Jbl i200 Ses Problemi


Dadash06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 543
Dadash06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 04:06
Yaklaşık 1 yıl önce aldığım JBL i200 iç filtrem son 10 gündür aşırı derecede gürültülü çalışıyor. Kirliliktendir diye düşünerek geçen hafta temizliği yaptım ama hiçbir değişiklik olmadı. Bugün tekrar detaylı temizlik yapıp tüm akşamların iyice oturduğuna emin oldum ve yine ses gitmedi. Debisini kısayım dedim ama bu kez daha gürültülü olmaya başladı. Nasıl bir işlem takip etmeliyim acaba?
Ayrıca başlık dışı bir sorum olacak. Dış filtrelerimin malzemelerini 3 gün önce değiştirdim. Dış filtrem JBL e1501 ve en alta JBL Sintomec, üstüne JBL Micromec, üstüne Ammoex ve en üste orijinal sünger sepetini yerleştirdim. Her katın üzerine her zamanki gibi JBL Symec ile örttüm. İlk defa Ammoex kullandığım için ondan şüpheleniyorum. Akvaryumum akıl almayacak derecede bir sise boğulmuş durumda. İlk gün normaldir bakteri kültürleri gitti dedim. Dün iyice artmaya başlayınca %20 su değişimi yaptım ve bugün balıklar bile seçilemeyecek şekilde sis kaplamış durumda. Bu konu hakkında bilgi vermeniz mümkün mü acaba?
Akvaryumumda ekipman olarak ayrıca JBL UV-C II 9w kullanmaktayım. Beslediğim balıklar Tropheus türleridir.
İyi Çalışmalar Dileğimle..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 11:09
Selim Bey,

Mıknatısın takıldığı yatağı kontrol ediniz.Mıknatıs takımı deforme oluşmuş olabilir.Milin ucundaki papuçlar tam yerine oturmamış olabilir.Tekrar kontrol ediniz.Sorun devam ederse filitrenizi bize garanti belgesi ile beraber ulaştırınız.
Dış filitreniz içerisinde bakteri oluşumu tam olarak oturmadığından suyunuz sisli.Su değişimi ve bakteri kültürü eklemenizi tavsiye ederiz.Ammoex'in kullanım talimatının linkinide veriyorum.Size yardımcı olacaktır.
http://www.petgarden.com.tr/klavuz/filtre/AmmoEx.pdf

Keyifli Hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir