karar...


saslan1982Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2010
İl: Çanakkale
Mesaj: 33
saslan1982Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 23:27
Arkadaşlar bir adet red sea max 130d akvaryum almak üzereyim.karar aşamasındayım,sorunum fiyatı veya kullanılabilirliği değil.1 aydır okuyorum araştırıyorum fakat kronolojik bir kaynakta toplanmadığı için epey karışık geliyor.sizce başlamalı mıyım?çok mu zor?
    Aklıma takılan sorular 1; yakınlarda tayin durumum olacak balıklarımı taşıyabilir miyim?Yolculuğa ne kadar dayanabilirler,bir yolculuk kiti var mı?
    2;Testleri ne kadar süre ile yapmalıyım,işim gereği bazen geceleri çalışyorum veya 15-20 saat çalıştığım oluyor,bu durum sıkıntı yaratır mı?
    3;Şu an deniz kenarında yaşıyorum,deniz suyu da bulabilirim,fakat deniz olmayan yerlere gideceğim.damacana su veya çeşme suyu işimi görür mü?forumlarda turkuaz su tavsiye edilmiş fakat onu da bulamayabilirim.kısacası hakkaride deniz akvaryumu devam ettirilir mi?:))
    4;Su tuz oranını her saat veya hergün kontrol mü etmeliyim?
   
     Şimdiden sabrınız ve belki saçma olarak görebileceğiniz sorularım için verdiğiniz cevaplara minnettarım.Teşekkürler efendim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 00:19
Deniz akvaryumu sıkıntılı ve meşgal isteyen ekipman desteği izteyen bir hobicilik,herzaman deniz suyu tatmin olmayabilir ayarlaman lazım kaldıki ben 20 senedir balık bakıyorum inanınki kafamdaki bırakın deniz akvaryumunu bitkili akvaryumu oluşturamadım bu işler görselliği güzel ama hem zahmetli hem parasal hemde ilgi istiyor yanındada bir okadarda bilgi..Bir tanesi eksik oldumu olan balıkların yaşamına ve seninde bir sürü eziyetine oluyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

inanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 52
inanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 07:54
Oncelikle hos geldiniz,sorunlarinizin bir kismini cevaplamaya calisayim,testleri akvaryumu ilk kurdugunuzda hafta bir yapsaniz yeterlidir,daha sonra (su oturduktan sonra) bi aksilik cikmadigi surece ayda bir yapmaniz yeterli,suyu denizden almaniza gerek yok damacana su kullanirsaniz daha iyi olur tabi oncelik ro su(aritilmis)ve turkuaz damacanadir,tuzu akvaryuma ilk su eklediginizde olcmeniz ve su degisimlerinde olcmeniz yeterli olacaktir.korkucak birsey yok bende yeni basladim ama bukadar sey ogrendim kisa zamanda,akvaryumun karsina gecip izlemeye baslayinca tum cektiklerinize deycegini anlicaksiniz,kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal23Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 433
Kartal23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 12:44
Serkan bey merhaba... Sorularınıza ben de katkıda bulunayım.
 
1-Ne tür balıklarınız var. Kaç saatlik bir mesafe olacak.
Strafor kutuların içerisinde hava motoruyla oksijenlerini sağladığınız sürece aşırı bir sıkıntı olmaz ama balıklarınız çok strese girer.
 
2-Testlerinizi haftada 1 defa yapmanız akvaryumunuzun dengesini sürekli kontrol etmenizde fayda var. Ani değişimlerde müdahalede gecikmemiş olursunuz.(ayda bir çok geç)
 
3-İlla Turkuaz markası olmak zorunda değil sadece su değerleri iyi olduğu için öneriliyor.
Hakkaride biraz zorlanabilirsiniz. Zorlanacağınız durum ise katkınız bittiğinde internette sipariş verirsiniz kargo ile gönderirler fakat balık ve mercan konusunda sıkıntı yaşamanız kaçınılmaz.
 
4-Buharlaşan suyu tamamladığınız sürece suda sorun olmaz. Tuzluluğunuzu Refraktometre ile haftada bir kontrol ederseniz iyi olur.
 
Kolay gelsin... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 15:30
Bence tatli suya devam edin. Zannedersem mecburi gorev icin gideceksiniz. Gorevinizi tamamlayip daha buyuk illerimize gittiginizde kuruluma baslarsiniz.
 
Olmayacak bisey degil Hakkaride de pekala bu yurutulur, ama inanin sizi cok zorlayip deniz dunyasindan sogutabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir