Kerevitimi 7 saatlik yola götürücem


Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2012 12:42
Kerevitini yanında taşımak istiyorsan akvaryumcudan 2 adet büyük boy balık torbası al, içine az bir miktarda filitre elyafı koy. Kerevitin bu elyafa tutunacaktır. Sonra torbaya aşağıdan 10cm kadar su koyup üsttü tamamen hava olacak şekilde kerevitini koyduktan sonra ağazını bağlayabilirsin. Sonra bu torbayı ikinci torbanın içine baş aşağı gelecek gibi koyarsın ve torbayı patlamalara karşı garantiye almış olursun. 7 saatlik yolculukta da hiç bir şeycik olmaz.
 
NOT: Bu arada kerevitler bir müddet su dışında da yaşayabilirler. Kurak dönemlerde kuruyan göletlerini terkedip daha sulak bir yer araştırmak için gezerler. Benim Amerikan kırmızı bataklık kerevitlerim bazen ev içinde turistik seyehate çıkıyorlar :) banyo nemli ya hep orada bir köşede beni beklerken buluyorum onları :) gerçi bu aralar keyifleri çok yerinde hiç kaçmıyorlar :)
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarantinaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 92
KarantinaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 13:08
[QUOTE=secilu]Bidona delik açsam zaten hava girmezmi şimdi okadar para veremem akvaryumcuya 10 liraya satarım daha iyi[/QUOTE]
Sat o zaman? Kimse de sesini çıkarmamış hâlâ yardım üretmeye çalışmışlar.

Konuyu açan sensin, soruyu soran sensin; gelen çözümlere burun kıvırıp "satarım daha iyi" diyen de sensin. Madem bildiğini okuyacaksın niye konu açıyorsun ve madem o canlının sağlıklı yolculuğu için 10 lira veremeyip "o paraya satarım daha iyi" diye aşağılayacaksan niye besliyorsun?

Nice insanlar var 5 liralık balık için ne paralar harcayan, burda mesele balığım/hayvanın maddi değeri değildir. Onun bir "can" taşıyor olması ve gereken değeri hak etmesidir. Hem hayvanları doğasından koparıp evlerimize alalım hem de iş zora binince fazlalık muamelesi yapalım. Bu dünyanın en adaletsiz şeyi. Yazıktır.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir