Karides Akvaryumu


Ege0Çevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 4
Ege0Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2020 15:13
Merhaba değerli hobidaşlar uzatmadan konuya giriyorum; Karides akvaryumu kurmak istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var . 1) Hangi tür bitkiler almalıyım ? 2) Hangi marka ve kuvvette filtre almalıyım? (karidesleri rahatsız etmeyecek kadar akıntı yapan) 3) Lav taşı kırığı kumu kullanmamda sakınca var mı? (boyutu bulgurdan biraz daha büyük) 4) Hangi canlılar (balık,midye,vb) ile beraber bakabilirim ? 5) Akvaryumdaki bitkilere kapsül gübre vermem karideslere zara veriri mi ? 7) Sizlerin önereceğiniz başka şeyler varsa önerilere açığım :) Cevaplayan herkese çok teşşekkür ederim. KEYİFLİ HOBİLER :) :) :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alpercicek35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2020
İl: Izmir
Mesaj: 820
Alpercicek35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2020 17:10
Şimdiden hayırlısı olsun dostum. Bence, moss ve türlerini almalısın en sevdikleri bitkiler onlar. Filtre litreye göre seçilir ama ya pipo yada şelale filtre kullanmalısın karideste. Marka da para göre değişir dostum. Lav taşı kullanma derim aralarında çok pislik tutacaktır. Karides tankıda genelde nano olur ve suyu kirletir ve bozar. Daha taneli düz bir kum kullanmalısın. Balıkla bakarsan üremezler, büyük karideslere zarar vermeyen balıklar cok ama yavruları coğu balık yer. Bitki konusunda azçok sistemini belirlemen gerek ve onara göre bitki seçmelisin. Bitkiye görede beslemelisin. :)

Teşekkür Edenler: [T]228648,Ege0[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NaholaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 934
NaholaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2020 20:25
[QUOTE=Ege0]Merhaba değerli hobidaşlar uzatmadan konuya giriyorum; Karides akvaryumu kurmak istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var . 1) Hangi tür bitkiler almalıyım ? 2) Hangi marka ve kuvvette filtre almalıyım? (karidesleri rahatsız etmeyecek kadar akıntı yapan) 3) Lav taşı kırığı kumu kullanmamda sakınca var mı? (boyutu bulgurdan biraz daha büyük) 4) Hangi canlılar (balık,midye,vb) ile beraber bakabilirim ? 5) Akvaryumdaki bitkilere kapsül gübre vermem karideslere zara veriri mi ? 7) Sizlerin önereceğiniz başka şeyler varsa önerilere açığım :) Cevaplayan herkese çok teşşekkür ederim. KEYİFLİ HOBİLER :) :) :)
[/QUOTE]
Arama kısmına karides bakımı veya karides akvaryumu yazarsanız Aradığınız bütün sorular zaten forumda sorulmuştur. Araştırılıp öğrenilen bilgiler hafızada daha kalıcıdır [;)]

Teşekkür Edenler: [T]228648,Ege0[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir