Kabuksuz artemia/kabuklu artemia


crstrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 74
crstrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2014 20:34
[QUOTE=Averroes] [QUOTE=DarkSnow]Kabuklu artemia da besinler %99 iken kabuksuzda ise %54 diye biliyorum.[/QUOTE]

Peki pahalı olan artemia yı niye işlemden geçirip daha ucuza satsınlar 4te biri 5 te biri belki fiyatı.
[/QUOTE]

hocam bu konu bayağı uzun bir konu ama kısaca özetlemek gerekirse artemia yumurtası yılda 4000 ton olarak üretiliyor ama bu yumurtaların canlı çıkma yüzdesi ve cm ye sığan yumurta sayısı bir değil en kaliteli  en küçük yumurta yani cm ye sığan miktarın en fazla olduğu san fransisko körfezinden elde ediliyor ki bunu biz hobiciler hiç göremiyor çünkü levrek ,cupra üretimindeki çiftliklere gidiyor ondan sonraki en fazla üretilen amerikanın salk late gölünden çıkarılandır ki piyasanın en iyisidir...belli bir yüzdenin altında çatlayan artemialar ise ticari açıdan zayıf olduğundan bunlar dekapsülasyon yani kabuğu çeşitli yöntemlerle alınarak paketlenir bizim bildiğimiz kabuksuz artemia yumurtası budur besleyiciliği bana görede yeni çıkmış artemiaya göre azda olsa çok bir fark olduğunu düşünüyorum asıl fark protein değerlerinde olmayıp bana göre enzim değerlerindedir....sonuç olarak kabuksuz artemia olayı bayat kabuklu artemialardan değilde düşük artemia çıkma yüzdesi olan yumurtaların işlenmesi ile olmaktadır....artemia yumurtasının ömrünün 15 yıl olduğunu bile söyleyenler vardır ki bu tavuk yumurtası gibi kolay kolay bayatlamaz....ben kabutsuz artemia yumurtasını 1 yıldır kullanıyorum artemia çıkaramayanlarla yada uğraşmak istemiyenlere harika bir çözüm lepistes yavrularımı harika ve tam büyüttü l 144 mavi göz yavrularımda harika büyüdü tavsiye ediyorum
crstr2014-11-10 20:38:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginanilÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 14
enginanilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 09:53
[QUOTE=crstr][QUOTE=Averroes] [QUOTE=DarkSnow]Kabuklu artemia da besinler %99 iken kabuksuzda ise %54 diye biliyorum.[/QUOTE]

Peki pahalı olan artemia yı niye işlemden geçirip daha ucuza satsınlar 4te biri 5 te biri belki fiyatı.
[/QUOTE]

hocam bu konu bayağı uzun bir konu ama kısaca özetlemek gerekirse artemia yumurtası yılda 4000 ton olarak üretiliyor ama bu yumurtaların canlı çıkma yüzdesi ve cm ye sığan yumurta sayısı bir değil en kaliteli  en küçük yumurta yani cm ye sığan miktarın en fazla olduğu san fransisko körfezinden elde ediliyor ki bunu biz hobiciler hiç göremiyor çünkü levrek ,cupra üretimindeki çiftliklere gidiyor ondan sonraki en fazla üretilen amerikanın salk late gölünden çıkarılandır ki piyasanın en iyisidir...belli bir yüzdenin altında çatlayan artemialar ise ticari açıdan zayıf olduğundan bunlar dekapsülasyon yani kabuğu çeşitli yöntemlerle alınarak paketlenir bizim bildiğimiz kabuksuz artemia yumurtası budur besleyiciliği bana görede yeni çıkmış artemiaya göre azda olsa çok bir fark olduğunu düşünüyorum asıl fark protein değerlerinde olmayıp bana göre enzim değerlerindedir....sonuç olarak kabuksuz artemia olayı bayat kabuklu artemialardan değilde düşük artemia çıkma yüzdesi olan yumurtaların işlenmesi ile olmaktadır....artemia yumurtasının ömrünün 15 yıl olduğunu bile söyleyenler vardır ki bu tavuk yumurtası gibi kolay kolay bayatlamaz....ben kabutsuz artemia yumurtasını 1 yıldır kullanıyorum artemia çıkaramayanlarla yada uğraşmak istemiyenlere harika bir çözüm lepistes yavrularımı harika ve tam büyüttü l 144 mavi göz yavrularımda harika büyüdü tavsiye ediyorum
[/QUOTE]

Selamlar,

bende betta üretimi yapmak için kolları sıvadım ve yavrularda kullanmak üzere rotifish kabuksuz artemia aldım. Şu anda sahip olduğum dişi bettam biraz küçük. Onun için kullanabilirmiyim ve 1 balık için ne kadar kujllanmam gerekiyor. Birde kullanmadan önce suda bekletmek gerekiyor herhalde.

bilgilendirirseniz sevinirim.

saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir