Kenyi lerime Yem


FenerizeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 439
FenerizeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2010 23:35
Arkadaşlar akvaryumumda 3 adet sp vardı boyları 7-9-10 cm ve yeni kenyi ler aldım onlar da 3-4 cm arası değişiyor bitkisel yem yiyorlarmış ben sp lerime sera nın etçil yemini veriyordum şimdi 2 türünde ortak yiyeceği kaliteli renklerini ve gelişimlerini en iyi etkiliyicek bir bitkisel yem tavsiyesi istiyorum sera nın bitkiselini almayı planlıyordum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgayildirimÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 349
tolgayildirimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2010 23:41
Sera flora, Granugreen, tetra phyll, tetra pro vegatable gibi yemler olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Musti_26Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 15
Musti_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 01:02
Ben yaklaşık 14 aydır kenyi bakıyorum. Tetra pro vegatable'ın otçul yemini haftada 6 gün düzenli şekilde veriyorum. 7. gün ise yine tetra pro'nun etçil yemini veriyorum. Hatta günü bile şaşmaz. pazartesi etçil, geri kalan günler otçul. Sürekli sadece otçul yerse karnı içine çekilir ve ızdırapla ölürler. mutlaka arada bir etçil vermelisin.
 
Kenyi türü ile ilgili deneyimlerim:
Öncelikle kenyi bakmanın oldukça zor olduğunu söylemeyi gerekli buluyorum. Zor derken şunu kastediyorum; kenyiler oldukça sinirli ve sürekli ona buna sataşan bir türdür. özellikle dişi kenyiler bulundukları ortama fazlasıyla agresif şekilde hakimiyet kurmaya çalışıyorlar. öteki türleri yada kendi türündeki arkadaşlarını bir köşeye sindirir "burası benim" havaları atmaya başlar. bununla birlikte şaşılacak şekilde irileşip büyür :) bazı arkadaşlarını strese sokup ölmelerine neden olur.
 
Ben bundan yaklaşık 14 ay evvel 2 erkek 2 dişi kenyi aldım. Bu dişilerden biri yukarıda anlattığım şekilde gelişip şekillenmeye başladı. çok geçmeden öteki dişinin kuyruğunu yedi ve bi süre sonra ölmesine neden oldu, sora erkeklerden birini daha bu şekilde strese sokarak ölüme uğurladı. daha sonra 2 sp aldım onlarda aynı şekilde fazla dayanamadı... şuan ölçmedim ama rahat 10 cm boyundadır. erkek ise ona yakın. dişi ise tam bir canavar :) sonu nereye varır bilemiyorum. salyangozlarımada rahat vermiyor diğer erkek kenyi ile bir tanecik kırmızı mücevherime de. ama yinede onu çok seviyorum :) inadına onu beslemeye devam edicem. belki bir gün koca akvaryumda tek başına kalır!
 
Ben bir kenyi sahibi olarak gözlemlerimi yazdım. inşallah senin sp lere bu şekilde zarar vermez. yada bi şekilde önlem almaya çalış arkadaşım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FenerizeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 439
FenerizeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2010 22:50
Mustafa abicim deneyimini paylaştığın için saol 1-1.5 ay kadar oldu kenyilerimin akvaryumda geçirdiği zaman henüz büyük bir problemle karşılaşmadım çok iyi bir şekilde düzen oturmuş gibi duruyor heleki benim gibi dayanamayıp sürekli balık alan birinin akvaryumunda olmalarına rağmen ama çok gzller artık doğal dengeyle fazla oynamıyorum sadece bir tane kenyimi kaybettim şu ana kadar oda doğuştan hasta bir balıktı şekli değişikti şuan akvaryumda bir tane çok baskın erkek sp var akvaryuma ne koysam saldırıyor ama kenyilerimle harika geçiniyor onun için komple tür değişmediğim sürece bu şekilde devam edicem Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Musti_26Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 15
Musti_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 00:42
Durumun böyle olmasına gerçekten çok sevindim kardeş. İnş. hep böyle olur hepsi kardeş kareş geçinir senide üzmezler. benim dişi kenyi nin huyu doğuştan bozuk sanırım ne yapalım oda Allah vergisi :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryum34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 765
akvaryum34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 01:20
Kenyiler Malawi gölünün derin kayalık bölgelerinde yaşadığı için çok fazla ışıktan hoşlanmazlar.Diyetlerine gelirsek;Vejeteryan diyeti olan bir balıktır ama sadece vejeteryan beslenince gerçekten form bozukları yaşandığını kendimde gördüm, pek çok hobicidende duyuyorum.Beslenmesinde tavsiyem şu olacaktır.
Sabahları balık daha aktif olacağı için yerilen proteinsel bazlı yemi daha iyi yakacaktır.Proteinsel bazlı dediğime bakmayın diğer örnek vereceğim yemlerden oranı sadece biraz daha yüksek ki tropheuslarda bile gönül rahatlıgıyla kullanıyorum ve kullanan hobicilerde var.Akşamları ise balığın sindirim sistemini rahatlatmak için spirulina,bitkisel oranı yüksek yemler tercih edilmelidir ve bir gün içinse balıkları aç bırakmak doğru bir karar olacaktır.
Sabah:New life spectrum thera+a
Akşam:Tropical spirulina süper forte(%36 spirulina oranına sahiptir)granülatı da gayet güzel flakes halide,Tetra pro vegetable,Tetra phlyy,Sera flora,sera spirulina tabs yemlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Sağlıklı Balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahsaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 821
emrahsaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 01:12
Merhaba Canberk,
Kenyiler ile ilgili yazıları karıştırırken Ekim ayında açmış olduğun konuyu gördüm ve yorum yazmak istedim.
Kenyileri benden almıştın hatırlarsan.
Kenyiler ile ilgili bir kaç bilgiyi paylaşmak istedim.
Kenyiler oldukça agresif türdür. Şu ana kadar Kenyi kadar agresif bir tür ile karşılaşmadım. Yanına koyduğum bütün türleri öldürdü veya elinden zor aldım. Buna dişiler de dahil. Gazabından kimse kurtulamadı bu ana kadar. Ben de uzun zamandır tek tür olarak besliyorum.
Beslenmesinde %90 otçul (Tropical Spriluna Flakes, Sera Granugreen, NLS Cichlid Formula), ve %10 civarı da etçil (JBL Novo Bel) olmak üzere günde 3 kere yemleme yapıyorum. Arada bir de tropical Spritabin'i cama yapıştırıyorum. Afiyetle yiyorlar.
Sana tavsiyem bu balıkları asla aç bırakma. Aç kaldıklarında aşırı derecede agresifleşirler. Aç bıraktığın bir gün balıklardan birine elveda diyebilirsin. Oldukça obur balıklardır. Ne versen yerler ama asıl olarak otçul olarak beslenmelidir. Arada bir de protein içeren yemlerden verebilirsin. Ben yukarıda neler verdiğimi açıkladım. Farklı yem çeşitleri de kullanabilirsin.
Erkek cinsel olgunluğa eriştiğinde aşırı agresifleşir. Çiftleşme zamanı yanında kim olursa olsun affetmez. Karşısında hiç bir tür dayanamaz. Her türlü kötü şartlara dayanıklıdır. Kolay kolay ölmez. Ölümü sadece kendi türünün agresifliğinden olur. Çok hareketli balıklardır. Malawi'nin Tropheusları desek abartmış olmayız. Dişileri bile bölgecidir ve sert/agresif denen diğer türlerin karma tankta bulunan erkekleri de dahil türün tamamını kovalar ve rahatsız eder. Benden aldığından bu yana balıkların artık 6 cm'i aştığını tahmin ediyorum. Artık bu dediklerimi yaşamaya başlamışsındır.
Tankta bulunan diğer türlerin vay haline derim.
Beslemesi bir o kadar da zevklidir. Yem zamanı beni tanırlar ve türlü şaklabanlıklar yaparlar. Hiç canım sıkılmadan 1 saat bile izleyebilirim çünkü bunlar hiperaktif canlılardır. Hiç yerlerinde durmazlar. Sevimli görünüşleri vardır. Harika bir ağız yapıları vardır. Dişileri muhteşem güzel, erkeği de harika bir sarı tonundadır.
Gün gelir de dişilerini öldürürse ben nereden bulacağım bunun dişisini diye kara kara da düşünmüyor değilim çünkü Kenyiler hakikaten nadir Mbuna türüdür. Karma tanklara uygun olmamasından dolayı herkes beslemek istemez. Artık sattığım arkadaşlardan dişilerini isterim herhalde :)
Bir konuda kırıldığımı da belirteyim. O da doğuştan hastalıklı ve doğuştan şekli bozuk bir balık olduğunu söylemişsin. Benim hiç bir zaman doğuştan şekli bozuk ve hasta bir yavrum olmadı. Eğer olsaydı da bu balığı kimseye satmazdım. Muhtemelen diğer balıklarından biri vurmuştur. Geri dönüşüm yaparken de zaten balıkların formları harika diye yazmışsın. Ama benden kaynaklanan bir durum varsa bir arasaydın, birkaç balık hediye ederdim sana.
İnşallah hala balıklarını beslemeye devam ediyorsundur.
Selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir