Kafada Ağır Enfeksiyon / Kırmızı Gözlü Tetra


delikan76Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2007
Mesaj: 139
delikan76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 00:15
Fotoğraf: Çok iyi bir foto değil ama sanırım yardımcı olur, cep telefonu ile çektim. Balıklar kırmızı gözlü tetra. Önceleri sadece birisinin üst çenesi eridi, sonra diğer ikisi de aynı hastalığı(muhtemelen enfeksiyonu) kaptı.


Canlıdaki Belirtiler: Ağız, solungaç üstü, genel olarak kafa bölgesinde(gözler sağlıklı) erime diyebilirim. Balıkların kiminde alt çene, kiminde üst çene kalmadı, derileri, hatta belki kıkırdakları eriyip düşüyor sanki. Kırmızı kırmızı tülermiş şekilde(pamuksu değil de tiftik tiftik) şişlikler, erimeler. Gözlemlerime göre belirtiler içeriden solungaçlardan başlamadı. Fotoda soldaki balığın alt çenesi yok, fotoda olmayan bir üçüncünün üst çenesi yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre): Ana tankım 100 litre, şu anda hastalar karantinadalar, olsun olsun 4 litredeler yani. Daha iyi karantina imkanım yok. Bu fanus boyundaki akvayumcukta pipo filtre var, kuvvetli hava var, ısıtma var. Ana tank iç filtre, başka bir balıkta sorunum yok, ana tankta durum iyi görünüyor. Bunlar ana tankta hafif hafif belirti gösterince karantinaya aldım.


İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlk başta tülerme, pamuklaşma gibi geldi o yüzden mantar teşhisi ile Sera Mycopur uyguladım. 10 gün kadar oldu, bana mısın demedi, geçme yok, ilerleme var. Suda balık kafa derisi parçaları görüyorum zaman zaman.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Karantina küçük olduğu için 2 günde bir %30-40 kadar su değiştiriyorum.

Bu nedir, ondan önemlisi hangi ilaçla tedaviye girişmeliyim.

Teşekkürler.
 
NOT: Tedavi önerirken ilaç olarak Sera ürünlerini söylerseniz sevinirim, elimde neredeyse hepsi var.

delikan762007-06-26 00:28:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2007 15:01
Arkadaşım bu hastalığın tedavisi var mı bilmiyorum ama varsa da kolay kolay geçeceğini sanmıyorum.  Fakat yeni balık ekleme tanka hastalık tamamem kaybolana kadar. Belli ki bulaşıcı bir hastalıkla karşı karşıyasın.... acemi412007-06-30 12:12:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir