Karantina Tankının Süpriz Minik Konukları


TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 10:59
[QUOTE=tayfun73]
Ayrı düştüğümüz nokta suyun yenilenmesi.. Benim fikrime göre de tam tersi olarak haftada bir veya iki kez %10-15 su değişimi çok iyidir.. Siz eve gelen misafirlerden örnek vermişsiniz. Ben de ordan örnek vereyim.. Nasıl ki sık sık evin camını kapısını açıp havalandırıyorsak yani havayı tazeliyorsak ve bazı günler yerleri süpürüyorsak aynı şey akvaryum için de geçerlidir.. Sağlıklı balıklar
[/QUOTE]
 
Tayfun Bey,
Suyun tazelenmesi hususunda da hem fikiriz aslında. Yalnızca ben suyun tazelenmesi işini de organik tarımın da revaçta olduğu günümüz şartlarında yine doğaya bırakıyorum. Hem su tasarrufu oluyor hem de doğayı kendi haline bırakınca kendi işini kendi görüyor.
 
Tazelikten kastınız eğer sudaki eriyik oksijen derişimi ise, bol bitkili tankta fotosentez sayesinde dinlendirilmiş sunni olarak havalandırılmış sudan daha iyi çözünmüş oksijen sağlayabildiğim için su değişimine gerek kalmıyor yani kapı pencere bu anlamda hiç kapanmıyor.
 
Dengeye oturttuğum ve balıklarımında adapte olup üreme gösterdiği su değerlerini dinlendirmiş olmama rağmen sürekli değişen ve bir ayar tutmayan şebeke sularıyla rahatsız etmek istemiyorum. Yani hava gelsin diye camı acınca egzoz gazı da soluyabiliyoruz. 
 
Tabii bunun için biyolojik dengeyi iyi kurmak ve devamında sıkı gözlem gerekiyor. Aksi durumda balıkları göz göre boğmak olur. Ne kadar su değişimi yapılacağı da tamamen biyolojik yüke bağlıdır. %10-15 bile az gelebilir ki zaten böyle bir durum balıkçı tankı olur, akvaryum değil :)
Torik2009-06-02 11:06:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

temerÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 266
temerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 11:17
Arkadaşlar bu tip ilginç olaylar yaşanmıyor değil. Ben 250 lt lik malawi tankımda 1 yıldır yavru almaya çalışırken ablamın kocası yarısını iç flitrenin kapladığı 10 litrelik bir kapta (akvaryum diyemiyorum)50 ye yakın snow prenses yavrusu aldı. Sanırım akvaryumla çok fazla uğraşıp balıkları mutlu etmeye çalışmakla sonuç alınamıyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir