Karma Orta Amerika Cichlid Akvaryumu


dorukyalcinnÇevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2017
İl: Ankara
Mesaj: 2
dorukyalcinnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2017 04:13
Öncelikle herkese merhaba. Forumda yeniyim.
Karma bir akaryum yapmayı düşünüyorum ve yeni bir de akvaryum yaptırmayı düşündüğüm için kesin bir litre verememekle birlikte 400-450 lt arası olacağını düşünüyorum. Uzun zamandır birçok yerden araştırdım ve araştırmaya devam ediyorum.

1-Öncelikle akvaryumunu hem show amaçlı hemde çifleşme amaçlı kurmak istiyorum yumurtlama zamanı gelmiş balıklarımı ayırıp çiftleşmeden sonra tekrar bu akvaryuma koymak istiyorum bu mümkünmüdür karma bi şekilde dururlarken çiftleşmeye hazır olurlarmı.

2-Sadece show amaçlı kuracağımı varsayarsak şu türler ne kadar birlikte yaşayabilir yada hangileri birlikte yaşayabilir ?

1 adet Ciclasoma Salvini (Sarı Salvini)
1 adet Pearsei
1 adet Vieja
1 adet Paratilapia Polleni
1 adet Temporalis
1 adet Synspilum
1 adet Şeker Pembe
1 adet Geophagus Altifrons
1 adet Ateş Ağız
1 adet Jaguar
1 adet Electrik blue Acara
1 adet Yaşayan kaya
ve 1 adet green terror

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

justadreamerÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 290
justadreamerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2017 09:55
Selamlar Doruk Bey;

Öncelikler bir çift orta amerikanı aynı tanka koyarsanız üreme dönemleri olup olmamasından bağımsız çok fazla kavga ve ölüm olur. Amerikanlar zaten bölgeci balıklar tek yaşarken bile. Çift yaşarken bölgeyi savunmaz imparatorluk kurar. Yaklaşanın vay haline. O yüzden çift veya üretim işini bence düşünmeyin.

450 lt için hepsinden 1 erkek koyacağınızı düşünürsek sayı çok fazla. Çünkü hepsi çok sert balıklar. Ayrıca çok hızlı büyüyorlar.

Şimdi Salvini, Jaguar ve Yaşayan Kaya başlı başına tehlikeli üç balık ve karmaya uygun değiller. Belki 2 tonluk bir tankta bakılabilir ama 450'de olmaz. Özellikle Jaguar ve Yaşayan Kaya. Bunlardan ikisini elemeniz iyi olur. Bence sadece Salviniyi tutun.

Bunlardan sonra en tehlikeli balık ateş kafa. Aslında tehlikeli değil de nüfus kalabalık olursa diğer balıkları tabiri caizse öttürür.

Geophagus altifrons ise diğer orta amerikanlar kadar hızlı büyüyemeyeceği için ezilebilir tank içinde.

Green Terror hakkında bir şey diyemem. Çünkü her green terror farklı davranışlar sergiliyor. Çok farklı karakterde GT besledim. O tamamen şans.

Kalan balıklar karmada bakılabilir. Ama iyi takip edin yine de.

Teşekkür Edenler: [T]199148,dorukyalcinn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir