Kayalık alanların dip çekimi ve temizliği


alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2013 10:16
[QUOTE=unotim123]Her balık bu şekilde beslenebilir. Kafa karıştıracak bir yanı yok.

http://www.akvaryum.com/Forum/bakarsan_bag_bakmazsan_bu_olur_k711844.asp [/QUOTE]

Konuya yazılan tüm mesajları tek tek okudum. 
Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyordum. Daha evvel forumdan arkadaşlarımıza sordum. 
Dip çekmesek ne olur?
Çoğunluğun verdiği cevap, hayır şeklindeydi. Bu soruyu sormamın sebebi de, örneğin bir restoranda akvaryum görüyorum, bir benzinlikte görüyorum ve burada bulunan akvaryumların bizim gibi bir bakanı, haftada bir dip çekeni olduğunu hiç sanmıyorum. Bu sebeple bu konuyu çok merak ediyordum. 
Belki de, bir çoğumuz yanlış biliyor olabiliriz dedim ama kimse görüşüme katılmadı. 
Sizin yazdıklarınız bilgileri doğru buluyorum. Zaten mantıklıca düşündüğümüzde doğru yol ortaya çıkıyor. Çoğu akvaryumcu bile dip çekiminin zorunluluğundan falan bahsediyor ama bunların çoğunun dip çekimi yapmadığından adım gibi eminim. Neden hepsinde büyük büyük koyu renk kum var acaba akvaryumcuların tanklarında? Hiç düşündünüz mü? Neden bi silis kum olmuyor, bembeyaz? 
Dip çekimiyle uğraşmazlar çünkü.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan ARPÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 452
Hakan ARPÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2013 10:36
[QUOTE=unotim123]Benim söylediklerimle sizin verdiğiniz yazı çelişmiyor ki zaten. Yazıyı niye verdiğinizi anlayamadım. Yıllardır kendisiyle ortak çalışmalar da yaparım. 

http://www.akvaryum.com/Forum/yoksa_siz_hal%C3%A2_dip_mi_cekiyorsunuz_k716738.asp

Konunun sahibinin içini rahatlatması için okuması gereken link budur. Aradaki farka dikkat çekiyoruz. Tekrar söylüyorum dışkılar hatırı sayılır azot kaynağı değildir. Amonyağın büyük kısmı solungaçtan küçük bir kısmı da böbrekten direk suya geçer. Sindirilmemiş olarak kalan azotlu atık miktarı kayda bile değmeyecek kadar azdır. Dışkıdaki total amonyağın %1-5 lik dilimini oluşturan amonyak miktarı ise esas olarak bağırsaktaki ölü bakterilerden gelmektedir. Tekrar söylüyorum, sistemleri karıştırıyorsunuz. Su değiştirmeyin demiyoruz, dip çekmeyin diyoruz.

[/QUOTE]
Merhabalar,
 
Bahsetmiş olduğunuz forumu başından sonuna okudum ve vermiş olduğunuz örnekler, yaptığınız denemeler açık konuşmak gerekirse aklıma yattı. Herhangi bir konu hakkında da deneyler yaparak gözlemlerinizin sonucunu paylaşmanız benim gibi hobide çok da derin bilgisi olmayan insanlar için harika olduğunu düşünüyorum. En azından yaptığınız yorumlar ve elde ettiğiniz veriler ışığında akvaryumumu kayalık alanları bozmadan dip çekimi yapmadan belli bir süre denemek adına yeterli buluyorum. Bu günden itibaren dip çekimi yapmadan ve alt dekor ve kumu karıştırmadan belli bir süre deneyeceğim. 
Çok teşekkürler
Hakan ARP2013-09-27 10:39:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir