Karides akvaryumu önerileriniz


berkkrebÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 8
berkkrebÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2015 21:04
Herkese selamlar öncelikle .
daha önce akvaryum deneyimlerim olmuştu çeşitli aralıklarla ama hep balık beslemiştim ( cichlid,lepistes,vs)
bu son uc aydır karideslerle ilgileniyorum daha dogrusu nano bitkili akvaryumlarla gerek tasarımları gerek karideslerin kendisi beni oldukça etkiledi : )işten fırsat bulup en sonunda bi nano tank aldım 30 litrelik haqos e380 diye bır model . bur iki ay içerisindede gerek forumdan gerekse yurtiçi yurtdışı video ve makalelerden bilgi edinmeye çalıştım. kafamın karıştıgı ve tam olarak cevap alamadıgım sorulara bu işte tecrübeli olan insanlardan cevap almak ıcın bu başlığı açtım..
elimdeki malzemelerin fotolarınıda paylaştım sizlerle mangrow köküde var fakat suda batmasını beklıyorum ıkı gundur yüzüyor oyle kendı halinde = )
bitkileri bu hafta alacagım.
sorularım sunlar

1. Herkes pipo filtre demiş akvaryumun kendi filtresi var bu karidesler için ne gibi sorunlar teşkil eder yada eder mi? (akıntı vs) 
2.ucuna sunger taksam karides yavrularının ıcıne kacmasını önler mi?yoksa onun dısındada baska sorun teskıl eder mı?
3.sadece karides besleyecegım balık olmayacak baslangıc ıcın kac adet almalıyım bu arda kiraz karidesle baslamak ıstıyorum tecrube edene kadar yani tek tür besleyecegım.
4.bitki java moss  önerdi akvaryumcu ve mossball bunun dışında co2 desteği gerekmeyen bitkiler var mı? yada sadece bunlarlamı baslamalıyım?
bunların dısında  soyleyecegın seylerde varsa lutfen soyleyın cok sevınırım ( kum kaç cm gubreleme su degısım vs ) şimdiden cok tesekkurler herkese : ) berkkreb2015-03-09 21:04:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2015 10:58
1. Akıntı sorundur. Ama karideslerin temel besini pipo filtre süngerindeki mikroorganizmalardır. Bu karides akvaryumunun olmazsa olmazıdır. Ayrıca karidesleri filtreniz çekebilir.
Çözüm: filtrenin ucuna pipo filtre süngeri takmak.
2. Sünger takımayı yukarda anlattım. Süngeri biraz büyütürseniz debiyi de düşürüp akıntı sorununu da çözersiniz.
3. Zaten çok pahalı bir tür olmadığı için 20-30 güzel bir rakam olacaktır. Ama minimum 10 birey olarak alımdığını belirtmek isterim.
4. Mossla başlayıp bitkileri sonradan araştırarak ekleyiniz. Pelia türleri öncelikli tercih edilebilir.

-Gübre ve bitki katkılarından uzak durmanızı tavsiye ederim
- jbl haricinde bir su düzenleyicisi kullanmanızı tavsiye ederim

Sevgiler saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkkrebÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 8
berkkrebÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2015 11:32
berkesim tesekkur ederim cevapladıgınız ıcın.
akvaryum kurulduktan sonra bıtkı ekleyebılıyormuyuz ? ornegın once mossla baslayıp ıkı uc ay sonra tankın durumuna gore bıtkı eklenebılır mı?
birde bu jblyi ıkı kumun arasına koymam soylendı bır mıktar ? o zaman jblyı hıc kullanmamalımıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2015 17:49
Kiraz karideste muhtemelen farketmezsiniz bile fakat bitkiler için besleyici olan bazı ağır metaller canlılarınız için faydalı olmayabilir. Öte yandan bakteri kültürü için faydalı da olabilir. Yani içeriğini bilmeden o kısım biraz muamma..
Bitki için acele etmeyin. Akvaryumunuz otursun sonra dikim yaparsınız zaten... Mossları başta koyarsanız hızla büyürler çünkü amonyak muhtemelen ani olarak artacaktır ve mosslar da amonyağı direk almayı pek seviyorlar ( benim düşüncem )

Ben sizin yerinizde olsam aldıklarımı hepsini kullanırdım ama karides akvaryumunda hele ki co2 gerektirmeyen bitkiler ekeceğimiz düşünülürse su yeterince zengindir.

Bitkili akvaryumda da benzer yanlışlar yapılıyor.. Herkes herşeyden önce gübrenin önemli olduğunu düşünüyor.. Fakat gübre en son herşey iyi gidiyor ise eklenir bence. Nitekim bu şekilde 2 sene çayır gibi zemin bitkisi yetiştirmişliğim vardır. Hiçbir zamanda önerilen dozun yarısından fazla gübreleme yapmadım. Üstelik zeminimin altında da sizinki gibi bir bitki kumu da yoktu..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir