Kaplumbağa tankında beyaz şeyler


vinceÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 91
vinceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 19:27
Kamplumbağamın filtresinde ve ısıtıcısında özellikle vantuz etrafında beyaz yapış yapış oluşumlar var. Biraz önce yıkadım, suyla gidiyor ama kaygan kaygan. Bu sudaki kireç midir yoksa canlı tabakası mı?
Bir de yıkayıp geri taktıktan sonra ısıtıcının etrafında kabarcıklar oluştu. Bu niye oldu? Zararı var mıdır? Sadace musluk suyuyla yıkadım.
Suyun içinde kabarcıklar hala var. Bugün kayasının üzerinde beyaz-sarı renkli parçacıklar gördüm. Dışkısı mı, enfeksiyon mu yoksa başka bir şey mi? UVA lamba tam üzerinde, dolayısıyla kuru ve çabuk ufalanan bir yapıdalar. Değişiklik olarak ilk kez dün akşam bir parça tavuk döner verdim, kendi karisleri boyunda iki tane, küçücük parçalar halinde, çok yemedi zaten. Tavuğun yağından ishal mi oldu acaba? Bir de 2 gün önce ilk kez yemini toz haline getirdiğim mürekkep balığına bulyıp vermiştim 3 karides 1 stick mürekkep balığı kemiği tozlu. Aynı tozdan da suyuna eklemiştim. İştahı iyi, 2 karides 1 stick yedi bugün, daha versem yerdi. Yemini akvaryum suyu doldurduğum küçük bir kapta veriyorum, dün akşam biraz uzun sürdü galiba, pencere de açıktı, tankına geri koyduğumda beslediğim kaptaki suyun soğumuş olduğunu farkettim. Hemen ısıtıcının altına girdi. Çok hareketli değil bugün ama sürekli de uyumuyor. Birde yüzmemesi filtrenin dalgası yüzünden olabilir. Dün elime aldığımda 10-15 cm yükseklikten klavyenin üzerine atladı, ama sonra yemini verdiğimde sorun yok gibi görünüyordu, şimdi de herhangi bir problem göremiyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Ve nedir bunlar?
Bahsettiğim kayanın üzerindeki beyaz şeyleri parmağıma alıp fotoğrafını çektim, son resim kaplumbağamın büyüklüğünü göstermek amaçlı:

vince2010-12-03 20:17:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turkbossÇevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2010
İl: Denizli
Mesaj: 40
turkbossÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 17:41
Beyazlıkların ne olduğu hakkında bir fikrim yok ama kaplumbağanızın sağlığı için ısıtıcını derecesini 2-4 derece yükseltin ısıtıcının altına girmesi normal bir durum değil

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rafaelÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 320
rafaelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 20:59
Yemlemek için sürekli farklı ortama almanız kaplumbağanızı strese sokabilir ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vinceÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 91
vinceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 14:36
Beyaz arkadaşların kaynağını buldum. taze çam dalları koymuştum, hem yemiyor hem de aralarında yüzüyor bazen, kuytu olur diye. O dalların üzerinde süt gibi tomurcuklar buldum, onlar kayanın üzerinde birikmiş olabilir. Akvaryumu komple yıkadım kaya ve filtre de dahil olmak üzere, dalları da attım artık problem yok. kaplumbağamın da sağlığı yerinde :) Demek ki bundan sonra elimize geçen otu akvaryuma atmayacakmışız :)
Başka yerde besleme konusuna da gelince, haftalar oldu, alıştı artık zaten :) Elimle veriyorum yemini, kafasını kaldırıp ağzını şapırdatarak bekliyor kabın içinde, keyfi yerinde :) (açıkçası üşengeç bir insanım zırt pırt akvaryum temizlemek zor geliyor biliyorsunuz çok pasaklı hayvanlar :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir