Kaplumbağamın yemek yeme sorunu ve akvaryum alımı


cahilÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2008
Mesaj: 22
cahilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2008 14:52
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum.Beni büyük ölçüde aydınlattığınız yaptığım hatayı anlamama neden olduğunuz için.

Kardeşimin geçen yıl aldığı ve sorumsuzluğu üzerine bakmayıp benim başıma kalan bu kaplumbağaları cok sevdim.Zaten hayvanları cok seven birisi olduğum için ben bakıyordum.

Kaplumbağalar evimize geçen sene kışın geldiler ve minicik bi plastik kutuda yaşıyorlar.Benim bu konularda bilgim ve deneyimim olmadığı için öylece mutlu sanıyordum yavrucakları.Kardeşime de satan adam yüzmelerine gerek yok biraz su olsun yaşarlar onlar demiş.Biz de bu yüzden o ufacık kapta buz gibi suda zavallı hayvanlara eziyet çektiriyomuşuz. Şimdi sizin sayenizde bunu öğrendim ve yarın ilk işim gidip bir akvaryum ısıtıcı vs. edinmek olucak.Kesinlikle zavallıcıkları cok rahat ettirmek istiyorum.

Sizlere bununla ilgili sorularım olucak umarım yarına kadar yanıtlarsınız çünkü yarın gidip bu işi halledeceğim.


-Öncelikle benim kaplumbağalarım geldiği zaman ikiside aynı boydaydı şimdi ise birisi daha büyük dieri daha ufak ve büyük olan yemleri yemede cok daha atik diğeri eve geleli 1 yıla yakn oldu nerdeyse ama yemleri yiyemiyor.(dandik bi milyonluk japon balığı yemi kullanıyorum) yemi bolup ufaltarak atmama rağmen sürekli hamle yapıyor fakat bi türlü yemi ağzına sokamıyor.Yem hep ağzına çarpıyor bu esnada büyük hemen yiyor tabi.Bu yüzden yem verirken büyüğü sudan cikarmak zorunda kalıyorum.Ancak yarın akvaryumumu aldığım zaman onu sudan çıkarmam o kadar kolay olmayacak elimi suya sokmak istemiyorum malum florasanı falan olcak cünkü.Bu konuda ne yapmam gerekir acaba benim kaplumbağamda bir anormallikmi var?



-Kuracağım kaplumbağa akvaryumumda hava filtresine gerek varmıdır,balıklarda olduğu gibi ?

-Kaplumbağalarımdan ufak olanı sürekli uyuyor yem vericeğim zaman elime alıp suya sokup cıkarmama rağmen zor uyanıyor. Ama sonra yemini yiyor.Bu sorun ısıtıcıyla cözüülürmü. Yoksa hasta mı?

-Uvb ışını yayan floresan demişsiniz bunu bi petshopa söylesem bana yardımcı olur mu yoksa beni kazıklamaya mı çalısır bildiğiniz bir marka ya da kaç watt olması gerekir? .Birde ısınmaları için koyacağım lambanın ters etki yapıp haywanları haşlamasından korkuyorum yeterli sıcaklığa ulaştığını (32  dereceymiş sanırım) nasıl anlayacağım?

-Akvaryumun ebatları konusundada herkes bir şeyler yazmış benim kaplumbağalarımın büyüğünün kabugu 3.5 diğerininki ise 2.7 ne ölçüde bir akvaryum almalıyım fazla büyük alamam fakat mümkün olduğunca onları rahat ettirmek istiyorum.En azından 2 yıl daha rahat edebilicekleri türden bir şey olsun sonra büyütürüm akvaryumu.

-Kuru bölgeyi nasıl yapabilirim yani gerekli camı alıp köşelerinden silikonla yapıştırmam üstüne taşları silikonla yapıştırmam yeterli olurmu üstüne hem taş ağırlıkları hemde kaplumbağalarım cıkınca düşmeyecek kadar sağlam olur mu ne önerirsiniz alttan bi destek yapmam gerekirmi yoksa kaya mı almalıyım birde bir tane kuru bölge yeterli olur mu yoksa 2 kaplumbağam var 2 tane mi kuru bölge yapsam?

-Ne tarz taş almalıyım canlı bitki alsam faydası ya da zararı olur mu?

Beslenme konusunda forumlarda okudum ne alıcağımı biliyorum artık sayenizde hayvancıklarım yarın rahatlarına kavuşucaklar.Lütfen üşenmeyip yazımı okuyup beni bilgilendirirseniz cok sevinirim. Şimdiden teşekkürler saygıdeğer hayvansever dostlarım.
murad2008-09-29 03:22:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MissSevdaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1479
MissSevdaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2008 16:53
Merhaba,

bende sizin gibi başladım petshoptakı satıcı benide kazıkladı Türkiyede olmadığım için akvaryumu ve içindekilerin markasını bilemiyorum. Ama hava filtresi olmazsa olmazlardan değil. Yem problemine gelirsek daha ufak olan kaplumbağanizı ayrı yere alıp orda yemini bitirmesini bekleyin bitirdikten sonra tekrar kendi akvaryumuna koyun. Verdiğiniz yemeğin ona bir faydası olmaz, benim size tavsiyem ve buradaki arkadaşlar gene doğru olmadığını söylerler ama. Kedi yemi, marul, sinek böcek solucan vs. Kıyma yağsız, kızartılmış yağsız tuzsuz tavuk göğüsü. Haftada 3 gün bunlar onlara daha iyi gelecektir. Akvaryum aksesuar bilgilerinide diğer arkadaşlar bildirirler size. Ayrıca miniklerinizin resimlerini merak ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cahilÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2008
Mesaj: 22
cahilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2008 23:51
Teşekkürler yorumlarınız için Sevda Hanım akvaryumumu tamamladıktan sonra resmini koymak bende isterim.

Pek çok sorum olmuştu bu yazımda ama çoğunun yanıtlarını başka konularda buldum. Ama yinede herkese teşekkür ederim ilgilerinden dolayı :)
murad2008-09-29 03:24:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

-Parliamo-Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 440
-Parliamo-Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2008 00:14
Kaplumbağalarınızdan birisi dişi ise daha çabuk gelişmiş olabilir diğer ihtimal daha iyi beslenmişte olabilir.
 
Akvaryum konusuna gelince 50*30*35 ölçülerinde bir akvaryum yavru kaplumbağalarınıza 1 sene idare eder, akvaryumu camcıya yaptırırsanız daha ucuz olur, ayrıca istediğiniz gibi bir platform(kuru bölge)yaptırabilir üzerine çim halı yapıştırabilirsiniz. Bir sonraki akvaryumunuz size tavsiyem 100*50*50(su yüksekliğini 35cm'de tutarsanız çok rahat olur) yaptırmanız.  Yem olarak Sera raffy ı,p ve tetra reptomin kullanın. Bunun haricinde ayda 1 kere haşlanmış tavuk verebilirsiniz(yagsız), tatlı su balıkları olabilir, kesinlikle kızartma tarzı şeyler vermeyin. Filtre olarak şelale kullanmanızı tavsiye ederim ufak akvaryuma kocaman filtreyi sokmaya gerek yok. Akvaryumdaki suyu %100 doluramayacağınıza göre şelale filtreye uygun yaptırmalısınız akvaryumu.
 
Uvb lamba alırsanız iyi olur, fakat kesinlikle alınmalı diye bir şey yok. Eczanelerde devit-3 adlı "D3"vitamini satılır, haftada 1 kez yemlerine emdirerek verirseniz, yaz aylarında da bol bol güneşlendirirseniz bu daha sağlıklı olur kaplumbağalarınız için. Yapay güneş ışığına gerek kalmaz.
 
Tabanı boş bırakmanızı tavsiye ederim, mutlaka bişeyler olsun diyorsanız kaplumbağanızın kabuğu boyutunda taşlarda koyabilirsiniz fakat temizlik açısından çok zor olur sizin için.
 
Kuru bölgeyi ısıtmak için elektrikçilerden 60watt'lık sarı spot lamba alabilirsiniz. Sıcaklığı akvaryumculardan alacağınız termometreyle ölçebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2008 03:25
[QUOTE=cahil]Teşekkürler yorumlarınız için Sevda Hanım akvaryumumu tamamladıktan sonra resmini koymak bende isterim.

Pek çok sorum olmuştu bu yazımda ama çoğunun yanıtlarını başka konularda buldum. Ama yinede herkese teşekkür ederim ilgilerinden dolayı :)
[/QUOTE]
Sorularınızın yanıtları forumda mevcut dikkatli bir arama yaparak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir