joker ve astronot hakkında ?


akvaryistÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 23
akvaryistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 20:08
Arkadaşlar 6-7 cm boyutunda 3 tane joker ve 2 tane astronot yavrum var malaviyle karma bir akvaryumda duruyorlar şu an fakat bu türleri daha yeni besliyorum. Gelişim hızları nedir, ne kadar sürede 15 cm. olurlar, nasıl gelişirler? Yardımcı besin olarak tubifex ve küp olarak kurutulmuş kankurdu veriyorum. Yem olarak kova discus markalı yemden veriyorum. Akvaryum hacmi 200 lt. 15 cm. olunca daha büyük bir tanka alacağım, şu anda kuramıyorum o akvaryumu. Bu balıklar kurmam için bahane olacak. :) Cenk Bildir2015-04-14 08:32:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

A.OcellatusÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 77
A.OcellatusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2015 09:26
Öncelikle Merhaba

Gelişim hızları benim astronotum 3-4 cmden 16 cm boya 5 ayda ulaştı.Kaliteli yemler ile sık dip çekimi ve canlı yem takviyesi ile çok daha hızlı olabilir.Fakat akvaryum nüfusu ve boyutu uygunsa Jokerde aynı şekilde çok hızlı boy atan bir balık.

Astronot Ve Joker İkisi de malawi cichlidleri ile uygun türler değiller. Çünkü ikiside çok büyyen ve agresif türler astronotlar 30-35 cm boya ulaşabilen balıklar oldukları için biraz boylanınca malawileri saldıracaktır ağzına sığanları yutmaya çalışacak yutmasa bile balıklara vurarak strese sokup öldürme ihtimalleri yüksek aynı şekilde Joker balığını söylemiyorum bile 30 cm boya kadar ulaşabilir hemde jokerler astronot gibi bir türe göre bile daha çabuk boylanan bir balık ve aşırı derecede agresif bir balıktır büyüdüğü zaman bütün balıklara saldıracaktır astronotlara dahil haberiniz olsun ben de astronot beslemekteyim 1 adet 16 cm boyunda oldu şuan yanına 5 6 cm joker koymayı düşünüyordum fakat kararsızım yani uzun lafın kısası astronot ile joker ikisini birlikte beslemek bile sakıncalı beslense bile dikkat edilmeli. Malawiler o balıkların yanında ezileceklerdir. Tavsiyem ya malawilerden vazgeç 2 türü besle (astronot ve joker) sayıyı azaltarak yada ekstra akvaryumunu hemen kur balıkları oraya al. Astronotlar için benim şahsi fikrim tek bir astronot için en az 200 litre hacim gerekiyor 3 joker 2 astronot beslemek için en az 450-500 litre akvaryum gerekiyor. 150x50x60 gibi bir akvaryum. Belki söylediklerimi umursamayacaksın şuan çok iyi anlaşıyorlar diyeceksin felan gibi düşeneceksin ama her şeyi bir kaç ay sonra anlayacaksın bende hobiye başladığımda hep öyle düşünyordum insan besledikçe daha iyi anlıyor.

Umarım Yardımcı Olmuşumdur [;)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir