Kaplumbağa Akvaryumu


bartucxpÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2008
İl: Kütahya
Mesaj: 76
bartucxpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2008 10:53
Merhaba arkadaşlar.

Yeni aldığım kaplumbağalarıma küçük bir akvaryum yaptım. Hatalarımı düzeltirseniz ve önerilerde bulunursanız sevinirim.

Akvaryum 10lt'lik çok küçük bir akvaryum, içinde 100W'lık ısıtıcı var(daha az W olanını bulamadığım için bunu aldım ama bir sorun olmuyormuş sanırım). Akvaryumun dibinde kum var ve kaplumbağalarımın hem saklanıp hem tırmanmasına, üstüne çıkıp dinlenmesine imkan sağlayan 2 tane üstüste duran kurumuş bitkilere benzeyen taşlar var, taş gibi ağırlar ama kurumuş bitkiye benziyorlar, hatta kaplumbağalarım açken onların çıkıntılarını ısırıp koparıp yemeye çalışıyorlar, zaten ısırdıklarında da ufak parçalar kopuyor, yani ölü bitki topluluğu mu desem fosil mi desem öyle birşey.

Bunun dışında su filtresi almadım(almam gerektiğini bilmiyordum), almazsam bir sorun yaşanır mı?

Ayrıca bu bitkimsi taşların üstüne çıktıkları zaman kurulamarı için bir tane üstlerine masa lambası taktım, yani ufak sarı ışık veren masa lambalarından. İçerideki havayı ısıttığı belli olabiliyor.

Bunlar yeterli mi sizce? Yoksa su filtresi şart mı, filtre almadan haftada bir sularını değiştirsem kaplumbağalar için sıkıntı olur mu?

Bir de, ışıklarını sürekli açık mı tutmalıyım yoksa belli birsüre açık olsa yeterli mi?

Görüşleriniz için teşekkürler.
bartucxp2008-11-11 10:58:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sergunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 176
sergunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2008 19:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elifeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2008
İl: Konya
Mesaj: 1
elifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2008 20:56
Merhaba ben yeni kaplumbaga beslemeye basladım ve bu konuda da pek bilgim olduğunu söyleyemem. Yazılarınızı okudum, verdiğiniz bilgileri okudum ve biraz bilgi sahibi oldum. Ben konyada yasıyorum ve cam akvaryum bulamadım, bulduklarımda benim kullandığım plastik oyun bahçesinden pek farklı değillerdi. Bugün onlarla beşinci günüm ama geldiklerinden beri sadece dün birer tane yem yediler, bugünde hiç yemediler. Bunun böyle olmasında bir sorun var mıdır? Yemlerinin markasıda sanyu ama hayvansal mı bitkisel mi bilmiyorum. Plastik oyun bahçesinde yaşamalarında bir sorun var mıdır? Plastik oyun bahçesinde yasadıkları için suları çok çabuk sığuyor, bende sürekli değiştiriyordum ama biraz önce öğrendim ki sürekli değiştirilmesi zararlıymış. Buna nasıl bir çözüm önerirsiniz? Lütfen bana yardımcı olun onları kaybetmek istemiyorum. Mutsuz ezgixxxxx2008-11-13 09:46:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demirelisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 444
demirelisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2008 21:07
Elife hanım ;

Akvaryum bulamamaktan yakınmanıza gerek yok, 2 kaplumbaga için ileriside düşünülerek 80-100 lt arası  idealdir diyorum ben..Güzelce ölcülerini belirlediginiz bir yere koyabilirsiniz.Akvaryumu koyduktan sonra iç malzemesi + ısıtıcı + iç filtre ve  kuru bölge ayarlayıp oraya da bir spot lambası tuttugunuzda büyük ölçüde tamamdır.Ayrıca yeni geldikleri için yemlemede bir sorunla karşılaşabilirsiniz özellikle de " ölüm fanusları " dedigimiz yerlerde.. birazda size alışmasını gözönüne alırsak bunlardan kaynaklanabilir.Ancak unutulmamalıdır ki hasta degilse..Hasta ise forumda cevaplarını bulabilirsiniz.Ayrıca Sanyu marka yem ben pek tavsiye etmiyorum.ben Raffy P ve Raffy I kullandım ve kullanıyorum.Bunun yanı sıra haşlanmış tavuk gögsü,biraz suda bekletilmiş kedi maması 1 tane yeterlidir.Bunları verebilirsiniz.Tabii ki bunlar benim tecrubelerim.Benimde 2 adet kapluşum var " Rüknettin ve Muhittin " :) 120 lt akvaryum hazırladım onlara..kuru alanlarınıda hallettim mutlu mesut yaşıyorlar :)

sağlıklı kapluşlar dilerim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bartucxpÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2008
İl: Kütahya
Mesaj: 76
bartucxpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2008 23:45
O konuda bulamadığım şeyleri sormak için bu konuyu açmıştım, yoksa o konuyu zaten baştan sona okudum :)

Filtre filan da aldım güzel birakvaryum oldu. Yakında daha büyük bir akvaryuma transfer edeceğim. Teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir