Kaplumbağadan anlayan var mı?


akinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Sivas
Mesaj: 232
akinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2007 21:37
Sayın Deniz strese gerek yok sakin olun. Üslubunuz hiç hoş değil.Eleştiri tamam ama saaygısızlığa tahammulüm yoktur.Yazıları nasıl okuyorsunuz. ısıtıcı koyduğumu söyledim.ısı 30 dercede.Lamba koydum. ben br akvaristim.Yani suyun nasıl değişeceğini bilirim. Elektronik şofben diye bir şey var di mi? Ben arkadaşların dediği her şeyi yaptım filtre hariç.Ona da gerek görmüyorum. benim maksadım tartışmak değil. Bu canlılara bakmak zorundaysam onlar için bir şeyler yapmak. Kuru alan diyorsunuz tamamen doğal malzemelarden yaptığım bir kuru alan var. Sera benim bildiğim en kaliteli yem. daha kalitelisi varsa söyleyin onu alayım. Vitamin veriyorum . Gaga taşı demiş arkadaşlar forumda onu da aldım. Ben gördüğüm anormallikleri yazdım. Hayvan çok hareketsiz iyi yiyen hayvan birdenbire yememeye başladı. Güneş demişsiniz evimin içinde istemediğiniz kadar güneş var. Başka ne diyeyim sorun söyleyeyim ama düzgün bir üslupla. Yine de emeğinize teşekkür ederim.



Sevgili Pıtırcık Önerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.
SAYGILARIMLA

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2007 22:01
Evdeki güneş ışığı işe yaramıyor. ona ışık değil güneş ışığında bulunan UVB ışını lazım. Tekli pencere camı bile UVB nin %95 inin süzer içeri bırakmaz.
UVB ışını vitamin d3 üretebilmesi için lazım. UVB kaplumbağanın derisine temas edince deride oluşan reaksion sonucunda kaplumbağanın vücudunda d3 sentezleniyor. Vitamin d3 de bağırsaklardan kalsiyum emilmesini sağlamak için şart. Eğer bu UVB -D3- kalsiyum 3 lüsü bir araya gelemezse kabuğu ve iskeleti kalsiyumca desteklemiyor ve kaplumbağada raşitizm oluyor. Kabuğu yumuşadı denen şeyde budur vede sonucu ölümcüldür.

Kışın dışarda direk olarak güneşlenemez çünkü bunlar dışardan ısı almak zorunda olan tip canlılar kışın dışarda üşür ve daha kötü hasta olur.
Genede cam arkasında güneş ışığı alsın hiç yoktan iyidir.
Sizin kaplumbağa ısıtıcısz yaşadığı günlerde o zor yaşama anca dayanmış olmalı. Olumsuz koşullar direncini düşürmüş ve hasta olmuş.

Kuvvetli iç Filtrede şart aslında bunlar balıklardan çok daha kuvvetli kirleticiler ve suda amonyak oluşumu hızlıdır.

Ama bin kere yazdım aslında su kaplumbağaları eve ve akvaryum yaşamına uygun canlılar değller bakım incelikleri çok bu yüzden evlerde pıtır pıtır ölürler eve almamak lazım.

düzeltme : imla hatamı düzelttim
oracle2007-3-28 14:3:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

momoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2006
Mesaj: 404
momoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2007 14:02

[QUOTE=kalenderoğlu]cinsiyetini anlamak içinde altlarındaki desenlerden anlaya bilirsin düzse erkek yok eyer dalgalıysa dişidir [/QUOTE]

Maalesef kabuğun altındaki desenler cinsiyet ayrımında hiç bir rol oynamıyor. Bazen dişilerin desenleri biraz daha bulanık olabilir ancak zorunda değil. Kaplumabağada cinsiyet belirleme konusunda oldukça ayrıntıli ve sabit bir başlık var. Bunun yanında zaten 1 yaşından önce cinsiyetlerini anlamak imkansız.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cih@nÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2007
Mesaj: 284
cih@nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2007 15:23

Kaplumbağalarda cinsiyet belirlemek için Sayın Deniz Ataberk inden dediği gibi 1 yaşını almaları gerekir. Yavru iken anlamak zordur...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Sivas
Mesaj: 232
akinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2007 19:26
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım ve teki bile olsa kaplumbağam normale döndü. Şükranlarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir