Kaplumbağlar ciftleşti.


oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2008 20:43
Kuru bölgeyi hafife almayın su kaplumbağası akvaryumlarında çok ciddi yaklaşılması gereken bir yerdir. Bildiğiniz gibi bu hayvancıklar esasen su canlısı değil kara canlısıdır. Kuru bölge sadece çıkıp lamba altında yattığı yer olarak görülmemeli. Ama hem akvaryumlardaki hacim olanakları sınırlı hemde yapım ve malzeme bulabilme zorluklarının çok olması nedeniyle herkes ortaya bir taş atarak olayı geçiştiriyor. Birbirlerinin üzerine çıkmaları sıcağa biraz daha yaklaşma ve sudan biraz daha uzaklaşma amacını da taşıyor. Yeterli yerleri olsa kule gibi üst üste çıkmazlar.

Çiftleşmeye gelince aslında bunu denemeyin ve eğer olduysa pek sevinmeyin sonuçta kaplumbağanın ölümüne sebep olabilir. Zaten önemli olan çiftleşme değil sağlıklı bir yumurtlamanın gerçekleşmesi  ve yumurtaların uygun bir ortamda kuluçka geçirebilmeleri. İşte bunu sizin sağlamanız gerekecek ve malesef kolay kolay sağlıyamazsınız.
Sağlanabilseydi bu güne kadar olaya gerçekten ciddi yaklaşan bir çok kişinin kaplumbağa bebekleri olurdu...Ama olmadı. Bana kalırsa iyiki de olmadı.
oracle2008-02-11 20:44:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PacuÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2007
İl: Samsun
Mesaj: 263
PacuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 22:18
Benimkiler sadece ciftleşme cabasındaydı o zaman :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emincanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2008
İl: Manisa
Mesaj: 38
emincanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2008 19:45
Cem kardeş bence kuru bögeyi biraz daha aşaya koy çünkü kapluşlar birbirlerinin üstüne çıkarak dinleniyolar yani firar her an olabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelphieÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 221
SelphieÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2008 19:54
[QUOTE=][QUOTE=Selphie]Kuru bölgeniz çok küçük... :)
İki yetişkin kamplumbağaya çok çok küçük bir kuru alan bence :)
Olanağınız varsa,yakın zamanda ilgilenin :)
[/QUOTE]
Kuru bölgede güneşlenirken yanlarına kokteyl koymuyorlar malesef.İsterseniz betondan birşey döşeyelim oraya ?Şezlonglarıda olsa iyi olur mu?WinkOrtayada bir sehpa koyalım.Üstünde ziyafet olarak kuru karides.
+Oraya güneşlenmek için çıkıyorlar çifte telli atmak için değil
 
Bence çok ta küçük gelmedi.
[/QUOTE]
Benim iki bebek kamplumbağamın bile bunlardan daha büyük kuru alanları var,ben kamplumbağanızın iyiliği için dedim,çünkü gerçekten çok küçük,ama yinede siz bilirmisiniz benden söylemesi...(Bazı kamplumbağalar yer kavgasına girebiliyorlar,eğer böyle bişey olursa zayıf olan(güçsüz olan diğerine göre) hep suda kalacaktır,ve bununda ona ne kadar zararı olduğunu bi tek o bilir.)
 
*Terslemenize gerek yoktu..Smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir