Kaplumbağalar Oyun Oynar Mı?


NinjaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 93
NinjaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 14:22
Kaan Bey emek verip faydalı bir makale çevirmişsiniz. Emeğinize sağlık diyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

buldokÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 61
buldokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2009 08:54
[QUOTE=Turq]Slm ;
 
Merakımı mazur göründe şu 20 yıllık kaplumbağalarınızdan birkaç kare görme imkanımız var mı acaba ?
 
Türkiye'de büyümüş ve 20 yılı devirmiş hiç kaplumbağa görmedim , o nedenle istiyorum .
 
Eğer foruma foto koymanızda sakınca varsa , bana ÖM den foto yollayabilirsiniz , hatta evinize gelip 20 yaşındaki kaplumbağalarınızın fotolarını çekmek isterim .
 
Bir de unutmadan Aslan Kılıç isminde bir beyde bu 20 yıllık kaplumbağalarınızın fotoları varmış ama biraz genç çıktılar diyor , sanırım ışıktan dedi . Bende cevaben ışıktandır , IŞIK tan dedim . Göz%20Kirpma
 
Saygılar .
[/QUOTE]
 
Sizin görmemiş olmanız 20 yıllık kaplumbağa olmadığını kanıtlamaz.Ben 30 yaşını geçmiş en az 4-5 tane kaplumbağa gördüm o da istanbul maltepe de(bide türkiye yi düşünün).
 
Bide arkadaşlar genelleme yaparak söylüyorum,bazen yabancıların yazdığı makalelere sanki kesin doğru oymuş gibi bakılıyor.Fakat onlarda insan onlarda hobici onlarda yanlış biliyo olabilir lütfen bunu da dikkate alın.
 
Benim kaplumbağalarım 4 yaşında ikisi beraber yaşıyor şimdiye kadar yem kavgası ettiğini bile görmedim ama etmiyicekleri anlamına gelmiyo bu,bu işler birazda şans işi bazı kaplumbağalar iyi huylu olabiliyor bazılarıda saldırgan.Bir keresinde 2 haftalığına aç bırakmak zorunda kalmıştım ve geldiğimde ikisinide inceledim en ufak sıyrık bile yokdu,ama bir arkadaşım, kaplumbağasını 1 hafta bırakmıştı ve birbirlerini yemişler tabir i caiz ise.
 
Bu arada çeviri için de elinize sağlık uğraşmışsınız.
 
saygılar.
buldok2009-08-20 08:56:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir