Karantina Tankı Kılavuzu (sss)


Cyber_ScoutÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 435
Cyber_ScoutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 01:43
Internet alintisi https://bettacarefishguide.com/betta-quarantine-tank-guide/
Çeviri gooogle

Betta Karantina Tankı Kılavuzu (SSS)
Betta'nın hastalanacağı zaman için bir planın var mı? Dilediğiniz kadar bir noktada gerçekleşmeyecek. Ve gitmeye hazır daha iyi bir karantina tankı yoksa, o zaman felaketle sonuçlanacaktır. Bu rehberde, daha iyi karantina tankları hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz. Ve zaman geldiğinde, daha iyi bir şekilde daha iyi davranabileceğinden emin olacaksın!

1 Karantina Tankı Nedir?
2 Karantina Tankı Nasıl Kurulur
3 Bir Karantina Deposu Ne Kadar Büyük Olmalı?
4 Betta'nızı karantina tanklarında ne kadar süre saklamalısınız?
5 Bir Karantina Deposunun Hangi Ekipmanına İhtiyacı Var?
6 Bir Karantina Deposunun Filtreye İhtiyacı Var mı?
7 Bir Karantina Tankının Işığa İhtiyacı Var mı?
8 Karantina Tankı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
9 Karantina Tankınızı Kalıcı mı yoksa Acil Durum mu Yapmalısınız?
10 Kalıcı Karantina Tankı Bilgisi
11 Acil Durum Karantina Tankı Bilgisi
12 Kullanılmadığı Zaman Karantina Tankı İle Ne Yapmalısınız?


Karantina Tankı Nedir?
Bir karantina tankı iki şey için kullanılan bir tanktır. Hasta balıkları tedavi etmek ve yeni balıkları izole etmek. Kullanılmadığı zaman kırılabilirler ve ana tankınız kadar süslü olmaları gerekmez. Ancak, bir karantina tankına yerleştirildiğinde balığınızın güvende ve rahat hissedeceğinden emin olmanız gerekir.

Karantina Tankı Nasıl Kurulur
Karantina tankınızı ayarlamak için atmanız gereken birkaç adım var. Ancak, son derece basittirler ve onları ayarlamada bir sorun yaşamazsınız.

Akvaryumunuzu düz bir yüzeye yerleştirin. Sıcaklığın yükseldiğinden ve ışığın sürekli dalgalanmadığından emin olun. Ve mümkünse tankı sessiz bir yere koyun.
Bir sonraki adım, bir karantina tankına balık eklemenin nedenine bağlı olarak biraz değişecektir.
Eğer daha yeni aldığınızdan ve daha fazla güvenlik için karantinaya aldığınız için daha iyi bir bahis ekliyorsanız, bu adımı izleyin. Karantina tankınıza% 50 şartlandırılmış musluk suyu ve akvaryumunuzdan% 50 oranında su ekleyin. Bunu yapmak, betta'nızın mağaza suyunda, karantina suyunda ve akvaryum suyunuzda kısa sürede bulunma stresinden geçmek zorunda kalmayacağı anlamına gelir.
Eğer hasta olduklarından daha iyi karantinaya alıyorsanız, karantina tankınızı şartlandırılmış suyla doldurmak en iyisidir.


Bundan sonra, filtre ve ısıtıcı ekleme zamanı. Betta'larınızı tanka eklemeden önce, suyun ana akvaryumunuzla aynı sıcaklıkta olmasını sağlamalısınız.
Karantina tankını henüz yeni aldığınız bir betta için kullanıyorsanız, hasta olanı değil, ana tankınızdaki filtre süngerlerinden birini kullanmalısınız. Bu, akvaryumunuzdaki aynı bakterileri daha iyi kullanabilmeniz için karantina tankına getirecektir.
Balıkları iyileştirmek için karantina tankı kullanmayı planlıyorsanız, filtre süngeri kullanmaktan kaçının ya da kaybetmeyi umursamadığınız bir tanesini kullanın. Zararlı kimyasallar tanktaki tüm bakterileri zaten öldürecekler.
Bu süre zarfında, betta için bazı saklanma yerleri de eklemelisiniz. Saklanabilecekleri sahte ipek bitkileri ve mağaralar kullanın. Kendilerini kesecek hiçbir şeyin olmadığından ve keskin kenar olmadığından emin olun. İhtiyacınız olan son şey, daha iyi bağışıklık sisteminizi zayıflatmaktır.
Tankınız doğru sıcaklığa düştüğünde, betta ekleme zamanı. Ama sadece onu hemen kendilerine bölmeyin. Ana akvaryumunuzdaki suyun bir kısmını bir torbaya koyun ve 15 dakika boyunca karantina tankınıza koyun.
Hatırlamak
Karantina deponuzda bir filtre varsa, sadece kısmi su değişimi yapmanız gerekecektir. Her 72 saatte bir% 25 yeterli olmalıdır. Bir filtre kullanmıyorsanız, günlük tam bir su değişimi yapmanız gerekecektir. Betta'larınızı içinde karantina deposu suyuyla dolu bir torbaya yerleştirin. Karantina tankınıza yeni şartlandırılmış su ekleyin ve sıcaklığı tekrar yükseltin. Bu işlem bittikten sonra tekrar betta'nızı alıştırın. (Betta'ınızı bırakmadan önce çantayı karantina tankınıza 15 dakika boyunca yüzdürün.)

Karantina Deposu Ne Kadar Büyük Olmalı?
Bir karantina tankı kullanmayı planlıyorsanız, daha büyük iyidir. Çünkü daha büyük bir tankta su dalgalanmaları olması daha az olasıdır. Ve eğer bir şeyler ters giderse, gerçekleşmesi daha uzun sürer. Örneğin, daha büyük bir tankın soğuması daha uzun sürer. Karantina tankı olarak kullanmanız gereken asgari büyüklükteki tank 10 galondur, ancak 15 ila 20 galon daha iyidir.

Betta'nızı ne kadar karantina tankında tutmalısınız?
Betta'nızı bir karantina tankında ne kadar süre saklamanız gerektiği, ilk başta orada olmalarının nedenine bağlıdır. Öyleyse sen:

Yeni Balık Tanıtımı
Betta'larınızı daha önce kurulmuş bir tankla veya başka bir balıkla tanıştırmayı planlıyorsanız, onları 2-4 hafta karantinaya almalısınız. Bu süre zarfında, onları izleyebilecek ve herhangi bir hastalık veya enfeksiyon belirtisi olup olmadığını görebileceksiniz.

Hasta Balıkları Karantinaya Alma
Hasta bir balığın karantinaya alınması gerekiyorsa, 1 ila 4 hafta arasında herhangi bir yerde depoda kalması gerekebilir. Tabii ki, bunların hepsi acı çektikleri şeye ve tedavi sürelerinin ne kadar süreceğine bağlı olacak. Hatırlanması gereken en önemli şey, güçlü bir ilaç kullanıyorsanız tedaviye sonuna kadar devam etmeniz gerektiğidir. Hızlı bir şekilde tedaviyi sonlandırırsanız, bakteri, parazit veya mantarların dirençli olma riskini alırsınız.

Karantina Tankı Hangi Ekipmanlara İhtiyaç Duyar?
Karantina tankınızı mümkün olduğunca etkili hale getirmek için aşağıdaki ekipmana ihtiyacınız olacak.

Isıtıcı
filtre
Hava fıskiye
Saklanma yerleri
ışık
İhtiyacınız olan en önemli ekipman bir ısıtıcıdır. Bir ısıtıcı olmadan, tankınızı etkili bir şekilde istenen sıcaklıkta tutamazsınız. Çok fazla hastalıkla, sıcaklığı normalden yüksek tutmanız gerekir.

Kullanmakta olduğunuz ilaç türüne bağlı olarak ayrıca bir hava kabarcıklandırıcısına da ihtiyacınız olacaktır. Pek çok ilaç, betta'nızı boğacak olan sudan oksijen alabilir. Bir hava kabarcığı bunu ortadan kaldırır.



Ve tabii ki, betta'nız vurgulandığında, saklanacak yerlerden isteyecek. Bitkiler veya mağaralar gibi saklanma yerleri daha iyi hissetmenizi sağlar, stresi azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bazı insanlar, bazı ekipmanlara sahip olmamaktan kurtulmanın mümkün olduğuna inanıyor. Aslında, sık sık iki soru soruluyor.

Bir Karantina Deposunun Filtreye İhtiyacı Var mı?
Gerçek şu ki bir karantina tankı, büyüklüğüne bağlı olarak mutlaka bir filtreye ihtiyaç duymuyor. Ancak, bir filtre olmadan, çok daha fazla iş yapmak zorunda kalacaksınız. Ve potansiyel olarak daha fazla strese gireceksin. Çünkü kısmi su değişimi yapmak yerine tam bir su değişimi yapmanız gerekecektir. Ve daha küçük tanklarda, her gün tam bir su değişimi olması gerekecektir.

Bir Karantina Tankının Işığa İhtiyacı Var mı?
Bir kez daha bu gerçekten bağlı. Zaten farkında değilseniz, her gün belli miktarda aydınlık ve karanlık gerekir. Aslında, bu makalede , bettaların karanlık ve aydınlık olmasının neden bu kadar önemli olduğu ile ilgili her şeyi okuyabilirsiniz. Ancak, betta'nızın gün boyunca yeterli ışık alacağını düşünüyorsanız (en az 8 saat) bir ışık kullanmaktan kaçınabilirsiniz.

Karantina Tankı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
Daha iyi bir karantina tankı olması, pek çok farklı nedenden ötürü mükemmeldir. Zaten bilmiş olabileceğiniz bazı sebepler, bazılarını henüz düşünmemiş olabilirsiniz.

Diğer Balıkların Etkilenmesini Durdurma
Açıkçası, karantina tankı kullanmanın en büyük yararlarından biri, betta'larınızı başka balıklarla birlikte barındırırsanız, enfekte olmayacaklarıdır. Ana tankınızdan hasta bir balığını çıkardığınız anda diğer balığın hastalanma olasılığını azaltabilirsiniz.

Hasta olmayan balıkları tedavi etmeyeceksin
Hasta olmayan balıkları tedavi ederseniz, bazı olumsuz etkilerin olduğunu fark edebilirsiniz. Her şeyden önce, diğer balıklarınızın stresli olmaları ve bağışıklık sistemlerini zayıflatmaları daha muhtemeldir.

Balıklarını Gözleyebilirsin
Bazen balığınızın hasta olup olmadığından emin olamazsınız. Ve eğer benim gibiyseniz, birçok bitkiye sahip olmayı ve balıklarınız için saklanacak yerleri seviyorsunuz. Normalde daha iyi olanı tankın tepesinde bulabilirken, diğer balıklarla bir tank içindeyse saklanabilir. Onları karantina tankına koymak, onları bulmayı çok kolaylaştırıyor.

Balığını Kontrollü Bir Şekilde Besleyebilirsiniz
Betta tank arkadaşlarınız varsa en hızlı yüzücü olmadıklarını bilirsiniz. Bunun anlamı, ne kadar uğraşırsan çalış, sadece yeterince iyi yemek yiyemiyor gibisin. Bu özellikle, yemeklerini daha önce hızlı bir şekilde yemek zorunda kalmamış olan yeni bettalarda yaygındır. Onları bir karantina tankına yerleştirerek onları daha hızlı yemeleri için eğitebilirsiniz.

Karantina Tankınızı Kalıcı mı yoksa Acil Durum mu Yapmalısınız?
Bunu zaten bilmiyor olabilirsiniz, ancak birçok kişi karantina tankını tüm yıl boyunca çalışır durumda tutuyor. Ancak bu aynı şeyi yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Sadece acil bir durumda çıkarmak da mümkündür.

Kalıcı Karantina Tankı Bilgisi
Kalıcı bir karantina tankı tüm yıl boyunca kurmaya devam edeceğiniz tanktır. Açıkçası, bunun en büyük yararı, eğer betta hastalanırsa, zaman kaybetmenize gerek kalmamasıdır. Ancak olumsuz taraf, kalıcı bir karantina tankının yıl boyunca bakıma ihtiyaç duymasıdır. Örneğin, sık sık su değişimi yapmanız ve oluşmakta olan algleri gidermeniz gerekecektir.

Betta'nızı diğer balıklarla birlikte barındırıyorsanız, kalıcı bir karantina tankı öneririm. Ana tankınıza yeni bir balık ekliyorsanız, sabit bir karantina tankı olması size zaman ve zorluk kazandırır.



Ve karantina tankınızı her zaman boş tutmak zorunda değilsiniz. Plecos gibi sert balıkları burada tutabilirsiniz ve betta'nızı karantinaya almanız gerekiyorsa ya da başka bir balık sadece plecoları ana tankınıza getirin.

Acil Durum Karantina Tankı Bilgisi
Sürekli kullanmak istemiyorsanız, acil durum karantina tankı sizin için olacak. Acil durum tankının en büyük yararı, tüm yıl boyunca bakımını yapmak zorunda olmamanızdır. Betta'larınızı izole tutmayı planlıyorsanız, bu kesinlikle bence yapmanız gereken tank.

Ancak, bir acil durum karantina tankı kullanırken, kurulu bir tank kadar dayanıklı olmayacağı konusunda uyarılmalıdır. Ana tankınızdan içine bir filtre süngeri eklemiyorsanız, başlangıçta hiçbir bakteri olmayacaktır. Bu, hastalığınızın neden olduğu biyolojik yükü hiçbir şeyin ortadan kaldırmayacağı anlamına gelir.

Karantina Deposunda Kullanılmadığında Ne Yapmalısınız?
Karantina tankınızı kalıcı olarak kullanmayı düşünmüyorsanız, kullanılmadığında ne yapacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Yapılması gereken en önemli şey, onu durulayıp temizlemenin yanı sıra iyice yıkamak ve dezenfekte etmektir. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

Su haznesini tamamen boşaltın. Alt tabakayı olabildiğince toplayın ve bir kaba yerleştirin.
Tankta su veya çakıl kalmadığında, tüm ekipmanlarını karantina tankına koy.
Depoyu tekrar su ile doldurun ve her galon su için 1 çay kaşığı çamaşır suyu ekleyin.
Bunu yaptıktan sonra tankınızı ve bir bez ile kullandığınız tüm ekipmanları temizlemeye başlayın.
Substratınızı korumayı planlıyorsanız, bakterileri öldürmek için kaynar suda bıraktığınızdan emin olun. Ve unutmayın, çakıl ve kum kaynatmamalısınız, bunun yerine daha önce kaynatılmış suya eklemelisiniz.
Her şeyi temizledikten sonra tankınızı boşaltın ve suyu değiştirin.
Bir kez daha, tankı tekrar boşaltmadan önce tank ve ekipmandaki herhangi bir çamaşır suyu temizlemek için bezinizi kullanın.
Ve en önemli kısım. Doğal olarak kuruması için gereken her şeyi verdiğinizden emin olun. Suyun kuruduğundan emin olmak için tankımı 3-5 gün bırakmayı seviyorum.
Bu saranı yaptıktan sonra her şeyi sarar ve uzaklaştırır.
Karantina tankınızda kullanılmış olan filtre ortamlarını atmayı unutmayın.
Bu yararlı videoya göz atın:



Bu Betta Karantina Tankı Kılavuzu Yardım Etti mi?
Bunu okuduktan sonra kendi karantina tankınızı korumak için gerekli tüm bilgilere sahip olmalısınız. İşte bu makaleden uzak durmanız gereken bazı önemli noktalar.

Karantina tankı kullanmanın en yaygın iki nedeni, hasta balıkları sağlıklı balıklardan ayırmak ve yeni balıkları izlemektir.
Karantina tankı kullanmanın en büyük yararlarından bazıları, diğer balıklarda enfeksiyon oranını azaltmak, yemleri kontrol etmek ve ana tankınıza ilaçla zarar vermemek.


Kalıcı bir karantina tankı veya bir acil karantina tankı olabilir. Kalıcı tanklar tüm yıl boyunca kurulur ve daha kararlı, ancak aynı zamanda daha fazla çaba gösterir. Acil durum tankları gerektiğinde kurulur ve çok fazla çaba göstermez, aynı zamanda stabil değildir.
Karantina tankınız kullanımda değilse, tamamen dezenfekte etmeli ve saran sargıyı kullanmadan önce tamamen kuruduğundan emin olmalısınız.
Bu makaleyi beğendiyseniz, yer işaretlerine eklediğinizden ve arkadaşlarınızla paylaştığınızdan emin olun! Aynı şekilde, karantina tankları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, ki büfeniz hasta olduğu için şu makalelere göz atın:

Betta Fin Rot - Fin rot, doğru şekilde tedavi edilmezse hızlıca ölümcül olabilen bettalardaki bir hastalıktır. Onlara daha iyi bir hayatta kalma şansı verecek şekilde daha iyi bir şekilde nasıl davranabileceğinizi öğrenin!
Bettas Kadife - Bir betta vücudunda altın tozu fark ettiğinizde kadife olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bu altın tozunu görürseniz daha iyi durumda olmak için hızlı davranmanız gerekecektir.
Bettas'ta Dropsy - İnsanlar sık ​​sık bir balık düşüşte yaşayamayacaklarını söyler. Ancak yeterince erken yakalarsanız, daha iyi bir şekilde iyileşmenize yardımcı olabilirsiniz. Sadece betta hayatınızı kurtarabilecek, düşmüş erken uyarı işaretlerini öğrenin!

Beğenenler: [T]125527,MennanKaraali[/T]
Teşekkür Edenler: [T]125527,MennanKaraali[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir