KARANLIĞIN Beyaz BERELİLERİ F0 Duboisi Masva abiler..


GOLFMK2Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1230
GOLFMK2Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 10:52
Koray,benim bir sorum olacak;120cm boy sump ile beraber mi yoksa 120cm+sump uzunluğumu olacak.Yandan sumplı satılık gördüğüm başka bir akvaryum 125cm idi ve sump buna dahildi.Böyle düşünürsek balıklar için tahmini 100x60x60 gibi bir hacim kalacak.Bence bunu hesaba katıp imkanlar dahilinde 140-150cm boy tropheuslar için çok daha ideal olacaktır.Şayet 120cm+sump uzunluğu ise bence sorun olmaz.Kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 11:57
[QUOTE=Burak Bulut]Selam,

Barış bey üzgünüm bende sizin gibi forumdan uzaktım girsem bile çok nadir yorum yazardım kendimi zorunlu hissettiğim durumlar için ondan dolayı başınıza gelen olayı bilmiyor ve hatırlatmak istemediğim içinde sormak istemiyorum. Umarım en kısa zamanda ailece mutlu günlere kavuşursunuz.

Bu süreçte akvaryum kurmak çok iyi bir başlangıç bence insanlar üzgün olduklarında tutunacak bir dal ararlar sizde akvaryuma tutunmakla doğru bir karar vermişsiniz üstelik geniş kapsamlı bir uğraş ve sizin zaman geçirmenize sebebiyet vererek bir nebzede olsa acınızı unutturabilir.

Akvaryum ve kurulum malzemeleri zaten titizlikle hazırlanmış fakat bana kalırsa 200w ısıtıcı yeterli gelmeyebilir. Çünkü Ankara zaten soğuk bir yer 300w eheim almanız daha iyi olurdu diye düşünüyorum 200w sürekli çalışmak zorunda kalabilir eğer birde akvaryumun bulunduğu oda sıcaklığı düşük ise muhtemelen sürekli çalışır durumda olacaktır. Doğru kişilerden yaparak zaten 1 adım önde başlamışsınız kuruluma allah yolunuzu açık etsin şu anda söylenebilecek çok fazla şey yok gibi siz zaten gerekenleri yerine getirmişsiniz.

Saygılar...
[/QUOTE]
Burakcım çok saol.Bende akvaryum sevgim sayesinde ayakta kalabiliyorum.Akvaryumu salona kodum oda sıcaklığı 25 derecelerde ama genede ısıtıcıyı 300 watt olarak değiştircem.Ankara'da gerçekten güzel dostluk,arkadaşlık var.Güzel temennilerin için teşekkür ederim.

[QUOTE=KESTO]Barış yeni akvaryum kurmandan çok yaşadığın olaylardan ve sıkıntılardan kurtulmana çok sevindim.Her şeyin başı sağlık akvaryum,balık bunlar her zaman ikinci planda biliyorsun.Her seferinde birşeylere niyetleniyordun ama bir aksilik çıkıyordu ve yarım kalıyordu inşallah bu sefer her şey yolunda gider akvaryumunun ve balıklarının keyfini çıkarırsın.Gelişmeleri merekla takip edeceğim. [/QUOTE]
Erkan senin yerin gerçekten ayrı, her zaman yanımda olmaya çalıştın.Hem telefonla, hem forumdan yazışarak çok zaman ayırdın.Evet hep aksilik çıkıyordu inşallah bu sefer akvaryum geldi.Kurulum aşamasında seni rahatsız edecem gene.Güzel temennilerin için teşekkür ederim.

[QUOTE=GÜVEN]Hayırlı olsun. İsteğiniz üzerine biraz yorum yapayım. Ama asıl yorumlar sumplu olarak çalışırken olacak

Yandan sumplu tanklara yer sorunu olmadığı sürece sıcak bakmıyorum. Yandan sump üreticilerin kullanabileceği pratiklikte olabilir ama biz hobiciler için alttan sump yavruları büyütmek ve farklı türleri barındırmak için geniş imkan sağlamakta.
Eminim yandan yapmanızın sebebi vardır ben kısaca düşüncemi açıklama istedim.
1-300 watt ısıtıcı tavsiye ederim.
2-Keşke aragonit ve mercan kumu karışık olmasaydı. Sadece aragonit güzel olurdu doğrusu
3-O ebatlarda bir de yandan sumpta 3000 lik bir eheim kaf motoru fazla gelir 2000 fazlasıyla yeterli olacaktır.
4-120 lik ebata sirkülasyon motoru gerekmeyebilir.
5- Mümkün olduğunca tuz tavsiye etmem. Balıkların adaptasyon döneminde epson tuzu olabilir. Ama sonraki süreçte tamamen kesmeniz iyi olur.
[/QUOTE]
Güven çok saol.Yandan sumplu seçmemin nedeni ev 80 metre kare salon küçük,aslında proje 150 lilik alttan sumplu idi yakup bey'inki gibi ama ev küçük olunca mecburen bunu yaptırdım.
1-Isıtıcıyı 300 watta çıkaracam.
2-İki kumu karıştırdım.Su değerini en güzel ayarda yakalayabilmek için.Daha suyunu koymadım ph'nı falan öçltükden sonra inşallah pişman olmam.
3-Kafa motorunuda 2000' e çekecem.Bu biraz fazla geldi.
4-Balıklar seviyor diye düşündüm ama onuda denerim.
5-Epson tuzunuda tek kullanabilirim. Güzel dilekleriniz teşekkür ederim...
DELİTAY40_FB2012-01-02 13:40:42

[QUOTE=trockya22]Benimde Ankaradan Ali Kuştepesi abiden bu haftasonu balıklarım gelecek. İnşallah bende aynı cinsi beslemek istiyorum. Ama bir akvaristin daha geri dönüşünü görmek çok güzel... Bol hobiler... [/QUOTE]
Semih saol...Balık türünün aynı olması güzel ben seviyorum rrk ları.İnşallah güzel olcak herşey.Güzel temennilerin için teşekkürler.

[QUOTE=emrah07]Barış bey yeni kurulumunuz hayırlı olsun yaşadığınız sıkıntıları bilmesemde sonrasında hobiye dönüş yapmış olmanız çok güzel. Size öncülük yapan arkadaşlar en güzel yolu göstericeklerdir, inşAllah sorunsuz bir kurulum gerçekleştirir ve türünün güzel örneklerinden oluşan tropheus kolonisinin resimlerinide görürüz.
Saygılar..[/QUOTE]
Emrah kardeşim saol.Ankara'da akvaryumculuk,hobicilik için gerçekten çok şanslıyız.Arkadaşlar gerçekten bilgili ve kaliteli arkadaşlar..Güzel temennilerin için teşekkürler.

[QUOTE=GOLFMK2]Koray,benim bir sorum olacak;120cm boy sump ile beraber mi yoksa 120cm+sump uzunluğumu olacak.Yandan sumplı satılık gördüğüm başka bir akvaryum 125cm idi ve sump buna dahildi.Böyle düşünürsek balıklar için tahmini 100x60x60 gibi bir hacim kalacak.Bence bunu hesaba katıp imkanlar dahilinde 140-150cm boy tropheuslar için çok daha ideal olacaktır.Şayet 120cm+sump uzunluğu ise bence sorun olmaz.Kolay gelsin...[/QUOTE]
 Farukcum bu konuyu epey düşündüm ama evde imkanlar malasef çok sınırlı ilk aşamada 150+sump olcaktı ama ölçdük biçtik,hatta bazı mobilyaları çıkarmayı bile düşündük ama salon küçük olunca malasef hanımla pazarlığı bu ebatlara çekebildim.Kurdukdan sonra bir gün çaya beklerim gelince sende hak verirsin....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 14:55
Barış kardeşim yaşadığın o kötü günlerin tekrar geri gelmemesini dilerim.Yaşanan onca sıkıntıdan sonra akvaryum ve balık seçimin 10 numara olmuş.Kurulum aşamasını bol bol resimlerle desteklemeni istiyoruz.Aramıza tekrardan hoş geldin.Takipteyiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 15:30
[QUOTE=Yılan Avcısı]Barış kardeşim yaşadığın o kötü günlerin tekrar geri gelmemesini dilerim.Yaşanan onca sıkıntıdan sonra akvaryum ve balık seçimin 10 numara olmuş.Kurulum aşamasını bol bol resimlerle desteklemeni istiyoruz.Aramıza tekrardan hoş geldin.Takipteyiz.[/QUOTE]
Saol Üzeyir abim.Sıkıntılar inşallah geride kalacak,Ümitliyim...Kurulum aşamasında Kesto başkan ve olursa Bekir kardeşim ile olcak Malzemeler Kesto'nun tecrübesi ile birlikte kurulacak.İnşallah güzel bir şey yapabiliriz.Değerli temennilerin için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bulemrebulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 922
bulemrebulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 16:29
Ekibi Sağlam kurmuşsun güzel bir kurul olacağı kesin.Fotoları ve gelişmeleri takip edeceğim. İç dizaynı farklı bir trop ak. bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DAMATFERİT06Çevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 650
DAMATFERİT06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 17:55
Barış üstad mereba bende yandan sumplu bir akvaryum düşünüyorum. Yada alttan ama cok kararsızım senin konunu takip edeceğim hatta bu konudada sennle bilgi alış verişide yapmam lazım .Yandan sumplu sistemler nası acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 17:56
[QUOTE=bulemrebul]Ekibi Sağlam kurmuşsun güzel bir kurul olacağı kesin.Fotoları ve gelişmeleri takip edeceğim. İç dizaynı farklı bir trop ak. bekliyorum.[/QUOTE]
Emrecim Saol.Ekip gerçekten süper.Sende organizasyonlardan ekibi biliyorsun.Fotoları da eklemeye devam edecem.Güzel temennilerin için teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 18:26
Barış üstad öncelikle merhabalar bazı tatsızlıklıklardan sonra gelen böyle güzel kurulum inşallah keyfini yerine getiririr ve hep yüzünü güldürür.

Öncelikle tropheus uzmanı demişsin kardeşim estafurullah daha o kadar olmadık olamayız da bende sizler gibi hala birşeylerin öğrenmesi aşamasındayım. 

Yeni akvaryumun, kurulumun, yemlerin olsun ve özellikle uyarıları dikkate alıp bu yolda hareket etmen olsun herşey çok ama çok güzel olacağa benziyor. 

Rabbim kazasın belasız bir kurulum ve sağlıklı balıklar büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 09:51
[QUOTE=DAMATFERİT06] Barış üstad mereba bende yandan sumplu bir akvaryum düşünüyorum. Yada alttan ama cok kararsızım senin konunu takip edeceğim hatta bu konudada sennle bilgi alış verişide yapmam lazım .Yandan sumplu sistemler nası acaba?[/QUOTE]
Ferit hocam yandan sumplu yaptırdım çünkü biraz yer sıkıntım vardı.Evim 80 metre kare ancak sığdırdım. Alttan sumpluları Yakup Özdemirci üstad var o çok güzel yaptırmış taşırma riski yok .Kendisi ile görüşürsen alttan sumpluda seni bilgilendirir.Yandan sumplı 4 bölmeli  taşırma riski yok...Filitreleme konusunda alttan sumlu gibi olurmu onuda deneyerek, görerek öğrenecem.Altan sumplu sistemde yavruluk bölmeside yaptırabilirsin avantajlı bu konuda...

[QUOTE=BURHANERCAN]
Barış üstad öncelikle merhabalar bazı tatsızlıklıklardan sonra gelen böyle güzel kurulum inşallah keyfini yerine getiririr ve hep yüzünü güldürür.

Öncelikle tropheus uzmanı demişsin kardeşim estafurullah daha o kadar olmadık olamayız da bende sizler gibi hala birşeylerin öğrenmesi aşamasındayım. 

Yeni akvaryumun, kurulumun, yemlerin olsun ve özellikle uyarıları dikkate alıp bu yolda hareket etmen olsun herşey çok ama çok güzel olacağa benziyor. 

Rabbim kazasın belasız bir kurulum ve sağlıklı balıklar büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Tebrikler.
[/QUOTE]
Burhan üstad çok saol.Bazı tatsızlıklardan sonra bu kurulum bana antibiyotik gibi gelecek.İnşallah da güzel günler bize gülecek.Herkes senin eski katatoları yeni nkondeleri herkes biliyor,dillere destan nasıl kaliteli beslediğini biliyor...Güzel temennilerin için teşekkürler...
DELİTAY40_FB2012-01-03 10:26:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YASİN YILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 48
YASİN YILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 14:41
Abiciğim mükemmel bir akvaryum ve Fevkulade yemler, güzel bir tür seçmişsin,GOLFMK2 adlı üyemiz faruk kardeşime katılıyorum,istediğin türü bulamazsan safkan kırılmamış tek tür olan;duboisi masva koloni(Geniş ve sarı bantlı)mükemmel olur bence,Allah gönlüne göre versin,Bol yavrulu günler diliyorum 2012'de sana:)Saygılarla....İzlediğin yol çok güzel istişare etmekte herzaman fayda vardır.
yasinyılmaz2012-01-03 14:45:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 16:05
[QUOTE=yasinyılmaz] Abiciğim mükemmel bir akvaryum ve Fevkulade yemler, güzel bir tür seçmişsin,GOLFMK2 adlı üyemiz faruk kardeşime katılıyorum,istediğin türü bulamazsan safkan kırılmamış tek tür olan;duboisi masva koloni(Geniş ve sarı bantlı)mükemmel olur bence,Allah gönlüne göre versin,Bol yavrulu günler diliyorum 2012'de sana:)Saygılarla....İzlediğin yol çok güzel istişare etmekte herzaman fayda vardır.
[/QUOTE]
Saol yasin kardeş.Bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz.İstediğim tütü bulumazsam tecrübeli olduğum Duboisi yada ikola olabilir.Araştırmalarım devam ediyor.Güzel temennilerin için Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

knight eagleÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 75
knight eagleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 16:59
Sağlıklı, mutlu ve huzur dolu nice hobili zamanlar dilerim Barış Kardeşim..Bu kadar hevesle eminim ki güzel şeyler çıkacaktır Allah'ın İzni ile. Bekliyoruz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 17:00
Forum ailesine tekrardan dönmen sevindirici olduğu kadarda mutluluk verici Barış bey.Kurulumunuz gerçekten özenli ve itinalı bir çalışma olmuş,Tebrik ederim yakın takipçin olacağım başarılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 17:07
[QUOTE=knight eagle]Sağlıklı, mutlu ve huzur dolu nice hobili zamanlar dilerim Barış Kardeşim..Bu kadar hevesle eminim ki güzel şeyler çıkacaktır Allah'ın İzni ile. Bekliyoruz...[/QUOTE]
Saol Birol abicim..İnşallah bir şeyler çıkartacağız abicim.Arkadaşlarda yanlız bırakmıyorlar saolsunlar.Güzel temennilerin için teşekkürler abim...

[QUOTE=HasanKARAKUŞ]Forum ailesine tekrardan dönmen sevindirici olduğu kadarda mutluluk verici Barış bey.Kurulumunuz gerçekten özenli ve itinalı bir çalışma olmuş,Tebrik ederim yakın takipçin olacağım başarılar...[/QUOTE]
Saolun Hasan bey. Evet içimizdeki özlemi malasef dindiremedik ve Ankaradaki arkadaşlarında yardımlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum..İnşallah güzel bir proje olur.güzel temennileriniz için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir