Kenyinin gövdesinde delik.


CemalÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 477
CemalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2011 20:56
Fotoğraf:var aşağıda

Canlıdaki Belirtiler:1e5d sp ve 2e2d kenyi

Akvaryum Kapasitesi (litre):90 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:bitane vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):bilinmiyor

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftalık su değişimini,dip çekimini vs yapıyorum.
    Resimde pek belli olmuyor ama gövdesinde bir delik açıldı neden oldu anlamadım.Bir fikri olan varmı nasıl tedavi edebilirim?

Cemal2011-08-13 20:57:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rap2007Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 12
rap2007Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2011 23:19
Bir kovaya 5 litre kadar akvaryum suyundan ekleyin 5 litre kadardaa dinlenmiş çeşme suyu ekleyin. Yara üzerine bir pamuk yardımıyla tentirdiyot sürün bunu sadec bir kez yapın. 10 litrelik suya ilk gün yarım çorba kaşığı kaya tuzu ekleyin ertesi gün bir yarım kaşık daha ilave edin. Ek olarak mikofish veya azoo anti fungus tabs veya benzeri ( malaşit yeşili içerikli )bir ilaç ile tedaviye başlayın ilk birkaç gün kısa süreli permasol banyosu yaptırın hastalık durduğunda ve yara iyileşmeye başladığında ki bunu birkaç gün içerisinde farkedersiniz. İlaç kullanımını azaltın permasol banyosunu durdurun su değişimi yapın ve balığınıza kondüsyon kazanması için ayrı bir diyet uygulayın. Günde iki defa değilde birkaç defa yemlemeden bahsediyorum. Ben bu şekilde tedavi ediyorum işede yarıyor yaramazsa balık zaten ölecek pozisyonda. Son çare olarak bu yani. Diğer balıklarda bir problem gözlemediyseniz ana akvaryuma dokunmanızı tavsiye etmem. Bu arada kovaya hava motoru bağlamayı unutmayın geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir