JBL ProScape


Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2014 17:53
 Er ya da geç her akvaryumsever "yalnızca" balık ve bitkilerden oluşan bir akvaryum sahibi olmanın ötesine geçmek isteyecektir. Belki de suyun üzerinde ormanlık alanı andıran bir dağ ya da özel bir habitat (biyotop) yaratmak isteyebilir. İşte bu proscaping ile ilgilenmenin ilk adımıdır!

Proscaping ile uğraşmak isteyenler için üç seçenek bulunmaktadır:

1. Bitki scaping  
Hayalinizde oluşturduğunuz, dekorasyonlu ya da dekorasyonsuz bir su altı bitki aranjmanı olabilir. Hollanda menşeili bitkilerin bulunduğu akvaryumlar bu kategoridedir.

2. Akvaryum scaping
Su üstünde bulunan bir manzara su altında da oluşturulabilir. Farklı stiller vardır. Iwagumi: Eteğinde çayırlar bulunan dağ manzarası (Alp dağı çayırları); Geleneksel: Su altında oluşturulan su üstü (patika yolları bulunan bir dağ gibi) ya da sanatsal manzaralar; Hayali sualtı dünyaları ya da fantastik doğa manzaları (Avatar).

3. Biyotop scaping:
Doğal manzaların taklit edilmesi. İki seçenek vardır: Bir biyotop modelini yakından gözlemleyebilir, yalnızca hayvanlar, bitkiler ve dekorasyon malzemeleri ile bu doğal ortamın aynısını oluşturabilirsiniz. Diğer bir seçenek de bir sualtı biyotop manzarasını akvaryumunuzda oluşturabilirsiniz. Bu noktada bitkilerin menşesi, kullanılan hayvanlar ve dekorasyonlar hakkında endişelenmenize gerek yoktur. Asıl düşünmeniz gereken biyotopun sürekliliğini sağlayan süreçlerdir. Biyotop manzarası en çok rağbet gören stildir, çünkü elde edilmesi en zor habitatlar bile gerçeğe yakın bir görsel zenginlikle akvaryumunuzda ortaya çıkabilir.

Proscaping: Daha fazlasını isteyen akvaryumseverler için!

JBL ProScape serisine ait kum ve su düzenleyici gibi birçok yeni ürünü de siz akvaryumseverlere çok yakında sunacağız!
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir