Kaplumbağama bir şeyler oldu :( Ölecek mi? :S


NeSLiTüRKÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 3
NeSLiTüRKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 11:27
5 Haziran 2009 yılında bir kaplumbağa aldım. İsmi Kanuni. Çok fazla hareketli, neşeliydi. Görenler imrenerek bakıyorlardı. Kışın sanırım "kış uykusuna" yattı. Ben yaşadığım yerden farklı bir şehirde okuduğumdan kışın çok ilgilenemedim aileme bıraktım. Onlarda ellerinden geleni yapmışlar yemini zamanında vermişler. İlgilenmişler, konuşmuşlar vs vs. Sonra nisan-mayıs gibi kalktı. Hareketlendi yine. Geçen hafta bir haftalığına tatile gittik. Ben onu balkonda bırakmıştım. :S :S Yaklaşık bir haftadır sakin ve gözlerini açmıyor. Biraz evvel azıcık hareket ettirince gözlerini açtı fakat gene kapadı ve sakin sakin yatıyor . Arada bir hareket ediyor. Ölüm kutusunda denilen plastik kutuda baktığımdan kıyıya geliyor kafasını bana uzatıp gözlerini açmadan bakıyor. Yardım istiyor gibi. Ben çok üzülüyorum yardım edin lütfen. Araştırdım. Akciğer enfeksiyonu olabilirmiş sanırım belirtilerinden biri de gözlerini açmaması. Kanuni de açmıyor. Sizce ne yapmalıyım? Çok acil lütfen. Ne gibi bir ilaç vermeliyim? Ne yapmalıyım lütfen yardım edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erikpastaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 12
erikpastaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 12:12
Bir kere evde kaplumbağa beslenmez bu hayvanların ortalama ömrü 100 yıl ama plastik olsun akvaryum olsun teratyum olsun bu balıklar 1 yıllı zor geçiyor lütfen bu hayvanları almayalım

saygılar. ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeSLiTüRKÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 3
NeSLiTüRKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 12:15
Aldım artık atamam ya dışarı. :S Elimden geleni yapmam gerek yaşaması için. Bunun için çözüm arıyorum siz almamanız gerekiyor diyorsunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erikpastaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 12
erikpastaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 12:46
Bence onu bir veterinere götürün iyileşirse eğer, aldığınız petshopa geri götürün bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rafaelÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 320
rafaelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 14:10
Yanlış bir bakım uyguluyorsunuz, forumdaki iğneli başlıkları okuyunuz gerekli tüm bilgiler bulunmakta ;).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

C4r3tt44Çevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2010
İl: Adana
Mesaj: 39
C4r3tt44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 10:01
[QUOTE=NeSLiTüRK]5 Haziran 2009 yılında bir kaplumbağa aldım. İsmi Kanuni. Çok fazla hareketli, neşeliydi. Görenler imrenerek bakıyorlardı. Kışın sanırım "kış uykusuna" yattı. Ben yaşadığım yerden farklı bir şehirde okuduğumdan kışın çok ilgilenemedim aileme bıraktım. Onlarda ellerinden geleni yapmışlar yemini zamanında vermişler. İlgilenmişler, konuşmuşlar vs vs. Sonra nisan-mayıs gibi kalktı. Hareketlendi yine. Geçen hafta bir haftalığına tatile gittik. Ben onu balkonda bırakmıştım. :S :S Yaklaşık bir haftadır sakin ve gözlerini açmıyor. Biraz evvel azıcık hareket ettirince gözlerini açtı fakat gene kapadı ve sakin sakin yatıyor . Arada bir hareket ediyor. Ölüm kutusunda denilen plastik kutuda baktığımdan kıyıya geliyor kafasını bana uzatıp gözlerini açmadan bakıyor. Yardım istiyor gibi. Ben çok üzülüyorum yardım edin lütfen. Araştırdım. Akciğer enfeksiyonu olabilirmiş sanırım belirtilerinden biri de gözlerini açmaması. Kanuni de açmıyor. Sizce ne yapmalıyım? Çok acil lütfen. Ne gibi bir ilaç vermeliyim? Ne yapmalıyım lütfen yardım edin. [/QUOTE]
 
Merhaba, Normalde forudma yazmam ama adam akıllı bir cevap gelmemiş.
 
 
Su kaplumbağalarında - Göz iltahaplanması

Su kaplumbağasının gözleri sürekli kapalı ve göz çevresi şişiktir. Gözleri açıldığında ise göz beyazlarında kızarma görülür. Göz kenarlarında iltahaplanma veya benzer sıvı birikimi olduğu görülür. Bu hastalığın başlıca nedenleri ; kaplumbağanın hava akımında (cereyan) kalması veya çok soğuk ortamda bakımından kaynaklanır. Erişkin olmayan kaplumbağalarda Vitamin A eksikliğinden bu durumun ortaya çıkmasıda mümkündür.

 

Tedavi uygulanmadan önce 28-30 derece sıcaklıkta iyice kurumasını beklemeliyiz. Tabiki bu işi diğer kaplumbağalarınızdan ayrı bir yerde uygulamalısınız. Göz çevresine antibiyotik etkili göz kremini  (örn: terramycin) göz kapağına uygulamalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra hemen suya koymayın 5 dakika kadar karada kalmalı ve ilaç etkisini göstermeli ardından suya bırakılmalıdır.

 

Not : göz şişmesi akciğer enfeksiyonu – iltahaplanmasının haberciside olabilir.

Su kaplumbağalarında - Soğuk Algınlığı ve Akciğer Enfeksiyonu

Semptomlar : Sesli, düzensiz ve zor nefes alıp vermek, burnunda oluşan baloncuklar, hareketlerde değişiklik, verilen yem ve besinleri kabul etmeme, su üzerinde kalmakta zorluk , yem yememe ve uzun süreler kara kısmında hareketsiz yatma gibi semptomlar görülür. Bunun nedenlerini sıralayacak olursak; çok soğuk ortamlarda barındırmak, hava akımının olduğu bölgelerde bulundurmak.

Soğuk algınlığı genellikle sıcak su içinde bulunan kaplumbağanın soğuk havayı içine çekmesinden kaynaklanır. Bunun anlamı eğer kaplumbağanızı güneşlendiriyorsanız bu ihtimalide göz önünde bulundurarak daha dikkatli olmalısınız.

Solunum yolları hastalıkları serbest bakım yapılan kaplumbağalardada görülür. Mevsim değişim zamanlarında hava sıcaklığının hızlı değişimi bundan büyük rol oynar.

Hastalığı soğuk algınlığı ise iyileşim sürecini hızlandırmak için hemen eksiklerinizi giderin (Isıtıcı, kuru alan ısıtıcısı vs.) .Soğuk algınlığı durumunda su kaplumbağasınızı, eğer yanında başka su kaplumbağaları var ise onlardan ayırıp, başka bir akvaryuma alın ve 28-30 derece sıcaklıkta bakıma alın.

Soğuk algınlığı olup olmadığından emin değil iseniz hemen bir veterinere gidin ve kesin cevaplar arayın. Akciğer enfeksiyonunda uygulanan tedaviyi eviniz de uygulamanız yor olacaktır. 3 gün süresince 5 kere olmak üzere arka bacak (baldırdan)antibiyotik iğnesi vurulması gerekmektedir. Antibiyotiğin etkisi ancak su ve kara sıcaklığının 33 derecede tutulduğu zaman görülür, buna tedavi süresince çok dikkat etmek gerekir . 



 
Şu türde tavsiyelerim var.
 
1) Öncelikle bir akvaryum al. 50 milyonluk bir akvarum seni kurtarır.
 
2) Suyu temizleyici birde motor almalısın 15tL
 
3) Birde ısıtıcı şart çünkü hasta kaplumbağan 20tl
 
4) Özel D vitaminleri var onlardan mutlaka al 5TL
 
5) Kuru alanın mutlaka olsun. "Ücretsiz"  Apartmanların duvarlarında kullanılan hafif beyaz taşları ufak bi testere türü birşeyle akvaryuma göre kesip süpper bi kuru alan yapabilirsin.
 
6) Çarşıda pazarda satılan poşetin içindeki 1 milyonluk yemler yerine tavsiyem Tetra malı olan Güneşte kurutulmuş dere yengeci   5tl kutusu
 
7) Akvaryumun derecesini görebilmen için ufak bi derece 2tl
 
Fiyatlara bak yaklaşık her yerde aynıdır farkılıklar olabilir yinede ufaktan ufaktan yapmaya çalış tabi kaplumbağanı seviyorsan..
C4r3tt442010-07-10 10:10:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Artemis80Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 110
Artemis80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 15:06

Merhabalar,

yazamadan gecemeyecegim. Öncelikle keske kaplumbagani bir hafta boyunca tek basina balkonda birakmasaydin. Ama olmus artik ve bencede direk bir veteriner bulup, ona götürebilirsin.
Bu arada erikpasta, ben bu konuda söyle düsünüyorum. bu hayvanlar petshoplarda zaten cok kötü sartlar altinda bakiliyor. Orada ölecekler eninde sonunda, bilincli insanlar bunlari alip, en iyi sekilde bakip, onlarin orada aci cekmelerini önleyebilirler. Veterinere götür, iyilesincede petshopa geri ver demissiniz, o zaman o hayvani iyilestirmenin ne anlami kaliyor ki? Zaten o petshopta eninde sonunda o hayvan ölecek...
 
Bence o hayvanlari petshoplardan kurtarabildigimiz kadar kurtarmaliyiz, tabii onlara iyi bakacaksan eger... O ölüm fanuslarinda bakmayacaksan eger...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir