Kaplumbagamin sag gözünün üstündeki sislik


Artemis80Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 110
Artemis80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 20:36
Arkadaslar Merhabalar,
 
bir kaç gündür bu siteyi inceliyorum ve kafamdaki bir çok soruya cevap buldum sayenizde. Ancak simdiki sorunumu yinede sizlerle paylasmak istedim.
Bir haftadir ufacik iki tane kaplumbagam var, biri Tello digeri ise Windi. Windi çok hareketli, fildir fildir, istahi gayet yerinde ve uykusuz bir kaplumbaga yavrusu. Tello ise ona göre daha uykucu, hatta çok fazla uykucu (zaten alirken nedense elim direk ona gitti, o ise uyuyordur:)) ve baslarda istahi digeri kadar yoktu. Ilk aldigim günden itibaren onlari bir akvaryumda beslemeye basladim. Fakat daha önce hiç su kaplumbagasi beslemedigim için, akvaryuma ne gereklidir diye bilemedim. Iki-üç gün kaplumbagalarim normal damacana suyun içinde durdular, su isiticisi ve filtre olmadan. Üçüncü gün hepsini tedarik ettim. Kara isiticisi olarak masa lambami koydum (25 wattlik), o da maalesef çok fazla isik yapti. Bugün Exo Terra marka 50 wattlik bir isitici aldim ve en kisa zamanda bir duyu alip onu da hemen yerine koyacagim. Maalesef UVB lamba bulamiyorum, o kadar çok aradim ki, hiç bir Pet Shop da bulamadim.
Kisacasi suan miniklerim iyiler, su isiticisini da koyduktan sonra, Tello da hareketlendi, eskisi gibi uykuyu birakti ve istahi daha da artti. Fakat aldiktan bir kaç gün sonra Tello'nun sag gözünde bir sislik farkettim. Bunu nasil anlatabilirim bilmiyorum çünkü sislik mi yoksa cinsi mi böyle onu da anlamis degilim. Sag gözünün üst kismi digerine göre daha sis duruyor ve genelde sag gözü digerine göre daha kisik yada bazen kapali oluyor. Ama onu elime aldigim zaman yada yemledigim zaman her ikisinide ayni derecede açabiliyor ama sag gözün üzerindeki sislik ayni sekilde duruyor. Acaba kasinin yapisi mi digerine göre daha kalkik ve sis?
Yemegini ise yerken çok tuhaf davraniyor. Yani Windi gibi yemegini hemen farkedemiyor, ve yemege hizli hamleler yaparak, hizli bir sekilde geri çekilerek saldirida bulunuyor. Sanki gözleri tam görmüyor:(
Kafam iyice karismis durumda, bu acaba bir hastalik mi onu da anlamis degilim... Kisaca sorularimi yönelteyim...
 
 
1) Sizce hayvanin yapisindan kaynaklanan birsey mi bu? Yani dogumdan gelen bir dengesizlik mi yoksa bir hastalik falan mi? (olmazsa resimde çekip koyabilirim)
 
2) UVB lambayi nerden bulabilirim ve onu günde kaç saat açmaliyim?
 
3) Tello'nun mamalarina o sekilde yasklasmasi normal mi? Acaba düzgün göremiyor da, ondan mi öyle korkak gibi yemege atlayip, hemen geri çekiliyor?
 
4) Akvaryum suyunu haftada bir kez degistirmem yeterlimidir? Yoksa daha sIk mi degistirmeliyim?
 
5) Suda ki filtreyi 24 saat açik mi tutmaliyim? Yoksa gece yatarken kapatmalimiyim?
 
Cevaplarinizi, fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar..
 
Simdiden çok tesekkür ediyorum...
 
 
Hepinize selamlar,
 
Aylin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

myıldız81Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1926
myıldız81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 20:54
Selamlar;Göz%20Kirpma
 
1-  dengesiz yüzüş hastalık belirtisi olabilir (soğuk algınlığı)
 
2- uvb lambalar;
 
* floresan tipi
 
 
*lamba tipi
 
 
3- gözlerindeki o sorun da hastalık belirtisi olabilir.
 
4- haftada bir kez uygun olur
 
5- filtreyi sürekli açık tutun
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NinjaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 93
NinjaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2009 00:39
Resim çekip yollayabilirseniz eminim deneyimli üyeler size sorunun çözümünde yardımcı olacaklardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir