Kerevit&Kaplumbağa konusunda yardım


seko_59Çevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 57
seko_59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2007 12:44

Arkadaşlar süper bi forum yapmışsınız.Üç gündür okumaktan sıkılmadım ve daha önce hayal meyal aklımda olan bişeyi yapmaya karar verdim.Tabiki sıfırdan ve hepsini kendim yapmak kaydıyla.

50gx30yx40d 6mmden bi akvaryumda arka fonu üst kısmından ön cama kadar uzatarak kaplumbağa ve kereviti bir arada bakmayı düşünüyorum.Olursa içerisine balıkta ekliyebilirim (En azından denicem kesin) bununla ilgili bişey bulamadım.önümüzdeki hafta akvaryuma başlamayı düşünüyorum.
 
Kaplumbağa konusunda hiç bir fikrim yok. Eğer olursa ileride kendi evimde daha büyük akvaryumda daha kalabalık koloniler için çalışıcam.
 
Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nthereÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 264
nthereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2007 13:02

Kerevitle kaplumbağayı birlikte bakanlar var ama beraber yaşayıp yaşayamamaları bir çok şeye bağlı;

Akvaryumunuz yeterince büyükmü? 200ltden bahsediyorum Smile
Kerevitin saklanabileceği mağara gibi bir bölüm olmalı akvaryumunuzda ve kesinlikle 2 cinste aç bırakılmamalı yoksa kerevit kaplumbağa kuyruğu ve kafası yiyebilir hiç çekinmez Big%20smile Beraber yaşayabilirler ama her türlü şeyi düşünmeniz gerekir, mümkünse birbirlerini görmesinler akvaryumda. Derin bir akvaryum yapıp kerevit aşağılarda kendi halinde takılırken üst tarafta kaplumbağalarınızla ilgilenebilirsiniz, üstüne birde balık eklerseniz kim kime dumduma Big%20smile kaplumbağa balığı yer kerevit kaplumbağayı parçalar... Tabi kerevitin ve kaplumbağanın büyüklüğüde en önemli noktalardan biri. Denemenizi tavsiye etmem eğer denersenizde sonuçlarını merak ediyorum söylerseniz sevinirim Big%20smile
ceno2007-05-20 13:03:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seko_59Çevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 57
seko_59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2007 13:17

Olayı gerçekleştirmek ileri bir tarihe ertlendi .Büyük bir akvaryum için ev yönetiminden vize çıkmadıSmile

Kendi düşünceme göre doğada dediklerinizin büyük kısmı var , kimin kime gücü yeterse ama bunu evde görebilmek için dediğiniz gibi adil bir ortam hazırlamak gerekir.Derin bir akvaryum mağrası yoğun bitki yapısı ...vs
ileride yapmak için uğraşıcağım bir şey ama şimdi yaparsam canilikten başka bişey olmaz.O yüzden şimdilik proje ertelendi.
İlginize teşekkürler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir