karides ve midye


tengrimountainÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 103
tengrimountainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 19:48
[QUOTE=Torik]Ali Bey,
Akıntının yanı sıra, fazla ışık ve fazla sıcaktan da kaçıyorlar. Yeterli besin alamazsa yine yer değiştiriyor. Benimkiler ışıkları açınca kendilerini kuma gömüyorlardı. Baktı böyle olmayacak yer değiştirip gölgelik bir yere geçtiler. Daha da kımıldamadılar.
 
Şafak Bey, Aykut Bey sanırım midyelerin olduğu yeri bir şekilde izole etmekten bahsediyor.
[/QUOTE]

Aslında okuduğum kadarıyla söyledikleriniz tamamen doğru, ısı ve ışıktan rahatsız olmaları gerekiyor normalde. Ancak bendekiler günde en az 12 saat ışık yanmasına ve su 28 derece olmasına rağmen rahatsız görünmüyorlar. Kaplumbağa beslediğim için ısıyı düşüremiyorum ama ya yosunlanmış malzemeleri ayrı bir kapta temizleyerek yosunların olduğu suya koyuyorum midyeleri birkaç saat, ya da sera plankton tabs kullanıyorum. Genelde yetersiz beslenme ve olumsuz su koşullarından öldükleri yorumu yapılıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dream7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 459
dream7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2009 01:42
Midyelerinizi kuma gömerseniz fazla huysuzlanmayacaklardır. Birde filtrenin toplayıcı borusuna yakın yere koyarsanız bıraktığınız yerde kalacaklardır. Çok agrasif bir midye denk gelmez umarım. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut70Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 523
aykut70Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2009 02:17
Barış beyin dedikleri doğrudur midyeler kendilerini kuma gömdüklerinde daha çok rahat ederler birde akıntı çoksa besinide kolay bulurlar o zaman değmeyin keyiflerine :)
Ama yinede akvaryumda dikili bitki varsa midyelerce sökülmeleri bize ekstradan uğraşı gerektirecek bu yüzden midyelerle bitkiler arasında bir şekilde barikat kurmamız gerekir yani midyelerin hareket alanlarını kısıtlamamız gerekecek midyeler kendi bölgelerinde kuma gömülü ve yeterince akıntı oldukça midyeler bu durumdan rahatsız olmaz :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir