Karides Yemi Yapımı


invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2015 12:12
Merhaba arkadaşlar. Elimde bir miktar spirulina var. Bunu değerlendirmek adına karides yemi yapmak istiyorum. Yalnız bu siteye ve başka sitelere baktığımda bir tarif göremedim. Bildiğiniz bir tarif veya linkini verebileceğiniz tarif var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gokay YAGARÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,150090[/C] [C]2,2,150090[/C] [B]11231,3[/B]
Kayıt: 27/07/2013
İl: Malatya
Mesaj: 1316
Gokay YAGARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2015 14:01
[B]Merhaba Tamer Bey,

Karidesleriniz için kullanılan pul, granül ve tablet yem gibi kuru yem çeşitlerinin hepsi karideslere de verilebilir. Bunlardan başka pazı, ısırgan otu, ıspanak, kabak, bezelye, salatalık ve dolmalık kırmızı biber gibi sebzeler de karides için oldukça faydalıdır. Sebzeler yıkandıktan sonra (kabak ve bezelye kabukları soyulmak şartıyla) en fazla 5 dakika kaynar suda bekletilip karides miktarina ve akvaryum kapasitesine uygun şekilde kesilip ufaltılarak karideslere verilebilir. Bunlara alternatif olarak kendiniz de yem hazırlayabilirsiniz..
Gerekli Malzemeler:
Pul yem
Granül yem
Spirulina
Kurutulmuş ısırgan otu
Tavşan pellet yemi
Tatlı kırmızı toz biber
Çiçek polenleri
Hazırlanışı:
Yukarıda malzemeleri ihtiyaciniza göre bire bir ölçüde yani eşit miktarlarda (bir kaşık bir fincan ve bunun gibi) temin edin. Spirulina, tavşan pellet yemi ve granül yemi ezin, toz hale getirin. Sonra tüm malzemeleri harmanlayıp kahve değirmeninde çekin ya da daha kolayı rondodan geçirin.
Not: Çiçek polenini ve spirulinayi aktarlarda bulabilirsiniz. Spirulina tablet halinde eczanelerde veya akvaryumcularda da var ve keratine içerdiğinden kiraz karides ve kristal kırmızı karides gibi türlerde canlı kırmızı renkler yaratmak için etkili.
Görüyorsunuz ki karideslerinize verebileceğiniz yem çeşitliliği çok zengin. Yararlı olan mümkünse her yemlemede farklı bir balık yemi veya sebze kullanmak. İdeal olanı da günde bir kez ve karideslerin en fazla 2-3 saat içinde tüketebilecekleri miktarda yemleme yapmak. Unutmayın ki bir bezelye tanesi yüz cüce karidesin günlük besin ihtiyacını karşılar, elinizi korkak alıştırın![/B]

Beğenenler: [T]109923,Tamer Şehitoğlu[/T][T]69302,ÖzcanÖzkan[/T][T]4362,eozen81[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhan5507Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2014
İl: Antalya
Mesaj: 30
batuhan5507Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2015 13:50
Gokay beyin yazdığına ek olarak haşlanmış ıspanak,biber,bezelye gibi malzemeleri de yukarıdaki malzemelerin içine ekleyip iyicene karıştırın.Daha sonra bir tepsinin üzerine yayarak (veya şırınga yardımıyla da yapabilirsiniz) kurutunuz.Ben böyle yapıyorum gayette iyi oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir