Jbl Bioflora 160 Set Çekvalf Sorunu!


ArkanoidÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2018
İl: Rize
Mesaj: 19
ArkanoidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2018 21:45
Yeni aldığım co2 sistemimi kullanma talimatlarına uyarak difüzörümü mayalı sistemimi ve çekvalfin işaretini akvaryuma dönük olarak yaptım. Kullanma kılavuzunda 24-48 saat içerisinde gaz çıkışını gözlemlersiniz diyordu 36 saat sonra filan bir kabarcık gördüm 48 saat sonra arada 1 er kabarcık çıkarmaya başladı arada kontrol ediyordum ne olur ne olmaz diye fakat sabah bir kalktım maya kapağının kapağı yerinden çıkmış filan patlamamış şükür ,kapağı çontadan sıyrılmış çıkmış.
Çekvalf tüplü co2 sistemler için sanırım.Çekvalfi kurulumdan önce açmak gerekiyormuş galiba şu an hava pompamın çekvalf lerinden bir adet taktım sisteme ne kadar sağlıklı olur bilemicem , o çekvalfide attım bozuktur diyerekten fakat akabinde jbl.de sitesinden okuduğuma göre ilk kurulumda bu çekvalf normal nefes yada hava pompasıyla açılmıyormuş yüksek basınç gerekliymiş kullanma kılavuzundada öyle bir ibare göremedim ayrıca.
Ürün bu https://www.jbl.de/tr/urunler/detail/7582/jbl-proflora-safestop
Bu çekvalfin kurulumu hakkında beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. Ayrıca nette araştırmama rağmen ürünü bulamadım nereden temin edebilirim yenisini. Tşkrler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir