kapluş rahatsız mı


mevsimbaharÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2007
Mesaj: 19
mevsimbaharÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 09:38
Merhaba arkadaşlar aranızda yeni olduğum kadar kaplumbağalarımla da tanışmamın üzerinden henüz 24 geçti.Bu konuda çok yeniyim ama almadan önce bakımlarına dair herşeyi okudum şuan küçük bir akvaryumum ve ısıtıcım var kuru alanım var bugün birde güneşe çıkarmayı düşünüyorum.Eve dün geldiler çokta iyi kıpır kıpırlar (2 adet)Bu sabah uyandığımda onları izlerken dişi olan sürekli şu hareketi yapıyor bir elini yüzüyormuş gibi ileri geri hareket ettirip içine çekiyor.Sabitken de diğer eli normal ama öbürünü hareket ettiriyor birde ağzıya sanki kolunu kapmaya çalıştı birkaç kez ağzını açıp hamle yaptı.Çok yeniyim ve çok korktum birşey mi var diye belki şuan normaldir benim evhamımdır ki inşallah öyle olur bir bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.Bakın mesela şuan da elini dışarıda normal tutuyor.Bir sorum daha olacak herşey tamam bakımı ile ilgili ama su değişimi hakkında çok konu okusamda tam anlamı ile kavrayamadım çünkü herkesin büyük akvaryumu olduğundan tam su yani %100 su değişimi yapılmıyormuş benimki ufak tamamen suyu değiştirmem mi gerekiyor suyu değiştirirken kapluşlarımı normal suda mı yoksa eski sularıyla başka kabamı almam gerekiyor ve akvaryuma yeni su koyduğumda derecenin 28 e gelmesi bekliyeyim mi onların sıcaklığına ulaşsın diye?Birde akvaryumum yüksekliği 10 uzunluk 33 yan kısım 20 cm buna filtre gerekirmi yada uygun filtre var mı o konuyu araştırmama rağman pek anlayamadım nasıl çalışır nasıl nereye takılır gibi..Çok sordum biliyorum ama onlara en iyi şekilde bakmak eziyet değil mutlu bir yuva vermek istiyorum.Cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nthereÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 264
nthereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 12:30
Hareketlerinde bir anormallik olduğunu sanmıyorum, 6.6 litre akvaryumunuz var bu akvaryum kaplumbağalarınız için 3-4 ay idare eder fakat daha uzun sure bakmak istiyorsanız hayvanlara eziyet olacaktır. 2 kaplumbağa bu büyüklükte bir akvaryumu çok çabuk kirleteceklerdir ve zamanla sizede çok büyük eziyet olacaktır. Ben akvaryumunuz küçük olduğu için tüm suyu değiştirmenizi öneririm, fakat kullanacağınız yeni su ile pis su arasında ısı farkı olmamasına özen gösterin. Sularını değiştirirken ayrı bir kaba eski sularıyla birlikte kaplumbağalarınızı koyun ve yeni suyun ısısı 28 dereceye gelene kadar bekleyin sonra yeni sularıyla birlikte kaplumbağalarınızı temiz akvaryumuna koyun. Eğer su değiştirme sürenizi biraz uzatmak istiyorsanız akvaryumunuza şelale filtre alabilirsiniz. Bu filtreler akvaryumun üstüne asılır ve akvaryumun içinde yer kaplamaz. Küçük bir tane işinizi görür. Atmanın Hf 100 olabilir mesela. Olabilecek en küçük şelale filtreyi almanızı öneririm o akvaryumda çok dalgalanma olur. Bu şartlar altında 2 günde bir suyunu değiştirin eğer filtrede alırsanız, 5 güne kadar idare eder ama tavsiyem daha büyük bir akvaryum almanızdır çünkü hem bakımları daha kolay olur, hemde daha mutlu olurlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mevsimbaharÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2007
Mesaj: 19
mevsimbaharÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 15:27
Öncelikle çok teşekkür ederim sularını değişecektim  bekletiyordum cevap gelsin diye.Filtre iç kısımda yer kaplar diye korkuyordum ama dediğiniz filtreye bakacağım hemen.Büyüdüklerinde asla bu boyutta akvaryumda tutmam zaten daha büyüğünü alacağım.Peki filtre çok dalgalanma yaparsa rahatsız olurlarsa onun yerine dip çekim sifonu alsam iş görür mü?Başta küçük akvaryum almamın sebebi büyük akvaryum bakımını hiç bilmiyorum yani o akvaryumlar yerinden kalkmaz değil mi:)su değişimleri nasıl olur filan bilemediğimden böyle oldu en kısa zamanda onlarıda inceleyip öğrenmeye çalışacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nthereÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 264
nthereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 15:50
Dip çekimi sifonları elinizdeki akvaryumun suyunu hemen çeker bir anlamı olmaz Smile En kısa zamanda büyük bir akvaryum edinin derim, yabancı sitelerdede araştırdığım kadarıyla her kaplumbağa için en az 10 gallon yani 40lt su bulunması gerektiğini söylüyorlar. Yani 2 kaplumbağa için 100 lt bir akvaryum alabilirseniz çok güzel olur. Dip çekimi sifonu, demiş olduğum gibi temizlik içindir ve dipteki pislikleri suyla birlikte çeker. Büyük akvaryumlarda beslenen canlıya göre bir miktar su dipten çekilir ve yeni su ustten eklenir fakat siz gayet rahat bir şekilde akvaryumunuzu banyoya götürüp temizleyebilirsiniz. Büyük akvaryumları yerinden oynatmaya gerek yoktur yani Smile Sizde daha büyük bir akvaryum elde ettiğinizde göreceksiniz ki büyük akvaryumların bakımı küçüklere göre daha kolay. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir