Karides Ölümü


MonoÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2022
İl: Ankara
Mesaj: 103
MonoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2022 17:35
Merhabalar 10L oturmuş 2 aylık bir tankım var geçen hafta ilk doğumu aldım şuan yavrular çok küçük de olsa gözüküyorlar. 10 adet karidesimden şuan 6 tane kaldı sebebini bulamıyorum. Suyum gayet berrrak sıcaklığım stabil 25C düzenlik günlük yem koyuyorum petri kabı ile tetranın yemini ve 3 saat sonra alıyorum. Akvaryumum tamamen canlı bitkili bir akvaryum içinde java mosslarım var, moss ball, eledoa var bazı bitkilerde ufak kararmalar olmuş ama büyümeleri gayet belirgin. Şuan 1 dişim doğurdu ve 2 dişimde çokça yumurta var. Ölenler en cılızları ve 3 haftadır ölüm alıyorum. 1. hafta 1 ölüm 2. hafta 2 ölüm 3. hafta 1 ölüm şeklinde düzenli haftada 1 %15-%10 civarında su değiştiriyorum. Sizce bu ölümlerin nedeni nedir nasıl engelleyebilirim. ( akvaryumda pipo filtre kullanıyorum)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cmylmzQqÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 91
cmylmzQqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2022 23:30
[QUOTE=MonoNaNo]Merhabalar 10L oturmuş 2 aylık bir tankım var geçen hafta ilk doğumu aldım şuan yavrular çok küçük de olsa gözüküyorlar. 10 adet karidesimden şuan 6 tane kaldı sebebini bulamıyorum. Suyum gayet berrrak sıcaklığım stabil 25C düzenlik günlük yem koyuyorum petri kabı ile tetranın yemini ve 3 saat sonra alıyorum. Akvaryumum tamamen canlı bitkili bir akvaryum içinde java mosslarım var, moss ball, eledoa var bazı bitkilerde ufak kararmalar olmuş ama büyümeleri gayet belirgin. Şuan 1 dişim doğurdu ve 2 dişimde çokça yumurta var. Ölenler en cılızları ve 3 haftadır ölüm alıyorum. 1. hafta 1 ölüm 2. hafta 2 ölüm 3. hafta 1 ölüm şeklinde düzenli haftada 1 %15-%10 civarında su değiştiriyorum. Sizce bu ölümlerin nedeni nedir nasıl engelleyebilirim. ( akvaryumda pipo filtre kullanıyorum)
[/QUOTE]

Eğer sadece su değişimlerinde ölüm alıyorsanız yaptığınız işlemlerde aksilik olabilir ama su değişimlerinden önce alıyorsanız herhangi bir hastalık olabilir (bilgileri bilmiyorum kesin bişey diyemem) çünkü normal değil her hafta ölümler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir