili sayısız forum konusu var ama hiçbirinde ortak bir kanıya varılmamış. Yok vatozlar japona yapışır, japon vatozu yutar, vatoz japonu yer.. Resmen korku filmi senaryosu yazılmış. Bu yüzden tekrar konu açtığım için şimdiden özür dilerim.
Sorun şu ki benim iki akvaryumum var. İkisinin de camında tuhaf beyaz kaygan madde var. Parmağınla sürtünce suya karışıyor. Sanırım bir çeşit yosun. Her su değişiminde fırçayla temizlememe rağmen iki gün sonra yeniden oluşuyorlar ve dışarıdan bakınca rahatsız ediyorlar. Dün baktım lepistes akvaryumuna koyduğum cüce vatozlar akvaryumu tertemiz yapmış tek bir yerinde leke yok. Acaba bu vatozları birkaç günlüğüne japon akvaryumuna bıraksam olur mu? Hem akvaryum temizlenir hem karınları doyar. İlk geldiklerinde japonların yanına bırakmıştım ama sanırsam rahatsız olup saklanmıştılar. Ama bu yer değişimiyle de alakalı olabilir. Dediğim gibi sadece birkaç günlük sorun yaratır mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gizemli16Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2011
İl: Bursa
Mesaj: 615
gizemli16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2018 16:32
[QUOTE=leila]Biliyorum bununla ilgili sayısız forum konusu var ama hiçbirinde ortak bir kanıya varılmamış. Yok vatozlar japona yapışır, japon vatozu yutar, vatoz japonu yer.. Resmen korku filmi senaryosu yazılmış. Bu yüzden tekrar konu açtığım için şimdiden özür dilerim.
Sorun şu ki benim iki akvaryumum var. İkisinin de camında tuhaf beyaz kaygan madde var. Parmağınla sürtünce suya karışıyor. Sanırım bir çeşit yosun. Her su değişiminde fırçayla temizlememe rağmen iki gün sonra yeniden oluşuyorlar ve dışarıdan bakınca rahatsız ediyorlar. Dün baktım lepistes akvaryumuna koyduğum cüce vatozlar akvaryumu tertemiz yapmış tek bir yerinde leke yok. Acaba bu vatozları birkaç günlüğüne japon akvaryumuna bıraksam olur mu? Hem akvaryum temizlenir hem karınları doyar. İlk geldiklerinde japonların yanına bırakmıştım ama sanırsam rahatsız olup saklanmıştılar. Ama bu yer değişimiyle de alakalı olabilir. Dediğim gibi sadece birkaç günlük sorun yaratır mı?[/QUOTE]
Daha önce beslemiş biri olarak yorum yapayım öncelikle cüce vatoz bakacaksan hiçbir sorun olmaz vatozlar akvaryumda yeterli yosun,dip yemi,dışkılar olduğu takdirde hiçbir canlı türüne yapışmazlar. Yapışmaları nasıl olur onu açıklayayım eğer canlı hasta,ölüme yakın ve ölüyse vatozlar o zaman balıklara yapışıp bir nevi akvaryumu o konuda da temizliyorlar. Sana tavsiyem eğer akvaryumunda yosun azsa vatozlar için bir dip yem kullanman. Vatozları ilk akvaryuma koyduğunda biraz gizlenecektirler akvaryuma alışma süreleri bu gayet normaldir endişe edecek bir durum değil.

Beğenenler: [T]206221,leila[/T]
Teşekkür Edenler: [T]206221,leila[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir