Kaplumbağamın yanak kısmı şişti


tuugbaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1
tuugbaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2010 23:42
Merhaba 2 tane su kaplumbağam var ve 2 yaşındalar. Ben kaplumbağlarımı plastik akvaryumda besliyorum derin suda yüzmeleri gerektiğini bilmiyordum bu forumdan öğrendim en kısa zamanda akvaryum alıcam ve diğer gerekli aletleri. Kaplumbağalarıma 2 yıldır eziyet ettiğimin farkında değilmişim. Çok üzgünüm. Ama neyseki ikisi de sağlıklı o kadar kötü şartlarda bakmış olmama rağmen. Isıtıcıları yok. Filtreleri yok. Ama sularını devamlı değiştiriyordum. Yalnız kaplumbağalarımdan biri kulak iltihabı oldu (forumdan öğrendim) ve uzun süredir kulağında şişlik var. İltihabın alınması gerekiyormuş ve her veteriner yapamıyormuş bana önerebileceğiniz bu işten iyi anlayan bir veteriner var mı? Kaplumbağalarıma bunca yıl bilmeyerek de olsa eziyet çektirdiğim için çok üzgünüm. Bundan sonra en iyi şartlarda bakacağım onlara.
 
Ayrıca cam akvaryum alacağım canlarıma ama boyutları konusunda kafam çok karıştı.Derinliği ne kadar olmalı, uygun akvaryum nerden bulabilirim? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum özellikle acil olarak uygun bir veteriner bulmalıyım(maalesef öğrenciyim).  Forumda bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde kaplumbağalarım daha iyi şartlarda yaşayacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2010 14:19
Selam az önce üye oldum forum tarzınızı pek bilmiyorum ama arkadaşımız tuubanın kaplumbağasının sorunu bende de var tam 1aydır yanakları şiş veteriner yok ama iyi bi petshop var onlardan alıyorum zaten herşeyimi, onlar birşey yapamayacaklarını söylediler benim haftada bir kullandığım vitaminden o hasta kaplumbağama haftada 2 3 veriyorum ama işte bir faydası olmadı.
Forumda ameliyat yada antibiyotik tedavisi demişsiniz kullanacağımız antibiyotik belirtilmemiş yada affedin ben yakalayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Isı derecesini 30 yaparsam diğerlerine çok sıcak değil mi bu çok sıcak zarar vermez mi...
ilaç tedavisi süresince 33 derecede olur demişsiniz ama diğerleri etkilenmeyecek mi ayırmam gerekecek mi ayırabileceğim sadece kab var başka akvaryum yok.
Kısa sürede cevap yazarsanız sevinirim.(cevabınız özellikle mail yoluyla olursa imkan varsa sevinirim)
murad2010-01-26 17:26:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

almilaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2012
İl: Erzurum
Mesaj: 1
almilaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 15:18
selam arkadaşlar bende bir buçuk yıldır kaplumbağa beslemekteyim,eğitim için şehir dışına çıkmam gerekti ve kaldığım yer kaplumbağa kabul etmeyince yanımda götüremedim onları.. Eve geldiğimde bir kaplumbağamın öldüğünü öğrendim çok üzüldüm. Diğer kaplumbağamın gözleri şiş,öyle ki hayvan gözlerini hiç açamıyor,her iki gözünde de aynı şişlikten var ve yemde yemiyor,buradaki veterinerde kaplumbağadan anlamıyor.Oda ölsün istemiyorum ne yapabilirim gözleri için ve dediğiniz ilaçları normal bir eczahaneden temin edebilir miyim ? Kısa sürede cevap alabilirsem çok sevinirim,şimdiden teşekkürler


almila2012-01-28 15:49:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir