JBL ProScape Bitki Kumları


Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 11:26

JBL, aquascaping (akvaryum bitkileri, kayalar, taşlar ya da ağaç parçaları yardımıyla akvaryum içinde estetik bir görünüm oluşturma hobisi-kısaca akvaryum bahçıvanlığı) ile uğraşan akvaryumseverler için yeniliklerle karşınıza çıkmaya devam ediyor.

JBL ProScape Volcano Mineral Volkan Mineralleri

Eğer akvaryumunuza ağır taşlar ve ağaç kökleri koymak istiyorsanız, bu tür cisimlerin yumuşak kumun içinden kayarak dibe kadar batıp, cama değebileceğini bilmeniz gerekir. Bu durumda yaptığınız dekorasyon sağlam olmaz ve devrilebilir. JBL ProScape Volkan Mineralleri gözenekli yapısı sayesinde deyim yerindeyse birbirlerine kilitlenir; böylece büyük kaya parçaları ve ağaç kökleri gibi dekoratif malzemeler için daha sağlam bir altyapı oluşturur.  Ayrıca üste serilen kumlarının gevşemesini ve kumun içinden su ve besin maddelerinin istenilen şekilde geçmesini sağlar.

  • Her doğal akvaryum için alt kaplama malzemesi olarak kullanılabilir.
  • Gözenekli yapısı sayesinde akvaryumun alt kısmında bile su dolaşımı olmasını sağlar. 
  • Mikroorganizmalar için uygun bir ortam oluşturur. Akvaryumun en alt kısımlarına bile oksijenin ulaşmasını sağlar. 
  • Mineraller ve iz elementler açısından zengindir.


JBL ProScape PlantSoil Bitki Kumları ve ShrimpsSoil Karides Akvaryumu Kumları

Neredeyse bütün akvaryumseverler iş kuma gelince tereddüt eder. Bunun için haklı bir sebepleri vardır: düz kum veya çakılın tersine bitki kumlarında bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler vardır. Yüksek besin oranına sahip bu kum türü, sağlıklı bitkiler için gereklidir ve zorlu bitki akvaryumlarında bile kullanılabilir.

Kimse bitki kumlarının ek bakım gerektirdiğini inkar edemez: İlk 7 gün içinde neredeyse %80 oranında su değişimi yapılmalıdır. Bunun temel nedeni bitki kumlarının suya amonyum (NH4) salması ihtimalidir.

Fakat
iş JBL ProScape kumlarına gelince herkes tek bir konuda hem fikirdir: İki kez fırınlanan JBL ProScape kumları daha kararlı bir üründür, yani diğer kumlara kıyasla zamanla "çamurlaşmaya" neden olmaz.

Karides akvaryumuseverlerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran JBL iki yeni kum serisi geliştirmiştir: JBL ProScape Plant Soils Bitki Kumları mikro ve makro bitki besinleri içermektedir. JBL ProScape Shrimp Soils Bitki kumları ise görünüm açısından JBL ProScape Bitki kumlarına benzemektedir ama herhangi bir bitki besin maddesi içermemektedir. Böylece karides akvaryumu ile uğraşanlar da çifte fırınlanmış kumların artılarından faydalanabilecektir.

JBL ProScape kumlarının bir artısı da yumuşatıcı etkisi olmasıdır. Bitkiler ve karidesler (ve birçok diğer canlı türü) hafif asidik ve yumuşak suları sever. JBL ProScape kumları GH (genel sertlik) ve KH (karbonat sertliği) oranlarının düşmesine yardımcı olur ve akvaryum suyunu hafif derecede asitleştirir. Böylece akvaryum bitkileri ve canlıları için mükemmel bir ortam oluşur.

JBL ProScape ShrimpsSoil

  • Karides akvaryumları için optimal su değerlerinin oluşmasını sağlar. Hafif asidik pH değerlerinin düşük KH değerleriyle beraber elde edilmesine imkan tanır.
  • Yumuşatıcı etkisi ile karides bakımı için çok uygundur.
  • Granül yapısı sayesinde en dip kısımda bile oksijen dolaşımı olmasını sağlar.
  • Bej ve kahverengi renklerde, 3 ve 9 litre seçenekleri ile. 

 

JBL ProScape PlantSoil 

  • Akvaryum bitkileri için optimal su değerleri sağlar (hafif asidik ve düşük KH değeri).
  • Yumuşatıcı etkisi ile birçok akvaryum bitkisinin bakımı ve yetiştirilmesi için uygundur.
  • Granül yapısı sayesinde en dip kısımda bile oksijen dolaşımı olmasını sağlar.
  • Bej ve kahverengi renklerde, 3 ve 9 litre seçenekleri ile.

 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=l_R6stqn0yA[/VID] [VID]http://www.youtube.com/watch?v=Z0cepjfqASY[/VID]


Pet Garden2015-01-31 12:06:24

Teşekkür Edenler: [T]209298,wmsnickers[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir