Kafalı Yunus Taki Kuyruk Problemi


KfatÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 71
KfatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2019 01:43
Fotoğraf:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207710/090520190128271.jpg[/IMG]

Hastalık Belirtileri: Kuyruk ucunda deformasyon ve kızarıklık
Akvaryum Kapasitesi (litre): 240lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2çöpçü,bir cüce vatos, 3midye 1e5d yunuslar (kendi dahil)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25c sıcaklık
Filitrasyon: biolife flora+monera
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Yeni akvaryum kurulumu sırasında Reeflowers efective conditioner (3kapak) contrapur mavi (bir kapak) hastalık gördükten sonra 3yemek kaşığı kaya tuzu. Japon balıkları için elimde kalan mineral ilacı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.)yeni aldığım balığı bir gün eski akvaryuma koydum. Ertesi gün tüm balıklarla beraber 100lt lik geçici akvaryuma aldım. Yeni akvaryum kurana kadar 1 gün durdular. Sonunda kalıcı akvaryuma tümü birden geçirdim. Akvaryumu kurarken mavi ilacı ve su düzenleyici kullanmıştım. Yeni akvaryumu kurarken beklemiş sular ve eski su yetmeyince musluk suyu ile takviye ettim. Yeni kurulumdan sonra suyun üstünde yağımsı bir tabaka keşfettim nereden geldiğini bilmiyorum üstten üstten temizleyip 3 damacana su değişimi yaptım.
Yeni balığımım kuyruğunda deformasyon görünce aldığım arkadaşa sordum, tuz at dedi, 3 yemek kaşığı attım. Bugün bakınca kuyruk ucundaki deformasyon gidip kırmızılaşmış gibi.

Üstad lar balığım yeni ve gelir gelmez de bir iki akvaryum gezdi, stress yanda kıskançlık (diğer dişiler) kaynaklı olabilir mi?

Bactoplus tablet var elimde kullanmalımıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir