Kablosuz Ağ


I_ates_IÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 216
I_ates_IÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2010 20:50
Güzel gelecek vadediyorsunTebessüm.
Yalnız 3 pcde gün içinde kullanılıyorsa dediğin rakamın gelmesi normal kotayı aştığın anda galiba tam bilmiyorum ama gb başına 10 tl filan geliyor . Bir ara benimde başıma geldi ilk  zamanlar 60 , 70 ,80 tl hatta dahada fazla geliyordu 60 tan aşağı gelmez olmuştu sonra 1 ay boyunca toplasanız 7 gün girmişimdir bu 7 gündede bir saatten fazla  durmamışımdır ne program ne video indirmedim izlemedim gelen fatura 65 idi. Faturaları bizim evde babam yatırır çoğu kullanıcı fatura öderken aynı şeyden şikayet ediyormuş babamda sınırsıza çevirmek için form doldurmuş tabi haberim yok aradan 3 geçti baba ben sınırsıza çevireceğim dedim , babamda ben çevirttirdim dedi ozaman nasıl bu fatura geliyor dedim müşteri hizmetlerini aradım hattımın durumunu sordum sınırlı 4gb dedi bende 3 ay öncesinde form doldurulmuş neden dosya altı yapılıyor işleme almıyorsunuz gibi fırcamı attım (yalnız böyle durumlarda söylemim çok sert olur forumun içeriğini bozmamak adına  bu şekilde yazdım).
Hemen sınırsıza çevirttirdim ve standart 45 tl ile kurtuldum , yani demek istiyorumki bu tip  şirketler böyle şeyleri iyi yapıyor hazır lafı açılmışken bilgilendirmek adına bir kaç şey aha söyleyim.
  Bazen sizi telefon , cep telefonu , internet gibi servislerin müşteri hizmetleri arar bir sürü laf kalabalığı yapar hep size fayalı görünen anlatır ama negatif tarafını siz sormaıkca söylemez ve zaten sizin sormanıza fırsat kalmadan kabul edersiniz genelde yani tabiri caizse güzel sıralanmış cümlelerle kafanızı bulandırarak açık açık dolandırırlar örnek vereyim hemen.
 Yaklaşık 2 , 3 ay kadar önce internet servis sağlayıcımın müşteri hizmetlerinden aradılar aynen sınırsız hatınızı 8 mb hızına çıkartmak istermisin çıkartırsanız 2 tl fark ödeyeceksiniz yada 1 sene abonelik uzatarak 45 tl yerine 37 tl ödemek istermiziniz  diye konuşmaya başladı tabi bu kadar nazik değil cazip ve dolanbaçlı kelimelerle buraya kadar normal onay istiyor benden yanı bu şartları kabul etmem için gereken herşeyi söylüyor sonra onay istiyor onayı versem hemen onaylıyacak dedimki peki aboneliğimi uzatsam istediğim zaman çıkarsam bir bedel yansıyormu faturama dedim hani ilk internet aldığınızda 2 sene dolmadan hattı kapattırırsanız modemin ücreti sizden kesiliyor ya aynı o şekilde ve bu örneklede anlattım evet dedi yani bir sene boyunca hattımı kapattıramayacağım her ay kullansamda kullanmasamda o faturayı ödeyecem yada kapattıracam bunun karşılığında belli bir bedel ödeyeceğim . Lütfen bu tip kelime oyunlarını gelmeyin hiçbir zaman hiçbir hizmetin müşteri hizmetleri sizi zevk olsun diye aramaz bir çıkarı mutlaka vardır tongaya düşmeyin . Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

salihsÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 108
salihsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2010 21:13
Evet sınırsız tarifeyi kullanmak bencede daha uygun.Ttnet interneti kiloyla almış gibi birde kiloyla bizlere satıyor.Telekomun yeni dönemden 8 Mbit destekleyen internet hızını müşterilerine sunmaktadır.Mevcut tarifenizin üzerine 2 lira fark ödeyerek hattınızın desteklediği hıza göre maximum 8 Mbit hıza sahip pakete geçiyorsunuz.Kotalı kullanıcılarda 31 kotasız kullanıcılarda 21 lira oluyor.Fakat kotasız paketi kullanan aboneler aylık 15 Gb üzerinde download yaparsa hızı o ay için 512 Kbit e düşüyor.Size sundukları tarifede 51 liradan 37 liraya indirerek 2 yıl sizi bağlı tutmaya çalışmışlar.Fakat ayda 51 lira ödeyerek internetinizi istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.Onlar işlerine gelen kısımları size anlatıp insanları kandırmaya çalışıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

I_ates_IÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 216
I_ates_IÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2010 21:22
Evet aynen öyle,bilinçli tüketici olmamız şart her konuda .Garip olan tarafıda Türkiye'deki şartlar; İnsanların geçim güçleri sınırlı ve bunu bir fırsat bilip süslü kelimelerle insanlara cazip gelecek cümleleri kurarak insanları dolandırmaya çalışmaları gerçekten ne ticarete ne de insanlığa sığmaz ama ne yapalım ülkemizdeki ticaret , para kazanma anlayışı bu .Bir tekmede sen vur mantığı . Tepkilerimiz yeri geldiği zaman göstermemiz lazım mesela şuan  yazdığımız mesajlara birer tepkidir . Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

salihsÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 108
salihsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2010 21:27
Evet insanları bu süslü kelimelerle kandırmaya çalışıyorlar.Bu konuda bütün iş bizlere düşüyor.Araştırıp o konu hakkında bilgi sahibi olmalıyız.Ayrıca bizi arayıp bu konuşmaları yapan müşteri temsilcileri sorduğumuz sorularımıza cevap verecektir.Siz onun söylediğini tarifeye değil kendi istediğiniz tarifeye geçebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Caner AlçılıoğluÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Usak
Mesaj: 839
Caner AlçılıoğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2010 22:46
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Ben sınırsız  pakete geçmeyi düşünüyordum. Ancak benim aylık kullanımım o kadar fazla miktarda değil yani ben normalde kotayı aşmam gerekir. Ben internette sadece akvaryum.comda takılıyorum ve ailemde mynet gibi haber sitelerinde dolaşıyorlar. Ben yaklaşık 5-6 yıldır ttnet adsl kullanıyorum ve eskiden yaptığım download ve uploadların %20sini  şimdi yapmıyorum. Geçen yıl 4gb sınırlı paket kullanırken netten photoshop örnekleri indirip kendi resimlerimi upload yaparak her türlü kullanıyordum ve ayrıca metin2 diye bir oyun var ve o oyunuda oynuyordum ama faturam en fazla 30-40 tl geliyordu.


2 gün önce ttnet müşteri hizmetlerini aradım ve yaklaşık 10 dk adamla tartıştık ama sonuç olarak bana kullanmadığım zamanlar modemimi kapatmamı şifre koymamı vs.. gibi şeyler söyledi açıkçası laf ebeliği yaptı bende iyi akşamlar deyip kapattım. Eğer bu ay da yüksek fatura gelirse sınırsız pakete geçeceğim...

Kotayı kontrol ediyorum ve yaklaşık 1-2 saattir 1.303 gb'dan bir mb bile değişmedi.. Durum şimdilik süper. Ama yinede kontrolü elden bırakmayacağım kullanmadığım zamanlar modemi kapatacağım. Download yapmamaya çalışacağım. hayırlısı inşallah

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir