KAMPANYALI iNTERNET YALANI


byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2015 02:16
  İnternet ve telefon sağlayıcıları bilgilerinizi 3. şahıslara/şirketlere satmakta,bunun doğrultusunda da sözde çok uygun ve kampanyalı olan şirketler doğrudan tüm bilgilerinize eriştiğinden sizin hakkınızdaki herşeye sahip oluyorlar.

  Bu tür şirketler tarafından ilk 6 ay bedava internet,tv+internet+telefon 29 lira gibi çeşitli kampanyalar yaptıklarını belirtip,mevcut tarifenizin bittiğini,telefon ve internet için ayrı ayrı para ödememeniz gerektiğini belirten bir takım tamamen aklı cezbedici söylemler yaparak ve sadece bir evet sözcüğüyle kendi aboneleri yapıp,mevcut internet ve telefon sağlayıcınızla varsa taahütünüz bitmeden protesto çekip,oluşabilecek her türlü cezayı kendilerinin karşılayacağını söyleyerek abone yapıyorlar.

  İlk başlarda herşey anlatılan gibi olsada asla öyle olmuyor.Taahhüt bitmeden sonlanan abonelik sebebiyle ceza işlemi yaklaşık 1-3 ay sonra işleme alınıyor ve diğer yandan da yeni aboneliğiniz başlıyor. Burdaysa mevcut aboneliğin sonlandırılması nedeniyle cezai yaptırıma maruz kalıyorsunuz. Yeni yapılan aboneliğin de yine taahhütle yapılmasından vazgecmeniz halinde yine cezai yaptırıma maruz kalıyorsunuz.Bundan dolayı yüklü miktarda bir para ödüyorsunuz ve tüm bu herşey yasal çerçevede oluyor gibi gözüktüğünden hiç birşey yapamıyorsunuz.Bu tür oyunlara daha duyarlı olalım ve telefon ile hiç bir şey satın almayalım.

   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 22:59

Firma adı vermem doğrumu bilemiyorum ama sorun olursa düzenleme yaparım.

TurkNet adlı bir firma tarafından günde 1 kez kesinlikle aranmaktayım. En sonunda illallah dedirttiler. Siz kimsiniz benim faturamı görüntülüyorsunuz deyince sizi aranmayacaklar listesine ekleyelim, öyle yardımcı olalım öyle ise deyip konuyu kapattılar. Benim fatura bilgilerimi TTNet'li olduğum halde nasıl görüyorlar bilmiyorum. Sorunca önümüzde data var, vermişsiniz diyor. :) Sözde tarifeler ile ilgili tekrar ararlarsa şikayetçi olacağım. Arayanla birlikte bilgilerimi saklayamayan yada saklamak yerine birilerine satan firmadan da şikayetçi olacağım.
Ne ticaret ahlakı kaldı ne karşılıklı güven.

Bir kaç arama öncesinde de bahsini ettiğiniz gibi bir bayan temsilci ile şöyle bir görüşmem oldu. İki yıl taahhüt verdiğimi söylediğim halde önemli değil diyebilecek kadar düşmüş durumdalar. Sana önemli değil tabi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 23:30
 Taahütnamede kişisel bilgilerin 3. şahıs kişilere kesinlikle verilmeyeceği yazıyor.Bu olay sırf bunda değil bankalarda da aynı şekilde kişisel bilgiler satılıyor.

 Emsal davalar var ama uğraşmak gerekiyor.

 Beni aradıklarında evdeki telefon ve internet kimin üzerineyse onla görüşcez diyorlarmış.Bi gün denk geldim,telefonu açtım direk evdeki internet ve telefon hattı sizin üzerinize mi dedi evet dedim adınız ne dedi teyit etcekmiş.Baya bi makaraya aldım en son suratıma kapattı.Yakın bir arkadaşım hayatı beleş yaşamayı sever 6 ay bedava internet diyince atlamış hemen,şuan internet bağlantısı da yok evde o beleş internet daha gelemedi.TTnet taahhütü bozduğu için 750 lira civarı bir rakam çıkarttı. Tek seferde ödenmek üzere hemde.Dikkatli olalım.  byyilmaz2015-01-14 23:31:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir