Karideslerde ani ölüm..


SercettinÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Düzce
Mesaj: 525
SercettinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2012 12:10
[QUOTE=ormanci61]Selamlar ,
bende aldım int.den 2 parçaya bölüp arkadaşla paylaştık 15-15gibi ve sonra bende 10 kadar arkadaşımda ise 3 adet ölüm oldu nedenini anlamadım bazen çokmu üzerine titriyorum diyede düşünüyorum 7 çeşit yem var elimde günde 4 defaancak azar azar ve çeşitli yemleme yaparak tepkilerini ölçüyorum. 20 gün falan oldu akvaryuma koyalı korkumdan sudeğişimi yapmadım tabiri caiz ise "tırsıyorum"  bakalım deneye deneye öğreneceğiz ancak canlılara yazık aldığımız yerlerden bilgi edinmek sıkıntı kimse tamını söylemiyor sonumuz hayrolsun bakalım
[/QUOTE]

Altını çizdiğim yer sorununu anlatıyor aslında, günde 4 defa beslersen tabi ölür. günde bir versen bi şey olmaz, hatta arada sırada 2 gün yem verme de temizlesinler hem kendilerini hem akvaryumu.unutmayalım, balıklar açlıktan değil tokluktan ölür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2012 21:11
[QUOTE=DeLiKuRT1907]Suyum boş değildi içinde japon balığı vardı.. Bitkileri canlıpetshop diye bir siteden aldım.. Çok az sayıda karides kaldı ikinci posta alırsam pet shop tan alıcam bide akvaryumun içinde tanımlayamadığım beyaz uzun bir böcek var daha ne olduğunu anlamadım heralde bitkilerle geldi..

Bitki olduğu için sabahtan akşama kadar ışık yakıyorum acaba ışık olduğu için süreki yemleniyorlar ondan ölebilirlermi?[/QUOTE]Serhat Bey merhaba, büyük bir ihtimalle karideslerinizin ölümüne, bahsettiğiniz uzun, üçgen kafalı PLANARYA sebep olmuştur. Bana göre fazla yemliyorsunuz ve fazla yemleme sonucu, hele hayvansal ağırlıklı yem ise, dediğiniz planaryalar türer tankta. Kabuk değiştiren karidesin vücuduna yapışarak, ölümüne sebep olur. İyice inceleyin, internette görsellerde aratıp bakın, sizin dediğiniz Planarya ise, çözümü var ama önce teşhisi koymak gerekir. Sevgi ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir