JBL cristalprofi e900 debi ve ses?


@immortalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
@immortalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 13:29
Merhaba,
 
Eheim, Fluval modellerini düşünürken fiyatının daha uygun olmasından dolayı JBL cristalprofi e900 modeli ile ilgilenmeye başladım. Açıkçası ses ve debi konusunda internette pek fazla bilgi bulamadım. Ses ile ilgili açılmış bir konu vardı, o filtrede de sorun dağıtıcı firma tarafından çözülmüş durumda. Filtreyi kullanan arkadaşlar varsa, filtrenin debisinde düşüş oluyor mu ve sessizliği genel olarak nasıl? Bu iki konuda bilgi alabilirsen sevinirim.
 
İyi günler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 13:47
Merhaba.

Şuan faal değil ama yaklaşık 7 ay kullandım. 7 ay boyunca ne sesini duydum nede filtreyi açıp temizledim. Debisi ilk günkü gibi iyiydi. İçerindeki media yeterli gelmektedir. Extradan malzeme koymanıza gerek yok.

Keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekulluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 981
ekulluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 14:00

Bu filtreyi yaklaşık 3 ay kullandım 200 litre tankımda, ardından CO2 için reaktör bağladım debisini 2 aylık pisliğiyle ölçtüğümde 360 l/h gibi bir değerdeydi. Orjinal hortumlarında hiçbir kısaltma yapamıştım üstelik. Ardından daha yüksek debili için Eheim 2228 bağladım debi yanlış hatırlamıyorsam 378 l/h çıkmıştı :)

JBL boşa çıkınca forumda birine sattım. Yaklaşık 6 ay oldu ondanda herhangi bir olumsuzluk duymadım. Bence tek eksisi varsa o da iç hacmidir. Yoksa malzemesi, aparatları çok güzel. Hatta bu filtredekine benzer aparat sistemi olan başka bir filtre görmedim şimdiye kadar. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ramses77Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 411
ramses77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2012 14:04
1 haftadır JBL Cristal Profi E1500 kullanıyorum inanılmaz sessiz bir alet, üstelik debisi beni şok etti. İkide bir çalışıyor mu, debi mi düştü diye su tahliye hortumunun ucunu kaldırıp suyun fışkırmasından yorulunca suyun çıktığı yerin hizasına hava taşı koydum, kabarcıklar yükseliyor tam hortum çıkışına gelince felekleri şaşıyor sol tarafa fırlıyor cama yapışık yükseliyorlar o derece yani. Geçen gün saatlerce elektrik kesildi, gün içinde 2-3 kere oldu üstelik ve eski filtrelerimde böyle zamanlarda elektrik geldiğinde çalışmama ya da debide inanılmaz düşmeler yaşardım, bu filtreyse sanki hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor az biraz hava atıyor onu da mecburen aldığı için. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim. 12 litre iç hacmi ,farklı çalışma prensibi, malzeme kalitesi ve alman üretimi olması artıları. İçindeki köpükler alttan yukarıya doğru gözenekleri küçülerek geliyor kademe kademe filtrasyon yapıyor ve filtre köpüklerinin ortası kesik şekilde isterseniz o kısmı çıkartıp oluşan boşluğa Ammo Ex, Nitrat EX, Phos EX, Clearmec, Tormec vs. vs. gibi mekanik, biyolojik ve kimyasal filtrasyon sağlayan malzemeleri alıp koyabiliyorsunuz ki ben uygun olanları alacağım bugün yarın. Kutunun içinden çıkan plastik parçalar ve öpücükler arttı bile bende yani fazlasıyla her kullanım şekli düşünülerek parça konmuş. Eheim gibi bir markada akvaryuma suyu veren hortumun dirseği kutusundan çıkmaz bunu kullanan herkes bilir. JBL'de fazladan bir tane var, isterseniz bir dirsek daha yapıp akvaryumun içinde 90 derece çevirebiliyorsunuz şelale aparatını. Kısacası kesinlikle öneririm, fluval 405-406 ile jbl cristal profi e-1500 arasında kalmıştım pet garden'ın müthiş ilgili ve sabırla herşeye 10 dakika içinde geri dönerek bildirim yapması ve ürünlerinin arkasında oluşu da kararımı kesinleştirdi. Sonrasında da yem numuneleri uygulamasını başlattılar ki ben de aldım ve yemleri için de benzer şeyleri söyleyebilirim. Tereddütsüz alabilirsiniz ve alırken kullanım klavuzunun sayfaları içinde her dilden garanti belgesi sayfası var, onun ingilizce ya da almanca olan sayfasını satın aldığınız firmaya kaşeletip imzalatınız. Satıcılar bile 2 yıl garanti zannederken ürünün türkiye dağıtıcısı Pet Garden'ın dediği ve ürün kutusunun üstünde de yazdığı gibi garantisi de 4 yıldır. Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir