Kaplumbağalar icin arka fon+led (resimli)


druzhokÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 303
druzhokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2008 16:04

Bu kadar özen, bu kadar sevgi, ilgi, uğraş, ne hoş bir akvaryum ve ne tatlı yavrucaklar değil mi? Ama Şirin Hanım da diğer pek çok kaplumbağa sahibi gibi bu sitenin satış bölümündeki ilanlarda geçen ay gördüğüm üzere kaplumbağalarını ve akvaryumunu sattı. Neden sattı hiç bilmiyorum, ama mutlaka haklı bir sebebi vardı.

Zor bir bakım olduğunun altını hep çiziyoruz, kaplumbağalar akvaryumlarda bakılmaya asla uygun canlılar değil, 30-40 senelik ömürleri boyunca hayatımızın akışına ne biz onları dahil edebiliyoruz, ne onlar "kendi lağımlarında" yaşarken huzur bulabiliyorlar. Herkesin kendine göre çok haklı sebepleri oluyor, ama bu iş o veya bu sebeple asla yürümüyor, ve en sonunda hayat mutlaka o "haklı sebep"i çıkarıyor karşımıza. Sadece sevgi, ilgi, maddiyat vs. ile olsa keşke, ama olmuyor, çünkü onlar evlerimize değil doğal yaşama aitler, hemen hemen herkes için bu hikaye "sonuna kadar" diye başlayıp, en iddalı sözler sarfedilip, en fazla 3-5 sene içinde sıkıntı içinde sona erdiriliyor. Kaplumbağa beslemeye başlamak her iki taraf için de büyük bir hatadır arkadaşlar,  lüften almayın, aldırmayın, almak isteyenleri lütfen uyarın, bu tatlı hayvancıkları doğalarından koparmaya dayanan bu baştan aşağı yanlışlarla dolu pis, hayvan ticareti durmalı. Çok tatlı diye penguen beslemeye kalkmaktan pek bir farkı yok, "büyük buzdolabı alırım", "buz pisti yaparım"(!) demekle aynı şey. Ama olmuyor işte, bu tek bir örnek, hayatta kalmalarını sağlamak bile çok zorken, bunu başaran, ne büyük sevgilerle başlayanlar bile hayatın getirdikleri sonucu ayrılmak zorunda kalıyorlar en sonunda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakbalkuÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1
burakbalkuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2008 19:44
okadar muhteşem olmuşki hayretler içinde kaldım vallaSmilebenim akvaryumumda aşagı yukarı aynı büyüklükte.bu fonu yapmak için ne gerekli nasıl bi yol izlemeliyim ve ne kadar tutar bunları en kısa zaman içinde yazarsanız çok sevinirim.Tekrardan tebrik ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir