Kaplumbağa Bakımı Hakkında Bazı Sorular


fourfourtwoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2018
İl: Konya
Mesaj: 202
fourfourtwoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2018 17:31
Merhaba, daha önceden 2 kırmızı yanaklı su kaplumbağası beslemiştim. Dün balık akvaryumuma Neon Tetra almaya gittiğimde yavru su kaplumbağaları gördüm ve tekrar beslemeye karar verdim.

Kendisi henüz çok küçük ve onu karalı akvaryumumda (teraryum da diyebiliriz) (tabi ki ölüm fanusunda değil, kendi düzenlediğim normal karalı bir akvaryumda/teraryumda) bakıyorum.

1-Şu an için sağlığı yerinde filtresi de var , elimde fazladan ısıtıcı yoktu, bugün akşam veya yarın şu ankine göre büyük bir akvaryuma geçmeyi düşünüyorum ve ısıtıcıyı da(+termometre) geçince sipariş vermeyi düşünüyorum inşAllah. Fakat tabi normal ısıtıcılar olur mu onu bir sormak istiyorum ilk olarak. Yoksa bi yerde ısıtmalı kaya gibi bi şey gördüm, onun derecesi ayarlanabiliyorsa ondan mı alsam ?

Güneşlenme olarak da karasında Güneş ışığına doğru arkasını dönerek kabuğunu güneşlendiriyor. Bugün biraz önce ilk güneşlenmesini yaptı bile.

2-Zemin için ne önerirsiniz, kum/taş vs. ? Kumsa nasıl kum , taşsa nasıl taş ? Elimde 0.5-1 mm arası Kuvars kumu var , onu kullanmam bir problem yaratır mı , yoksa yeni başka bir zemin malzemesi mi almalıyım ?

3-Yem olarak ne önerirsiniz ? Şu an elimde eskiden kalma 2-3 çeşit ve yeni aldığım PetsEvcil marka 2019 son kullanma tarihli bir yem var. Bunun yanında hangi yemleri önerirsiniz veya bunun yerine ? Alırsam Sera ve Tetra tercihim oluyor genelde :) Fakat internetten kaplumbağa için alışveriş yapmamıştım , önceki baktığım zamanlar. Hatta balık için bile daha yapalı 1 ay kadar oldu diyebiliriz.

4-Son olarak da bu kaplumbağa önceki 2 kaplumbağaya göre nedense daha alışamadı bana, diğerleri direk alışmışlardı ama bu kaplumbağam beni odanın girişinden gördüğü anda bile hemen suya atlayıp saklanacak yer arıyor , hızlı hızlı yüzerek. Galiba alışması zaman alacak ama sizin önerileriniz neler , alıştırma konusunda.

5-Vitamin katkısında bulunmalı mıyım ?

Edit:

Almayı düşündüğüm yemler(Sizce hangilerini almalıyım, en fazla 1 veya 2'sini alabilirim.)

-Sera Raffy P
-JBL Probaby
-JBL Turtle Food
-Tetra Gammarus
[EDIT]NewKing,2018-02-16 19:02:01[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir