Kerevit ve karides türleri


tigger_agcÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 190
tigger_agcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2012 16:31
Arkadaşlar belki açtığım diğer başlıkdan takip etmişsinizdir. Yeni kurduğum akvaryumda kerevit ve karides türlerini beslemeyi düşünüyorum. Şimdi sormak istediğim bir kaç soru var özellikle tür kırılması ve dişi - erkek oranı ile ilgili.

Kerevitler bulabildiğim kadarıyla kırmızı - mavi - beyaz renklerinde var. Bunlar çok hoşuma gidiyor. Peki bunlar kendi aralarında karma şekilde (kırmızı mavi ile v.b.) çiftleşir mi? Yoksa sadece kendi renk türleri arasında mı çiftleşirler? Örneğin mavi ve kırmızıyı bir arada koysak 1e2d şeklinde çifleşir mi? Çiftleşirse çıkan yavru nasıl olur? Yoksa tür kırılması olmaması için tek renk beslemek daha mı mantıklı olur? Aynı sorularım karidesler için de geçerli.

Bunlara özel yemleme yapmak gerekir mi? Ortalama ömürleri kaç yıldır ve ne kadar büyürler. 375 lt lik akvaryumda özellikle kerevit için kaç adet beslemek mantıklı olur böyle bir akvaryumda. Bir de her kerevit için ayrı saklanma yeri yapmak gerekir mi? Yani 3 tane besliyorsam 3 tane mağara mı yapmalıyım?


Bir de gittigidiyor.com'da "canlipetshop" adlı bir kullanıcı var kerevitleri ve karidesleri uygun fiyatlı olarak satıyor. Baya da olumlu yorum almış. Bu kullanıcıdan canlı alımı yapan oldu mu acaba hiç?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İlker ALTUNTAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 673
İlker ALTUNTAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2012 19:37
Kerevitler  veya karidesler hakkında yorum yapamam ancak canlı petshop isimli üye hatayda bir petsop sahibidir web sitesi vardır kapıda ödeme ile alışveriş yapabilirsiniz ben alışveriş yaptım sıkıntı yok güvenli bir site...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tigger_agcÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 190
tigger_agcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2012 22:40
Canlılar için kapıda ödeme olayı yokmuş maalesef. Olsa çok iyi olacaktı. Gittigidiyor üzerinden kendisine mesaj öğlen. Bu saat olmuş halen dönmedi. Sipariş versem mi vermesem mi tereddüte düştüm açıkçası

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengizarslanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2012
İl: Ankara
Mesaj: 163
cengizarslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 09:16
Koray Bey merhaba.Öncelikler yeni kerevit tankınız hayırlı olsun, umarım her şey istediğiniz gibi gider. Ben de 150 lt tankta farklı renk kerevitler beslemeye daha yeni başladım. Şu an için bir sorun yok ama kerevitler yetişkin hale gelince ne olacak ben de bilemiyorum. Kerevitler oldukça çekinden hayvanlar ve saklanmayı seviyorlar. Her çiftiniz için ayrı ayrı saklanabilecekleri mağaralar yapmanızda yarar görüyorum. Yem olarak piyasada satılan hazır stick yemler var ama ben bunları kullanmıyorum. Diğer tanklarımda kullandığım pul, granül yemler, sebze çeşitleri, dondurulmuş karides gibi farklı besinler vermeye çalışıyorum. Ben kerevitlerimi bahsettiğiniz web sitesinden aldım, daha önce de alışveriş yapmıştım oradan. Kesinlikle buradan alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum. Siteyi biraz araştırırsanız hakkında oldukça şikayet bulabilirsiniz, firma adının burada yeralmasını istemediğinden şikayetleri hemen buradan sildirtiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla
(function(){ var bsa = document.createElement('script'); bsa.type = 'text/javascript'; bsa.async = true; bsa.src = 'http://s3.buysellads.com/ac/bsa.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0]||document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(bsa);})();
cengizarslan2012-10-12 09:16:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir