Kabızlık! Ne denediysem fayda vermez Oldu!


Semih014Çevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 102
Semih014Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2009 15:28

Herkese öncelikle merhaba benim japon balıklarım var ve kabızlık problemiyle başım ağır şekilde belada, sabah 1 balığımı kaybettim. Size bu konuda 1 kaç soru sormak istiyorum. HastaAglama

1. ) Balığın karnı her şiştiğinde kabız mıdır? (hamilelik hariç ve balıklarda durgunluk olduğunda)
2. ) Forumda okuduğuma göre bezelye ve ıspanak kabızlık derdine çare oluyormuş, bunu okuyalı 1 ay oldu ve balıklarıma son 2 haftadır her 3 günde bir veriyorum. Ancak balıklar yemiyor. Çünkü japonlarım su üstünden yem yemeye alıştı dipte yemiyor bezelyede direk dibe düşüyor bunun hakkında çözüm yolu var mı? nasıl yedirebilirim?
3. ) Bezelye yese bile ertesi gün düzeliyor, ertesi gün akşam yem attığımda yeniden karnı şişiyor 1 türlü düzene girmedi çözümü var mı? ilacı var mıdır?
ayrıca bugün ölen balığım (çok üzgünümAglama ) akvaryumun dibinde uyur vaziyetinde ağzı acık kalmıştı. Akvaryumdan çıkardığımda hareket etmiyordu ve kabız mı diye dokunduğumda karnı taş gibiydi. Sanki kocaman bir taş yutmuş gibiydi, sanırım ağır kabızdı. Lütfen bana yardım edin diğer balıklarımı kaybetmek istemiyorum. Mutsuz

halongan2009-10-02 16:38:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2009 16:24
1-Japonlar çok sık kabız olur temel nedeni aşırı yemleme ve japonlara uygun olmayan tür yem vermektir. Tedavisi az yem verme haftada 1 gün aç bırakma ve sera granugreen yada sera goldy türü bitkisel yemlerle beslemektir.
2-3-Bezelye ve ıspanak çözümdür ama yukarda yazdığım şekilde yemlemezseniz yada yanlış yemlerseniz sonuç gene kabızlık ve ölüm olur. Japonlarınız paşa paşa bezelyeyi yiyecektir hele bir aç kalsınlar. Haşlanmış bezelyeyi iki parmağınız arasında ezip suya öyle bırakın(ama az olsun suyu bulandırır) bu sırada iç filtrenin fişini çekin. Ben artık ezmiyorum bile, atıyorum onlar şişen bezelyenin ardından top oynar gibi koşuyor ve parçalayıp yiyorlar :)

4-Karın şişliği bendede oldu ve balıklarım öldü bunun temele sebebi kabızlık ve dropsy denilen hastalık,ayrıca bakteriyel iç hastalıklar da neden olabiliyor. Çözüm az yem vermek bol su değişimi ve hastalanan balığı hemen ayrı bir akvaryumda tedavi etmek diğerlerinin yanında kalırsa daha çabuk ölüyor. Forumda bu tür tedaviler için ilaçlar mevcut ordan araştırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir