kapumbağalarım


nthereÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 264
nthereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 10:57
Arkadaşlar çok yanlış mesajları gördüm izninizle gördüğüm hataları düzeltmek istiyorum.
 
1. si kaplumbağanıza meyva vermenizi tavsiye etmem, meyvayı yiyiyor olması sevdiği anlamına yada o besinin ona yararlı olacak anlamına gelmez. Onlar için üretilmiş olan yemlerden çeşit çeşit verirseniz çok daha iyi olacaktır. Bunlara örnek olarak, Sera Raffy I, Sera Raffy P ve Sera Raffy Royal verebilirsiniz. Gün aşırı olarakda Seranın kaplumbağa vitaminini verdinizmi besin ihtiyaçlarının yüzde seksenini karşılamış olursunuz zaten. Değişiklik olmasını istiyorsanız 2-3 haftada bir haşlanmış tavuk ve marul verebilirisiz. Fakat kaplumbağalar küçükken protein ağırlıklı beslenmeliler oyuzden marula ilk etapta gerek yok. Proteinide abartmayın Smile
 
Geriye kalan yüzde yirmilik kısım nedir peki? Tabiki aldığı D vitaminini vücudunda kullanabilmesi için gerekli olan güneş ışınları. Bu konuya girmiyeceğim çünkü forumda uzun uzun tartışıldı. Güneşte kaplumbağanız için bir besin kaynağıdır.
 
2. konu ise kaplumbağaların kabuklarına sürülen ilaçlarla ilgili. Bunları sakın kullanmayın para tuzağından başka birşey değiller. Kabuğun nefes almasını engellerler ve suyun ustunde yağlı bir tabaka oluştururlar, ayrıca bir işede yaramazlar Smile Kaplumbağanızın vitaminlerini ve güneş ışığını eksik etmezseniz kabuğuyla ilgili bir sorununuz olmayacaktır. Kabuğun ustundeki tabakayıda kaplumbağanızı eski bir diş fırçasıyla fırçalayarak kurtulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir