Kabukta beyaz lekeler?


vinceÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 91
vinceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2011 18:37
Geçenlerde genç kaplumbağamı fırçalarken ufak bir beyaz leke gördüm kabuğunun üstünde, mantar olduğundan şüphelenip iyice fırçaladım. Şimdi o beyaz leke büyüdü, kabuğunun iki tarafında da var. Dinlenme kayasının üzerinde UVB lambası var, onun dışında filtre su içi ısıtıcı hepsi tamam. Sera mineralli takviye yem ve karides veriyorum, vitamin atıyorum suyuna, kalsiyum eksikliğinden şüphelendiğim için mürekkep balığı kemiği attım tanka. Lütfen yardım edin problem nedir?
Not: iştahı gayet iyi, hareketli, gözlerinde hiç problem yok allaha şükür. Yalnız uzun zamanlarda bolca deri ve kabuk değiştiriyor, büyüme çağında olmasına veriyorum. Ara sıra mısır, havuç, kara marul (yeşili beğenmiyor) veriyorum. Birkaç hafta önce su mercimeği ve adını phisilia olarak hatırladığım başka bir su üstü bitkisi koymuştum tankına ama yerken görmedim hiç. Bir de kayasının üzerinde ve camlarda bolca yosun var arada tırtıklıyor kayanın üzerinden, kaya kahverengi lav kayası, organik. Tankın içinde 2 tane plastik dekor, cam bilyeler, deniz kabuğu ve tabanda büyük akvaryum çakılı var.
Acaba sert fırçaladım ondan mı oldu yoksa metabolik kemik hastalığı ya da başka bir problem mi var? günün yarısını bazen daha fazlasını ya da tam günü UVB açık geçiriyor, lambayı kapatmayı unuttuğum oluyor, düzenli değil ama her gün UVB ışık alıyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lep-isÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Samsun
Mesaj: 23
lep-isÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2011 19:14
 Yanlış görmediysem benim kaplumbağamda da vardı. Tırnağımla çıkardım. Büyük ihtimal kabuğu soyuluyordur.BU zararlı değil.Ama resimler net olmadığı için tam kesin bir önerim yok yinede sen bi çıkarmayı dene çıkmazsa bir kaç hafta sonra yine konu aç. Bende zaten ilk denememde çıkaramamıştım. Birkaç hafta sonra çıkarmayı başardım.Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

myıldız81Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1926
myıldız81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 09:21
Selam;
 
Kabuk değişiminden veya sudaki kireçten dolayı olmuş olabilir.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir