KANLİZASYONA DÖKÜLEN ANTİ DEPRESANLAR


sevesu77Çevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2010
İl: Antalya
Mesaj: 49
sevesu77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2010 15:54
İnternet te okuduğum bir yazıyı pasylaşmak istedim
 
'ALINTIDIR'
 
Genellikle antidepresanlarda kullanılan fluoksetin hidroklorür maddesinin karidesleri "intihara sürüklediği" ortaya çıktı.
İngiltere'deki Portsmouth Üniversitesi'nden bilim adamları, "echinogammarus marinus" türü karidesleri arıtma tesislerinin çıkışındaki sularda tespit edilen seviyede fluoksetin hidroklorüre maruz bıraktı.

Bilim adamları, korkak, meraklı, hareketli karideslerin bu maddeye maruz kaldıktan sonra inanılmaz derecede dikkatsiz davranmaya başladığına, bu "deliliğin" karidesleri kolayca av haline getirdiğine dikkati çekti.

"Aquatic Toxicology" dergisinde yayımlanan araştırmada, insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da antidepresanların serotonin (mutluluk hormonu) salgısını düzenlediği ancak antidepresanların karideslerin "sorumsuz davranışlarını" artırdığı belirtildi.
Karideslerin, besin zincirinin önemli bir parçası olması nedeniyle model olarak seçildiğini açıklayan bilim adamları, fluoksetin hidroklorür maddesinin başka hayvanların da davranışlarını etkilediğini vurguladı.
Araştırma, Fransız "Le Point" dergisinde de yer alıyor.
'ALINTIDIR'

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2010 21:58
Benzer olaylar SSRI tipi antidepresan kullanan kişilerde de olabiliyor. Burada adını vermek istemediğim(ÖM'den isteyene söylerim) bir SSRI tipi antidepresan yüzünden birkaç yıl önce Avustralya'da ailesini öldürdü. Pek çok kişinin özellikle fluoksetin bazlı ilaçlar yüzünden intihara sürüklendiği biliniyor.

Dikkat edilmesi gereken, başlayanın biraz zor bıraktığı ilaçlardır.İlaç firmalarının "hediyeleri"sayesinde pek çok pkisiyatrist tarafından aynen antibiyotiklerde olduğu gibi aynen vitamin yazılır gibi yazılıp hastalara verilmektedir. Bu sebeple bu tip bir ilacı kullanacak bir rahatsızlığınız varsa doktorunuzu çok iyi seçin. Bizzat bu tip olaylar bir yakının başına gelmiş biri olarak biliyorum.(Allah'tan işin ucu intihara gitmedi ama kıyısından dönüldü de diyebilirim)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir