Kahverengi Sakal Yosunu ve Excel


okanpÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 53
okanpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 20:30
Merhabalar. Akvaryumumda yeşil nokta ve kahverengi sakal yosunu olmaya başladı. Aslında yeşil nokta daha önceden de vardı, fakat vatozlar ve elma salyangozları çözüyordu sorunu. Yaklaşık bir ay önce salyangozları bitkilerimi yedikleri için çıkarmak durumunda kaldım. Daha sonra bitki saymı arttırdım ve dozajına uygun sıvı gübre eklemeye başladım. (Potasyum ve mikro elemen) Şimdi özellikle yati kökümün üstünde ve camlarda kahverengi sakal yosunu oluşmaya başladı. Yati kökümü mosslarla sarmaya çalıştığım için mosslarla iç içe girmeye başladı bu yosun. Mosslarımın rengi de kahverengiye dönmeye başladı alakası var mı bilmiyorum ama

Çözüm olarak co2yi arttırmak ve şırınga ile excel öneriliyor ama mosslarımı kaybetmek istemiyorum, co2yi de arttırmak gibi bir durumum yok. Bunun başka bir çözümü var mıdır? Exceli lokal olarak değil de suya sıvı gübre ekler gibi ekleyerek bu sorunu çözebilir miyim? Excelin yeşil nokta yosununa da faydası var mıdır? Sık su değişimi yapmak bir çözüm müdür?

Resim ekleyebilirim isterseniz. Teşekkürler şimdiden

Akvaryumla ilgili bilgi: 60 lt, mayali co2, 15watt x 2 tasarruflu ampül (865 renk kodu 65000 kelvin)
okanp2013-12-18 20:42:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurgokÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 19
onurgokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 01:58
2 günde bir yüzde 50 ye varacak şekilde su değişimi yapmak bu konuda önemli. Bunun yanında eğer gübre veriyorsan faydadan çok zararı olabilir o yüzden dengeyi iyi ayarlamak gerekecektir. Bu yüzden su değerlerini öğrenmen senin için oldukça önemli. Yine de yemleme miktarını azaltmak ve gerekirse 15-20 gün süresi boyunca karatma yapmak senin için yararlı olacaktır (belki oda aydınlatması ve günde en fazla 1 saat aydınlatma yapabilirsin). Moss ların zarar görecektir ama sağlıklı yerlerinden yeniden düzenlediğinde sağlıklı bir akvaryuma kavuşacağını düşünüyorum. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okanpÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 53
okanpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 02:04
Teşekkür ederim yanıtınız için. Su değişimini dediğiniz gibi uygulayacağım ama excel konusunda da görüşlere ihtiyacım var. Su değişimini bu aralar arttırdım şimdilik pek bir değişim yok gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir