Karma Amerikanda Yasak Aşklar!


imranedisanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 519
imranedisanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2014 00:32
Selamlar. Karma amerikan tanklarında neden sadece tek erkekler tercih ediliyor galiba anladım. 
Size kendi akvaryumlarımda tanık olduğum bir kaç yasak aşk hikayesi anlatmak istiyorum.
1- Sajika ve Zebra: İş yerimde ufak bir akvaryumda bir çift zebram vardı. Evdeki akvaryuma götürmek için aldığım Erkek Sajikayı eve götürene kadar ofisteki akvaryuma koydum. Akvaryuma girer girmez dişi zebra erkek sajikaya aşık oldu.  Aynı gün kur yapmaya titremeye başladılar akşama yumurta dizdiler malesef sajikayı çıkaramadım. Daha kötüsü erkek zebra resmen kahrından öldü. Ne vuran ne tırtıklayan vardı. Yem yemedi küstü zavallı balık.  Sajika - Zebra kırmalarından torunlarım bile oldu.

2- Sajika Çifti ve Yuva Bozan Metres Sajika: Karışık amerikan tankımda sajikalardan sürekli yavru alıyorum. İki dişi saika tüpçük çıkarmıştı. İkisi de eş tutmamış yakışıklı sajikanın peşine düştü. Bildiğiniz gibi Sajikalar tek eşlidir. Doğal olarak erkek bir dişiyi seçti yuva kazmaya yumurta dizmeye başladılar. Sürekli diğer dişi yuvayı taciz etti ve en sonunda erkeği nasıl yaptı anlamadım kendi yuvasına çekti. Şimdi yeni çift bir tarafta gariban terkedilmiş dişi diğer tarafta bekliyor.

3- Melek Parsei Aşkı: Bir çift mozaik meleği karma tankıma koydum. Dişi mozaik kendinin nerdeyse iki katı Erkek Parseiye kur yapıyor. Sürekli yanında titriyor beraber yüzüyorlar. Parsei ısırmıyor ama öper gibi yokluyor hafif hafif. Çok farklı balıklar olduğundan Zebra - Sajika aşkında olduğu gibi bir kazanın olmayacağını tahmin ediyorum. Garip ve komik bir çift oldular. :)

Sonuç: Eğer karma amerikan tankınız varsa sadece tek erkekleri seçmenizi öneririm. Hem garip çiftleşmelere engel olmuş olursunuz hem de çiftleşme döneminde agresif moda geçen balıklarınız diğer balıklarınızı üzmez. Ben de ilerde tek tür amerikan akvaryumu yapmak istiyorum. Ama hangisi kalacak karar veremedim. Şimdilik böyle idare ediyoruz. Hiç hasta tırtıklanan balık yok. Hiç balık kaybetmedim. Sürekli kontrol altındalar.

Video ekleyeceğim. Keyifli ve sağlıklı hobiler diliyorum.
imranedisan2014-09-28 00:36:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta1234Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1443
betta1234Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2014 08:13
Sizin akvaryumda dallas gibi olmus Hayvanlar alemininde insanlar aleminden bir farki yokmus bunuda gördüm.betta12342014-09-28 08:15:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir